Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 18:51 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

a wiesz co to chyba pomysł genialny. Inhalację robię u weta ale wezmę od niego trochę tego preparatu i do nawilżacza wleje.
Myślę że ludzikom też się może łatwiej oddychać.
Spytam się jutro. Kochana jesteś, dzięki

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie mar 20, 2011 18:54 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Doświadczona, znajoma forumowiczka robi inhalacje z majeranku. Stawia gar wody z majerankiem na kuchni i wywar sobie paruje, nawet przez parę godzin, dając ulgę zagilowanym kotom (trzeba tylko pamiętać o uzupełnianiu wody w garnku :wink: ). Może byś Asiu spróbowała.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie mar 20, 2011 19:08 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

biedny kocio :(
niestety nie mogę wspomóc finansowo bo sama tonę w długach u weta...

Groszku trzymaj się :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie mar 20, 2011 20:07 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Ja robiłam inhalcję Inhalolem, tylko że najbardziej skutecznie to zamknąć kota w transporterze nad miską z gorącą wodą (ja mam inhalator- Maniek sam się grzecznie inhalował). On nie je bo ma zatkany nos. Gorączkuje nadal?
AnielkaG

Post » Nie mar 20, 2011 20:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Inhalacje można robić wlewając mucosolvan do nawilżacza (ja używałam ultradźwiękowego), wtedy nie ma ryzyka poparzenia, kotu nie jest gorąco, a działa bardzo dobrze. Mucosolvan nie jest tłusty, nawilżacza mi nie popsuł :twisted: Olejków nie radzę wlewać.

Jeżeli nie ma nawilżacza, to trzeba kota zamknąć w transporterze, przed kratką (dość daleko, żeby kot łapą na pewno nie sięgnął) postawić miskę z wrzątkiem i np. kroplą olejku olbas, wszytko razem nakryć dużą płachtą. Niestety, z doświadczenia wiem, ze takie parówki koty znoszą dużo gorzej niż te z nawilżacza. I z olejkami bardzo ostrożnie, koty są dużo wrażliwsze od ludzi, trzeba używać naprawdę minimalnie. Ja jednak wolę mucosolvan, ale ten do inhalacji jest chyba tylko na receptę.

Zapchane kocie noski przepłukiwałam sprejem marimar, izotonicznym dal niemowląt. Pomagało, chociaż moze się wydawać, ze to tortura :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 20, 2011 21:16 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

dzięki Jana :1luvu:
mam nawilżacz więc myślę że go użyje.
To niby takie proste :wink: a ja na to bez Was nie wpadłabym :oops: :D dziękuję

Teraz jest najedzony choć sprawia wrażenie że ta strona życia w ogóle go nie interesuje. Oddycha przez nos :D no może nie cały czas ale częściej i dłużej :D

asia2

Post » Nie mar 20, 2011 21:24 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Kiedy inhalowałam Rózika nawilżaczem, po prostu w (małej) łazience urządziłam mu legowisko i zamykałam na czas inhalacji. Niewiele trzeba było, żeby Rózik się nauczył, że tam lżej się oddycha, kiedy miał już mocno zapchany nos, sam szedł do łazienki, kładł się i czekał na włączenie inhalatora. Nie musiałam go tam nawet zamykać.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 20, 2011 22:32 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

8O 8O 8O nieźle
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie mar 20, 2011 22:38 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Moja Kulka jak ma nawrót zapalenia zatok, siada na pralce i czeka na inhalacje, na prawdę. :)
AnielkaG

Post » Pon mar 21, 2011 10:00 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

dzięki dziewczyny :1luvu:
zapytam co wet podaje Grochowi. Jakby co to mam od Was pełną listę medykamentów :D
Rozejrzałam się po chałupie i znalazłam bardzo dawno nieużywane duże dość terrarium.
Wejdzie do niego Groszek razem z nawilżaczem. :D
Tak będzie najlepiej.
Dziś wydaje mi się ... ale aż się boję napisać :D wydaje mi się, że ma się lepiej. Jasne, ze ma katar i zatkany nos i że nie chce sam jeść ale jest w nim coś co tak mi sugeruje.

asia2

Post » Pon mar 21, 2011 12:17 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

to za te sugestie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 21, 2011 12:20 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon mar 21, 2011 12:29 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

viewtopic.php?f=20&t=125669
Bazarek dla Grosia! Prosimy sympatyków o podrzucanie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 21, 2011 18:28 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Proszę, podbijajcie bazarek, bo ja muszę spadać z netu do jutra. To dla mnie jedyna możliwość pomocy Grosiowi... Wystawiłam go też na dogomanii.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]