^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 13:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

e-dita pisze:Monika, nie goja sie jej rany?

nie goją niestety :( tragicznie to wyglada :( strasznie sie boje bo to jeszcze kocie dziecko mocno osłabione lekami sterydami i innymi świństwami przy okazj wet zrobi sterylke zeby czynniki hormonalne wykluczyć (mieliśmy z tym poczekać az będzie zdrowa i nie na sterydach ale nie ma wyjścia :( )
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon wrz 14, 2009 15:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

monika74 pisze:nie goją niestety :( tragicznie to wyglada :( strasznie sie boje bo to jeszcze kocie dziecko mocno osłabione lekami sterydami i innymi świństwami przy okazj wet zrobi sterylke zeby czynniki hormonalne wykluczyć (mieliśmy z tym poczekać az będzie zdrowa i nie na sterydach ale nie ma wyjścia :( )

Biedna kicia, ale nie martw się - będzie dobrze, musi być.

A ja jutro z Sisi na badanie krwi.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pon wrz 14, 2009 18:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Właśnie dowiedziałam się, że dorosła kotka, którą rok temu wyadoptowałam do super domku, nie żyje :cry: Wypadła z balkonu, obiła się o barierkę i skręciła kark. Mam teraz cholerne wyrzuty sumienia, że nie została u mnie. mieszkałą by na dworze,a le by żyła :cry: :cry:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pon wrz 14, 2009 18:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Co za ludzie, albo się balkon zabezpiecza, albo nie wypuszcza kota na balkon. Sebriel, nie wiń siebie, nie zawsze wszystko da się przewidzieć. :(
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Pon wrz 14, 2009 18:59 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

sebriel to nie twoja wina - wiele możesz zrobić, ale przecież ci ludzie wzięli kota na swoją odpowiedzialność - i ich głupota na ciebie nie spada.
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon wrz 14, 2009 19:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ale to była moja pierwsza adopcja, jeszcze zanim dołączyłam do TOZu. Kotka przyszła za nami z wioski.... I była u nas z 3 miesiące... Kurde, aż mi się płakać chce :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pon wrz 14, 2009 19:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

To zrozumiałe, że Ci smutno, ale to nie Twoja wina. Trzymaj się dzielnie.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Pon wrz 14, 2009 21:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Niestety Kya nie widziałam jeszcze kici z wojciecha. Dziś jak już wyłożyłam jedzenie to objechałam w koło ogrodzoną budowę i zaczęłam poszukiwanie od bogurodzicy, na terenie szpitala nie ma żadnych kotów i żadnych misek, niezwykłe to dla mnie bo przy każdym szpitalu mieszkają duże ilości kotów. Myślę że on/ona mieszkał gdzieś koło pleciugi i go przegonili. Na bogurodzicy co drugie okienko piwniczne stoi miseczka z jedzeniem, niestety za póżno dziś pojechałam i nie mogłam za dużo się tam kręcić, ciemno i strasznie było brrrrrrrrr! Zostawiam puche i znika ale nie wiem kto pożera. Będę tam codzień może w końcu uda mi się zaopiekować tym kotkiem i może jeszcze jakimś innym z tej budowy :D

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Pon wrz 14, 2009 21:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Tja, Bogurodzicy, róg Kaszubskiej, miałbym na ten temat coś do powiedzenia, ale nie będę mówił głośno, bo jeszcze usłyszy nie właściwa osoba. :(
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Wto wrz 15, 2009 1:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

agiis-s pisze:
NOT pisze:Wymagania:
* ma być super miziasty i nakolankowy
* ma godzić się na codzienne czesanie
* ma preferować kobiety (bardzo ważne), a nie lgnąć do gospodarza tak jak 2 inne futra
* ma zaprzyjaźnić się bądź przynajmniej tolerować inne koty
* powinien być ze Szczecina, gdyż nikt nie będzie fatygował się po niego w inny rejon kraju

NOT jak znajdziesz takiego kota to ja też chcę :ryk:

Właśnie dzisiaj taka kotka wylądowała w domu moich znajomych.
Jest długowłosa, czarno-biała podobna do norwega. Niestety jest zarazem zamorzona, wyłysiała i kichająca.
4 mies. temu zmarła jej pani i ktoś wypuścił 3 długowłose koty na podwórze przy ul.Budziszyńsiej.
Koty bardzo lgnęły do ludzi, ale nikt im nie pomógł. Były wręcz przeganiane.
Ponoć jeden z tych kotów został przejechany przez auto , drugi najmniej odważny zaginął (najprawdopodobniej przemieścił się na bardziej przyjazny teren), a trzeciego kotka dzisiaj odłowiła AA.
Kotka jest rewelacyjnie cierpliwa i bez większych protestów znosiła dzisiaj rozczesywanie licznych kołtunów.
Widok innych kotów w nowym domu nie wzbudził u niej żadnego zdziwienia.
Kotka mimo strasznych przeżyć pozostała ufna, łagodna, miziasta.

agiis-s, następny kot długowłosy, miziasty, nakolankowy będzie dla Ciebie. Może już :lol: :lol: niedługo.
Spójrz na pw.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Wto wrz 15, 2009 7:05 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT zaraz ucieszę męża :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto wrz 15, 2009 8:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

agiis-s pisze:NOT zaraz ucieszę męża :mrgreen:

Znam to.
Mój Gargamel cieszy się podobnie, a potem ze mną nie chce gadać, albo gada jak nakręcony.
Najważniejsze wtedy, aby ze stoickim spokojem przetrwać atak "radości" Gargamela.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Wto wrz 15, 2009 14:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Juz wolalabym Gargamela jak moja mame. Na meza mozna wplynac jakimis sztuczkami a na rodzielke nie :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto wrz 15, 2009 15:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Wczoraj Miki pojechał do nowego domku czy adopcja będzie udana okaze sie za pare dni narazie jest oki
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto wrz 15, 2009 16:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Czy mam zdjąć ogłoszenia Mikiego?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]