Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 11, 2013 10:37 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Ojejku jaka piękna panienka :1luvu: .
Dla Witusia i Agatki może znajdzie się jakiś wychodzący domek. Moja staruszka wychodzi. Była dzika gdy ją znalazłam 16 lat temu.
Oswajanie zajęło ponad miesiąc. Nie jest typowym nakolankowym kotkiem, kocha wolność. Ale pokochała też nas.
Niestety nie akceptuje innych zwierząt. Z wielkim trudem i łapoczynami :roll: kończą się wizyty 2 kotów siostry (mieszkamy z siostrą, kuzynką na jednym podwórku).

AniaGaja

Od: Nie cze 09, 2013 9:15

Post » Pon lis 11, 2013 14:31 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

jolabuk5 pisze:Też już o tym pomyślałam. Ale mówiąc szczerze wolałabym, żeby Wituś i Agatka nie wracały na swój teren. Po pierwsze - idzie zima, koty były w domu, więc nie mają odpowiedniego futra. Po drugie - wyadoptowanie kota z "dworu" jest znacznie trudniejsze - ludzie zwykle pytają "A gdzie można kotka zobaczyc?" i odpowiedź, że kot jest "na wolności" najczęściej kończy sprawę, bo kto pojedzie do Pabianic, gdzie w dodatku kot może akurat nie przyjść, bo się gdzieś zaszyje i będzie spał... Oczywiście, są wyjatkowe domy i wyjątkowe adopcje (jak np. dom Błękitnego Irysa, który adoptował staruszkę Kasię z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=154133), ale to rzadkie sytuacje, a Wituś jest młodym, miziastym kotem i powinien się wyadoptować normalnie (a Agatka przy nim).
Myślę, że dom wychodzący byłby zadowolony z tej parki - bo przy miziastym Witusiu wycofana Agatka powinna być do zaakceptowania.
Tylko teraz trzeba taki dom znaleźć i to szybko. :twisted:

Jolu, nikt chyba by nie chciał aby koty wróciły tam, tym bardziej ja, gdzie muszę patrzeć na to wszystko i drżeć o ich życie każdego dnia. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lis 13, 2013 13:10 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Ja mam od wczoraj kotka na tymczasie z chorą łapką, i kotek jest bardzo grzeczny, ani razu nie zamiauczał, że chce wyjść na wolność.
http://wstaw.org/m/2013/11/12/DSCN9977_ ... 00_q85.jpg
viewtopic.php?f=1&t=152219&start=825

Mam nadzieję, że Wituś choć trochę odpóścił z wyciem. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lis 13, 2013 20:14 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Aniu podziwiam Cię za to co robisz,
tak bardzo bym chciała, żeby te wszystkie kociaki były bezpieczne i szczęśliwe
i żeby jak najwięcej osób Ci pomagało (ja właśnie straciłam pracę...)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro lis 13, 2013 20:21 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Przejrzałem cały wątek od początku (zajęło mi to godzinę!) i musiało mi umknąć - który kotek to Feluś?

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Śro lis 13, 2013 20:32 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Wojtek_Wwa pisze:Przejrzałem cały wątek od początku (zajęło mi to godzinę!) i musiało mi umknąć - który kotek to Feluś?

Feluś to ten chory kotek
chory, rzężący kot, chyba na jedno oko nie widzi, gile zielona u nosa, straszny miziak :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj dzwoniłam do lecznicy i kotek jest bardzo nieszczęśliwy bo cały czas siedzi w klatce i nie jest wypuszczany bo zapytałam o to.
Nie jest jeszcze zaszczepiony bo pojawił się grzybek za uchem.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 13, 2013 23:23 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Też rozmawiałam z dr Małgosią. Feluś rzeczywiście ma tę grzybicę i chyba dlatego nie jest teraz wypuszczany, bo poprzednio dużo chodził luzem po lecznicy. Feluś nie lubi klatki, ale na razie nie mamy dla niego domu, lepsza klatka niż wypuszczenie. Martwię się o niego oczywiście, bo to trochębłędne koło - jak siedzi w klatce, to się ociera o pręty i narusza ten grzybek na nosie, więc nie chce mu zakażenie przejść. A jednocześnie dopóki ma ren grzybek, nikt go nie weźmie :(
Wituś podobno trochę odpuscił z wyciem, przynajmniej ostatnia noc była niezła. :ok: :ok: :ok: Może obroża zaczęła w końcu działać? Pani dr Małgosia radzi dla niego jakiś syropek odstresowujący, kupię, zobaczymy. Dla Agatki będzie stronghold, bo nie chcę jej stresować wizytą w lecznicy. Stronghold opiekunka powinna dać radę nakroplić.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 14, 2013 22:54 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Wituś już drugą noc mniej wyje, więc jest nadzieja, że oba koty zostaną na tymczasie tam, gdzie są. Chyba obroża wreszcie podziałała, dziś opiekunka poda Witusiowi i Agatce Stresnal (Agatce tez się przyda), a dodatkowo Agatce - stronghold.
Jutro dowiem się co z tą grzybicą Felusia, czy dostał Biocan, kiedy może mu się poprawic.
Ostatnio edytowano Pt lis 15, 2013 10:22 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 15, 2013 9:57 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Jolu, Jolu!
a mówiłam Ci dzisiaj, że Cię kocham!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt lis 15, 2013 10:33 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

ewa_mrau pisze:Jolu, Jolu!
a mówiłam Ci dzisiaj, że Cię kocham!
... mry!

Nie mówiłaś, ale bardzo mi miło :lol:
Dzwoniłam w sprawie Felicjana, czyli Felusia - dostał Biocan 9 listopada, druga dawka będzie 19 i jeśli wszystko zadziała, to koło 22 listopada kotek byłby gotowy do adopcji. Tylko chętnych coś nie widać. opiekunka Witusia i Agatki kupując wczoraj stresnal i stronghold poprosiła o pokazanie Felusia, miała go na rękach, powiedziała, że wygląda na bardzo biednego kotka, takiego "zniszczonego". To pewnie efekt stresu związanego z pobytem w klatce. :( Chociaż na zdjęciach z "wolności" Feluś też nie wyglądał zbyt dobrze...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 15, 2013 11:27 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Dziękuję Jolu Obrazek
mam nadzieję, że gorzej nie będzie :ok: bo Feluś to strasznie kochany biedny kotek, a ludzie nie chcą spojrzeć na niego sercem. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 15, 2013 17:07 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

Za Felusia - przecież jest piękny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lis 15, 2013 20:14 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

mb pisze:Za Felusia - przecież jest piękny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marysiu, my to wiemy, ale żeby jeszcze ktoś inny to zauważył.......................... :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lis 16, 2013 9:02 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

No, z tą felusiową pięknością to może trochę na wyrost - on jest teraz raczej piękny wewnętrznie :D Takie zdjęcie lecznicowe Felusia dostałam od Joli Dworcowej:
Obrazek
Widać, że grzybek na nosie jeszcze dobrze się trzyma, niestety! Ale zdjęcie było zrobione chyba tydzień temu, mam nadzieję, że dodziś jest lepiej!

Wituś znowu trochę bardziej zawodził w tę noc, ale opiekunka mówi, że to juz nie jest cała noc, jak na początku - powyje trochę wieczorem i potem idzie spać, bo się zmęczył. :twisted:
Wituś chciałby się bawić, a Agatka nie chce mu w tym towarzyszyć - od zabawowych zaczepek Witusia ogania się łapą. Ale poza tym Agatka bardzo się ostatnio zsocjalizowała, już nie siedzi w kącie, śpi na krześle, bawi się ładnie piórkiem na patyku, łazi po całym mieszkaniu. Widać, ze koty już się przyzwyczaiły i w zasadzie (poza nocnymi marzeniami Witusia o wolności) chyba jest im dobrze u opiekunki (opiekunka ma na imię Ania, tak jak założycielka wątku, dlatego piszę "opiekunka", zeby się nie myliło).
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 16, 2013 12:58 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 2 już ['] Pabianic

jolabuk5 pisze:No, z tą felusiową pięknością to może trochę na wyrost - on jest teraz raczej piękny wewnętrznie :D Takie zdjęcie lecznicowe Felusia dostałam od Joli Dworcowej:
Obrazek
Widać, że grzybek na nosie jeszcze dobrze się trzyma, niestety! Ale zdjęcie było zrobione chyba tydzień temu, mam nadzieję, że dodziś jest lepiej!

Strasznie mi żal tego kotka :( starszy, sponiewierany życiem i do tego jednooczny..............chcę wierzyć, że gdzieś znajdzie swoje miejsce, ale nie może to być miejsce bele gdzie. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]