Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 12:51 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

No wjadą, w kwietniu, rozmawiałam z Marysią z inżynierem z budowy. Ale tam nie ma burzenia, a tu musi być cały teren wyrównany więc pewnie wcześniej wjadą. Pani na razie walczy i odwołuje się od decyzji, bo z tego się utrzymuje, to nie jest tylko dramat kotów, ale także ludzi, którzy mają tam od wielu lat swoje firmy. Idealnie by było, gdyby Pani znalazła inny plac na swój biznes i koty przeniosła ze sobą, już wysterylizowane.

edit: czy ktoś umie naprawić ten banerek?

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pon lut 06, 2012 13:02 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Co miesiac w Pakcie Czarownic sponsorujemy pakiet ogloszen jednego kota u CatAngel, moge zglosic jakiegos dworcowiaka tylko tez napiszcie ktorego.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lut 06, 2012 13:37 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

itaka pisze:Wiecie, że nie damy rady z tym same. Trzeba zrobić dużą akcje na FB i gdzie się da. Jak tam wjeżdża sprzęt to na łączkę na PKS też zaraz wjadą :evil:

Mam czas by ogłosić porządnie jednego z kotów. Którego, pozostawiam wam do decyzji :oops:

skwareek pisze:Co miesiac w Pakcie Czarownic sponsorujemy pakiet ogloszen jednego kota u CatAngel, moge zglosic jakiegos dworcowiaka tylko tez napiszcie ktorego.

Dzięki!
Najlepiej takiego kotka, które najdłużej czeka na dom, czyli Dubravka (ale tutaj nie mam aktualnych zdjęć) lub PikPok:
http://tablica.pl/oferta/kot-poznan-super-pikpok-szuka-domu-IDIloB.html

Jest jeszcze Pan Poważny, ale tutaj do KMagda prośba o decyzję co do ogłoszeń.
Co do Milo - ma ogłoszenia, ale obecnie jest zerowe zainteresowanie, więc pewnie zostanie u mnie. Na szczęście całe towarzystwo dobrze się dogaduje :)

No i jeszcze fajnie byłoby jakby Tygrysek znalazł dom:
http://tablica.pl/oferta/kot-poznan-koci-senior-tygrys-szuka-domu-IDIlrN.html

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 06, 2012 13:49 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

A gdzie są foty Pik-Poka :mrgreen:

Tygrysowi też zrobię, bo on taki kochany :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 06, 2012 15:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon lut 06, 2012 18:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Koty z łapanki sobotniej były dzisiaj ze mną i z paula_kropcia u weta, wszystkie trzy to dziewczynki. Raczej w dobrej kondycji, temperatura w normie. Bura koteczka (to nie jest Bela, Bela(matka Majki) jest biała) jest młoda, trochę otyła. U matki Pandy ciężko określić wiek bo nie ma zębów, jak wetka otworzyła jej pysk to najpierw powiedziała, że młoda, bo kły ma białe, ale potem się okazało, że oprócz kłów górnych to nic więcej tam nie ma :roll: . Czarna koteczka dostała antybiotyk, bo ma katar i szmery w płucach. Dostały odrobaczenie, miały pobraną krew, jeszcze nie ma wyników.

moorland

Post » Pon lut 06, 2012 19:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Z naszej strony na FB po wrzuceniu info o kolejnym stadzie przy dworcu:

Witam, jeśli któraś kotka jest sterylizowana i na tyle młoda, żeby się przyzwyczaić do nowego miejsca, to w moim ogrodzie stoi niezamieszkana, ocieplona kocia budka i zawsze pełne miseczki. Proszę o kontakt na priv.

Osobę znam, pomagali nam przy sterylkach.
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pon lut 06, 2012 19:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

fuerstathos pisze:Z naszej strony na FB po wrzuceniu info o kolejnym stadzie przy dworcu:

Witam, jeśli któraś kotka jest sterylizowana i na tyle młoda, żeby się przyzwyczaić do nowego miejsca, to w moim ogrodzie stoi niezamieszkana, ocieplona kocia budka i zawsze pełne miseczki. Proszę o kontakt na priv.

wysłałam pw

moorland

Post » Pon lut 06, 2012 19:14 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

fuerstathos pisze:Z naszej strony na FB po wrzuceniu info o kolejnym stadzie przy dworcu:

Jejku świetnie by było :1luvu:
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 06, 2012 19:45 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Słuchajcie czy któraś z Was próbowała coś ugotować kiedyś dworcowiakom? Bo tak się zastanawiam właśnie czy by nie wykorzystać kurczaka z rosołu , dołożyć ryż itp i zrobić papkę. Nie wiem czy by zjadły? bo może są wybredniochy :P

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pon lut 06, 2012 19:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Kasia coś gotowała kotom :) przyjdzie to się wypowie w tej kwestii :oops:
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 06, 2012 21:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

moorland pisze:

wysłałam pw

jakby była konieczność przetrzymania jakiejś po sterylce, to możemy w suszarni
miejsce dla kociaka, które miałam niestety jednak będzie zajęte
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pon lut 06, 2012 21:53 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

Kiedyś poszłam z malwa na pks to ugotowała ryż z mięsem w sosie to wcinały równo, nawet na puszki nie spojrzały więc powinno Im smakować. Rzeczywiście nieciekawie się zrobiło z kolejnym stadem..

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pon lut 06, 2012 23:37 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Hektorku... [*] :-(((

paula_kropcia pisze:Słuchajcie czy któraś z Was próbowała coś ugotować kiedyś dworcowiakom? Bo tak się zastanawiam właśnie czy by nie wykorzystać kurczaka z rosołu , dołożyć ryż itp i zrobić papkę. Nie wiem czy by zjadły? bo może są wybredniochy :P

Ja ostatnio rzeczywiście zamiast puszek sama coś gotuję; albo pierś z kurczaka/indyka z ryżem, albo udka z ryżem (oczywiście kości wyrzucam, wszystko siekam i razem mieszam), albo ostatnio kupiłam żołądki z kurczaka i też ugotowałam i posiekałam.
Kiedyś też dostały ugotowaną wątróbkę.
Koty na PKP dodatkowo lubią pić ten rosołek po ugotowaniu udek lub piersi, a mięcho ostatnio bardzo chętnie wcinały :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]