KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 21, 2009 11:03

Pieczarka bardzo Cie prosze o pilny kontakt-posiałam gdzies Twój tel.....pliss. :?
Serniczek

Post » Wto kwi 21, 2009 11:31

Serniczek, masz PW
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Wto kwi 21, 2009 11:50

PIeczarka Dzięęęęęęęęęęki :D
Serniczek

Post » Wto kwi 21, 2009 21:04

Jutro go zabiorę. Będzie dobrze. Muszę mieć tylko w maju zapasowy dom tymczasowy bo mam komunię i najazd gości.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto maja 05, 2009 12:21

PILNA SPRAWA!!!!

Bardzo pilnie potrzebny DT dla rudej podwannowej.
Kotka jest w tragicznym stanie - po miesiącu u nas wciąż nie wychodzi spod narożnika.

Sika pod kanape i do schowka, jest przeraźliwie chuda - chyba nic nie je.

Nie mam siły patrzeć jak zagładza się na śmierć ze strachu.

Bardzo proszę o pilne zabranie jej od nas, zanim będzie za późno :(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pt maja 22, 2009 12:40

Ostatnio działam w ukryciu. No cóż zmiana pracy mnie wykańcza czasowo ale dam radę.

Za sprawą telefonu od markopolo pojechałam do schronu po czarnego persika. Wróciłam z trzema kotami.

Krakowskie puchatki mają następujący stan posiadania:

Volvo - (DT Tosza). persiczka ma swó wątek.

Czarny persik (DT Tosza) - w schronie był dokarmiany dożylnie i łyżeczką. Załatwiał się pod siebie. Miał niedowład tylnych nóżek. Teraz je samodzielnie. Jest bardzo wychudzony. Załatwia się do kuwety. Ma szmery w sercu. Jest leczony. Był na wizycie u dr Orła. KOszt leczenia który pokryła Tosza to 150zł. Bardzo prosze o wsparcie finansowe bo na pewno to nie koniec wydatków.

Rudi - (DT nie forumowy) - dzisiaj zostaje przekazana od Patki. Koteczka bardzo wycofana. Została przywieziona z kocurkiem rudym z Kielc.
Bardzo proszę Patkę o wiećej informacji jaka jest i jaki dom jest poszukiwany.

Kotka kartuzka (DT BarbAnn) - Koteczka kilkuletnia. Leczone przyziebienie, stan zapalny dziąseł, świerzbowiec. DT opisze jej stan bardziej szczegółowo.

Wrangler (DT Pieczarka) - Kocur czarnobiały długowłosy, ok roczny. Wygląda jak kreskówkowy Sylwester. Dostałąm go wykstrowanego. Dzisiaj byłam u weta bo bardzo śmierdział kocurem, był ciepły i miał twarde jajka. Myślałam że jest nie kastrowany. Ma stan zapalny po kastracji. Po czyszczeniu zakażonego miesca zostały usunięte włosy i ropa. Kocur nie został odpowiednio przygotowany do zabiegu. Ja nie mam już siły tego komentować. Ma oprócz tego mega świerzbowca. Wydałałam na leczenie 100 zł. Leczenie zostało sfinansowane z budżetu jaki mam u weta z kalendaży nfo.

W schronie zopstał jescze kocur Aslan z raną na łapce. Kocur szarobiały w typie norwega. Grzecdzny i miły. Nier był jakoś bardzo zestresowany ale rana na łapie jest bardzo niepokojąca. W schronie nie ma szans na wyleczenie. Jeżeli ktoś mógłby wziąść na tymczas tego kocurka to jestem w stanie po niego jechać i przywieźć w Krakowie we wskazane miejsce.

Pieczarka

Post » Pt maja 22, 2009 12:59

Pieczarka pisze:Rudi - (DT nie forumowy) - dzisiaj zostaje przekazana od Patki. Koteczka bardzo wycofana. Została przywieziona z kocurkiem rudym z Kielc.
Bardzo proszę Patkę o wiećej informacji jaka jest i jaki dom jest poszukiwany.

Rudi jets kotka bardzo spokojna, kiedy jest sam na sam z czlowiekiem robi sie bardzo mizasta i mruczy. Potrzebuje domu bardzo cierpliwego i spokojnego, najlepiej bez innych zwierzat , ew. spokojny kot.

Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pt maja 22, 2009 13:05

Pieczarka, Patka, BarbAnn dajcie fotki kociastych, to wrzucę do pierwszego postu na adopcjach puchatkowa..
Tylko poproszę o informację, które z tych kociastych są a które jeszcze nie są do adopcji..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt maja 22, 2009 13:10

tutaj są miniaturki
jak sie w nie kliknie pokazuje sie zdjecie
pod nim sa kody

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kota kilkuletnia, przeziębiona
Nie jest wysterylizowana
Na razie bardzo wycofana i reaguje agresywnie, Najprawdopodobniej wlasnie ma ruję.Sterylizacja jak tylko dojdzie do siebie.
Kuwetkowa, niewybredna.Je zarówno suche jak i mokre
Jest u mnie od srody wiec niewiele mogę o niej powiedziec
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt maja 22, 2009 16:08

Wrangler

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pieczarka

Post » Pt maja 22, 2009 20:12

a ja dziś wytargałem od osoby ^&*#$%^ ...no nie mogę napisać
kotkę w typie Norweżki bardzo boi sie mężczyzn jeden taki $%&*^
znęcał sie nad nią w poniedziałek sterylka i szukamy domku lub tymczasu
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt maja 22, 2009 20:17

a ja dziś wytargałem od osoby ^&*#$%^ ...no nie mogę napisać
kotkę w typie Norweżki bardzo boi sie mężczyzn jeden taki $%&*^
znęcał sie nad nią w poniedziałek sterylka i szukamy domku lub tymczasu
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt maja 22, 2009 20:35

niebieska zeszła z połek i spi teraz na płycie (płyta jest wyłaczona z prądu)
Wczoraj na moj widok w panice uciekła na szafki, dzisiaj mnie tylko obserwuje ale nie ucieka
Pomalutku do przodu
I lekko lżej oddycha
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt maja 22, 2009 21:14

aamms pisze:Pieczarka, Patka, BarbAnn dajcie fotki kociastych, to wrzucę do pierwszego postu na adopcjach puchatkowa..
Tylko poproszę o informację, które z tych kociastych są a które jeszcze nie są do adopcji..

No proszę, a o czarnego persa się nie dopytujesz :) . A on przynajmniej ma futro we wszystkich miejscach :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt maja 22, 2009 22:00

Obrazek
Imię przejete z dobrodziejstwem inwentarza to Cygan. My na niego wołamy Czarna Bestia :) . Czarna Bestia korzysta z kuwety i je samodzielnie. Mimo kąpieli nadal cuchnie niesprzątana stajnią 8O . Miał mieć anoreksję i niedowład nóg (z wypisu). Ma jakieś drobne problemy ruchowe, ale porusza sie sprawnie-tylko bardzo uważa jak skacze na fotele i łóżka.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]