Czarne Diabły Tasmańskie VIII - życie codzienne DT i śmierć

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 02, 2015 21:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Acha, rozumiem. W takim razie, dam znać w przyszłym tygodniu, co wymyśliłam :) Wolałam się upewnić, czy jest coś, czego nie powinna, czy nie może, bądź nie lubi.
Dzięki za odpowiedź.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie maja 03, 2015 9:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Dzięki, Gatiko, ze o nas myślisz - obecnie najlepiej wchodzą Gourmety w saszetkach (ani to zdrowe, ani ekonomiczne :roll: ) ale na dniach wypróbujemy różne inne wersje żywienia :mrgreen:
Noc była ciężka :? , stado ustalało sobie hierarchię dość burzliwe, Sib darł paszczę, ze chce zwiedzać więcej (niby skąd mu wezmę, lokal mi się skończył :evil: ), ktoś rzygał w górnego hamaka, uprzejmie w dół :roll: a o pozwalanych z regału rzeczach już nie wspomnę :roll:
żyją wszyscy :smokin:
Myłsek znów marudzi, Bandido trochę obrażony a babcia zjadła śniadanie i drzemie. Kuweta na stole na razie się sprawdza :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie maja 03, 2015 9:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Alix, wiele tego nie będzie, bo mnie nie stać. :roll:
Kiedyś , jak "trafiłam na Babcię", obiecałam sobie,że "zrobię jej prezencik". No i wczoraj, pomyslałam właśnie o karmie. Apetyt ma, to pomyślałam,że to całkiem niegłupi pomysł.

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 9:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Gatiko :1luvu: widzę, ze stale bazarkujesz na swoje koty - nie chciałabym odejmować Twoim kotom od pyszczków :oops: . Radzimy sobie w miarę, najwięcej oczywiście idzie na weta ale to tez jakoś udaje się spiąć. Jestem wdzięczna za każdą pomoc :1luvu: , bo Babunia sporo kosztuje ale niezręcznie się czuję otrzymując pomoc od kogoś, komu być może jest jeszcze trudniej :oops:
Babunia ze smakiem zje prezenty ale naprawdę wystarczy też Twoja obecność i dobre słowo :wink:

alix76

Post » Nie maja 03, 2015 9:49 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

alix76 pisze:Gatiko :1luvu: widzę, ze stale bazarkujesz na swoje koty - nie chciałabym odejmować Twoim kotom od pyszczków :oops: . Radzimy sobie w miarę, najwięcej oczywiście idzie na weta ale to tez jakoś udaje się spiąć. Jestem wdzięczna za każdą pomoc :1luvu: , bo Babunia sporo kosztuje ale niezręcznie się czuję otrzymując pomoc od kogoś, komu być może jest jeszcze trudniej :oops:
Babunia ze smakiem zje prezenty ale naprawdę wystarczy też Twoja obecność i dobre słowo :wink:

Bazarkuję, po mi się noga powinęła i tak... ciągnę byle jak :evil: Też chcialabym pomóc, cholerra, wleźć w konto, kliknąc "przelew" i gra muzyczka :strach: no ale nie ten czas...
Daj spokój, ja sama (jak zobaczyłam tę koteczkę - Babunię), od razu na moim bazarku, napisalam,że kasa byłaby dla niej. Bluza się sprzedała, więc w końcu dla kitusi mogę kupić coś , choćby drobnego. :ok: Przytulić jej nie mogę, pogłaskać też...
No :mrgreen:

gatiko

Post » Nie maja 03, 2015 18:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Eh, świat byłby piękny, gdyby tak wszystko szło zgodnie z planem :? . Ja nawet nie zauważyłam, ze na Babunię jest bazarek :oops: trąba ze mnie :oops: . Wiadomości dnia sa takie, ze Babunia owszem, raczyła Felixa, co bardzo cieszy moją kieszeń :twisted: ale konsystencja pasztetu typu Animonda jej nie podchodzi :?
A teraz najnowszy nabytek - kosmaty drań błąkający się od jesieni, podobno zimował w piwnicy jakiejś szkoły :roll: . Od kilku tygodni karmicielki szukały dla niego pomocy, bo oprócz dokarmiania potrzebuje tez pielęgnacji :roll: najlepiej w czystości a i miał pomysły, żeby łazić za ludźmi, więc o nieszczęście łatwo :(. Obsługę transportową zapewniła ciocia ZuzCat :1luvu: . Jak wspomniałam, ma ok 4 lat, zęby do zrobienia (najpierw krew!) no i dużo kota do wyczesania.
A w zasadzie można ustawiać się kolejce - testy ujemne, odrobaczony, czekamy tylko jeszcze żeby się zaszczepić.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

alix76

Post » Nie maja 03, 2015 19:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Jaki cudaczek :-) Piękny, do całowania :mrgreen:

No masz ... to jakiego typu miałaby być ta konserwa, dla Babuletki ? Daj jakiś przykład.

gatiko

Post » Pon maja 04, 2015 7:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Gatiko, obecnie Babcia raczy jadać:
- Gourmet np. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rle/180160 lub bez różnicy http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rte/381890
- Felixy np. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ota/482921
Pokazałam przykładowe opakowania w opłacalnych cenach :oops: , to nie jest wymowna sugestia zakupu :oops: . Smaki w obu przypadkach nie robią różnicy. Gourmet jest pawie 2 razy drożysz a w saszetce jest mniej :? . Jakoś a właściwie jej brak jest porównywalna, więc o ile Babcia się nie znarowi, będziemy się przestawiać na Felixa :roll: .
Oczywiście, jak tylko mój czas i zaopatrzenie w okolicznych sklepach pozwala, Babcia dostaje podroby, które jadała jeszcze na podwórku.
Właśnie zjadła śniadanie, przebiegła się po pokoju i wróciła do klatki - chyba nowy ją trochę niepokoi. Na pewno niepokoi Bandido, który do 2 dni prezentuje giga-focha i na wszelki wypadek tłucze wszystko w zasięgu łapy :roll:
Nowy ma to gdzieś, pojadł przysmaczki i ułożył się do drzemki :lol:
A ja kończę długi weekend tzn robię wszytko to, czego nie zdążyłam :twisted:

alix76

Post » Pon maja 04, 2015 14:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Założyłam Krokietowi wątek adopcyjny viewtopic.php?f=13&t=168729 , czas wziąć byka za rogi - drań się mocno zadomowił, ale DT to kiepskie miejsce dla nerkowca na dłuższą metę :(
Mysłek dziś jedzie na badani krwi, w związku z czym stado pości :twisted: . Babunia został na dzień w klatce, z michami :mrgreen:

alix76

Post » Pon maja 04, 2015 14:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Mogę dorzucić Alfika do kompletu :roll:

Za badania :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon maja 04, 2015 20:55 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Mysłek oddał krew i zrobił furorę w gabinecie :1luvu: teraz :ok: za wyniki.
Babcia załapała się na kontrolę u Chirurga - Dr z dumą i odwagą pogmerał jej w paszczy, z satysfakcję stwierdził, ze szwy się trzymają, ziarnina jest, ropy nie ma i był wyraźnie zadowolony z siebie i Babci :ok: :ok: . Tak trzymać. Babcia wciamkała 1,5 saszetki. Kosmaty ją onieśmiela, bo nie pali się do wychodzenia z klatki :? . No cóż, przestrzeń tam ma, wszelkie wygody też, niech siedzi :roll:

alix76

Post » Pon maja 04, 2015 21:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Bo kosmate wzbudzają nieufność - trzeba go było ostrzyc dla niepoznaki :mrgreen:

OKI

Post » Pon maja 04, 2015 21:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Strzyżenie tu-i ówdzie jest w planach do negocjacji przy robieniu zębów ... na razie wyciera się moje meble i wędzi w kadzidełkach 8)
Dziękujemy Cioci OKI za gifty dla Babci :D

alix76

Post » Pon maja 04, 2015 21:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Wątpię, żeby Babcia była wdzięczna :twisted:

OKI

Post » Pon maja 04, 2015 21:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII Mysłek!

Ona wcale, ale ja tak :lol: . Trochę na nią podejrzliwie patrzą w lecznicy, bo już e 3 razy powinna była umrzeć a nie wić się dziś przy kontroli jak ośmiornica :twisted:

alix76

[poprzednia][następna]