Kicorek - jest rzadkie, bo tak jak pisałam, oprócz koloru i znaczeń jest jeszcze dymna. Marzyłam o wyraźnie kontrastującym poincie. Jak dostałam informacje o kociaku i szukałam w necie, jak będzie wyglądać (jasna czy ciemna), gdy dorośnie, to znalazłam ze 2 wyraźne zdjęcia, zarówno wpisując kod, jak i słownie po polsku i angielsku. Parę zdjęć obrazowało kociaki, a ja szukałam dorosłych, wybarwionych. Póki co wygląda, jakby wyszła zza starej szafy

Niebieski kolor rozjaśnił się (na zdjęciu jest ciemniejszy), grzbiet przyciemnił. Jest podobna do tatusia, ma okrągłe oczy, podczas gdy jej mama ma piękną, groźną, elfią mordkę. Uszy ma już większe niż mój dachowiec, futerka bardzo dużo od urodzenia, z wąsami i brwiami różnie bywa

Chciałabym sama dla siebie, żeby ją jakiś sędzia ocenił, zdjęcia nie oddają jej wiernie i zaokrąglają kształt głowy. Muszę poczytać, jaki wpływ na rozwój koloru i proporcji ciała ma kastracja, nie mamy jeszcze terminu, a już wydrukowałam listę niezalecanych anestetyków.
Byłam na wystawie w weekend, mam zdjęcia 361 i 364 z BISów

Najbardziej podobała mi się budowa głowy 372. Zawiodła mnie ilość przedstawicieli rasy, spodziewałam się devońskiej uczty.
Beticz - o devony pytaj tutaj

Nie jestem hodowcą, nie pomogę niestety w wyborze hodowli. Swojego kotodawcę polecam, ale miotów na razie nie planuje. Moja kicia jest na kolanka, więc obojętny mi był jej typ, kociaków mieć nie będzie.