UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 21:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wprawdzie zaraz nasze posty zostaną usunięte jako "niezwiązane z tematem"
Ale ośmielę się napisać

- nie byłoby tego wątku, gdyby osoby umieszczające koty SPRAWDZAŁY domy, w których je umieszczają.

Umieszczenie kota na tymczasie dla wielu osób to koniec problemu. Koniec to jest wtedy, gdy kot ląduje w sprawdzonym DS, w którym zostaje na długie szczęśliwe lata. Do tego momentu jest to wspólny problem. Każdorazowo dt i każdorazowo tego, kto kota w domu umieszcza. To nie jest tak, ze zły jest WYŁĄCZNIE dt. Ok - bywa. Ale niech się W RÓWNYM stopniu poczuje odpowiedzialna osoba, która kota umieściła.
Wielokrotnie zdarzało mi się - że ktoś do mnie zadzwonił, zawiadomił i zniknął. Od tego momentu to był mój kot. A ja z całą stanowczością mogę powiedzieć, ze umieszczając kota na dt - widziałam, wiedziałam i byłam w kontakcie. I pomagałam jak mogłam do momentu gdy kot dom znalazł. I gdyby się okazało, że dt był do przysłowiowej d.........to bym powiedziała moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. A nie mówiła.........dt zły. Tak, zły, ale ja tak samo zła - skoro kota umiesciłam. Dom do d........., a ja dałam ciała wierząc. Niestety czy nam się podoba czy nie to, to trzeba jasno powiedzieć, że spory procent ludzi tu bywających to mniej lub bardziej pospolite świry.

Nie piszę tego ni o Ice ( bo nie znam ) ni o tym wątku. Ale takich wątków jak ten mogłoby powstać tysiąc......Bądzmy odpowiedzialni nie tylko za to, co mamy w domu ( dt), ale takze za to co w domu umieszczamy. Tyle.
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 10:00 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob paź 01, 2011 22:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie, takich wątków (mam nadzieję) nie mogłoby na miau powstać tysiąc - tu, moim zdaniem, mamy przypadek ekstremalny. Mało który dt doprowadza koty do takiego stanu, jak zrobiła to Ika6, w mało którym los aż tylu kotów jest nieznany.

Też cały czas piszę o tym, że osoby oddające powinny były sprawdzać, dokąd wysyłają koty. Ale tego nie robiły - głównie dlatego, że koty były ściągane z całej Polski, z odległych miast (i nikogo nie zastanowiło, dlaczego Ika nie pomaga kotom, które ma pod nosem...), ale pewnie również dlatego, że osoby z forum tam bywały - część wtedy, kiedy Ika zaczynała tymczasowanie, jej dom robił więc wtedy dobre wrażenie, część później (trochę mijając się z prawdą w opisach...), sama Ika kłamała w kwestii warunków, jakie może zaoferować.
Najgorsze jest jednak dla mnie nawet nie to, że wysyłający nie sprawdzili Iki dokładnie, a to, że niektórzy z nich kompletnie swoje koty olali, gdy było już wiadomo, jak źle dzieje się w tym dt.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 17, 2011 11:38 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

mam nadzieję,ze IKA się tu nie pojawia bo znowu wymyśli coś na obronę,dawno mnie tu nie było,ale się pojawiam bo mam wiele wątpliwości co do tej "uprzejmej" Pani,groziła mi sprawą w sądzie a jak mnie spotyka to udaje,że mnie nie zna :ryk: ale nie po to tu wpadłam,mam pytanie czy ktoś kontroluje to co u niej się dzieje ? bo tyle ja broniło i mówiło,ze to ja mam coś zrobić a same siedziały cicho,pomimo że nie ja zajmuje sie takimi sprawami,mówiła mi ta Pani :) że ma kocury niekastrowane potem tu w temacie pisała,że nie ptrafie rozpoznać kota pełnojajecznego od kastrata,że ma tylk okastraty:lol: ale to też nie o tym,wg mnie to Pani K będzie miała kociaki niebawem i zapełni swoją już w chwili obecnej wiekszą kociarnię...przechodzę koło niej bardzoooo często,bo albo idę do lekarza,albo do przyjaciółki albo do UP,zawsze coś się znajdzie bym musiała tamtą drogą iść,dzisiaj widziałam koło niej kotkę w rui no chyba że kotki tak się wypinają i tupią tylnymi nogami gdy się je głaszcze :ryk: wcześniej widziałam ją na parapecie tej Pani :lol: więc kot musi być od niej,mam jeszcze jedną sprawę,ale już mi się nie chce pisać,bo dużo tego a ja nie mam czasu,ale w skrócie to upchała komuś kota,który tak pogryzł nową panią że ta nie wiedziałą co zrobić i otwarła kotu drzwi a ten uciekł...może to kot od IKA albo od innej osoby zbierajacej koty z Rudy śląskiej z tej samej dzielnicy

sloneczko

Od: Czw lut 03, 2011 10:18

Post » Wto lis 08, 2011 13:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

i oczywiście nie szuka tego kociaka?
a chociaż powiedziała tej osobie od której wzięła, że zrobiła coś takiego?
przecież nie wiadomo dlaczego kot ją pogryzł, może coś chciała mu zrobić a on kojarzył sobie z jakąś sytuacją ze swojego życia i dlatego tak zareagował,
nie pomyślała ta pani o tym?
koty nie są złośliwe
tylko człowiek jest taki...

biedny kotek, ciekawe co z nim teraz, wiesz?
MARGO

MARGO

Od: Pt lip 23, 2004 19:39

Post » Sob sty 07, 2012 15:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie działa mi banerek przekierowujący, może ktoś umiałby poprawić...?

Liwia_

Post » Sob sty 07, 2012 15:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Nie działa mi banerek przekierowujący, może ktoś umiałby poprawić...?

poproś lepiej na wątku banerkowym
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sty 07, 2012 16:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Chyba już działa...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob sty 07, 2012 23:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Nie działa mi banerek przekierowujący, może ktoś umiałby poprawić...?

Jeśli chodziło o ten co masz teraz w podpisie, czyli robiony przeze mnie, to ostatnio są jakieś problemy z tnij.org, którego ja używam do skracania linków, ale to czasowe, już działa.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon sty 09, 2012 14:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Dzięki za wyjaśnienie, dobrze, że wszystko już działa :)

Liwia_

Post » Nie sty 29, 2012 2:08 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

zaznaczam
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon sty 30, 2012 12:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zgadnijcie kto do mnie napisał że weżmie odemnie 2 moje tymczasy ... sugerując ze u niej beda mialy lepsza opieke ..... na PW moge wyslac wiadomość z treścią emaila.

Żenada
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pon sty 30, 2012 16:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ika działa w najlepsze, kotów ma multum - i, jak widać (nie tylko zresztą na przykładzie werci), zbiera je również z miau.
Jak widać - czyjeś odejście z forum ani na jotę nie zmienia sytuacji :(

Liwia_

Post » Pon mar 12, 2012 14:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

zaznaczę i jutro doczytam bo aż przykro..A tak kibicowałam adopcji Belli z Płocka którą Ika zostawiła sobie..Taka radość wtedy była :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

goodfriend

Od: Pon maja 25, 2009 10:19

Post » Sob lip 14, 2012 17:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zaznacze potem sie wypowiem :roll:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt lip 20, 2012 19:26 Re: Uwaga na dt IKI6 w Rudzie Śląskiej! UWAGA- IKA6 TO ANGAL

Zmieniłam tytuł wątku - jego bohaterka pojawiła się na forum, tym razem pod nickiem Angalia.

Liwia_

[poprzednia][następna]