Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 20:28 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

ruda32 pisze:
wat pisze:
MalgWroclaw pisze:Pobranie krwi u kota jest bardzo trudne. Czasem się nie udaje nawet najbardziej chwalonym na forum lekarzom. Czasem lekarz - specjalista od pobierania - też nie może pobrać krwi.

To prawda ale tej pani doktor z moimi kotami nigdy się nie udało wkłucie w żyłę i wiem że inni też mieli problemy. Podkreślam że to chodzi o jedną osobę bo innym paniom doktor z tego gabinetu wkłucie zazwyczaj się udawało.
MałgWrocław ciekawa jestem jakbyś się czuła jakby to Twojego kota tak wymęczono i potem okazałoby się że badań nie można przeprowadzić bo nie ma krwi

Małgosia ma wymęczoną kotkę i wie co to znaczy

Ale w przypadku tej pani wet historia się powtarza, zawsze jest problem z pobraniem krwi, bo jest wszędzie tylko nie w probówce, kot przezywa ogromny stres, i wychodzisz z niczym, bo za każdym razem sie nie udaje, jak mam się czuć kiedy potrzebuję spora ilośc krwi na surowicę, stajesz na głowie, szukasz ratunku, żeby uratować te które przeżyły i wiesz że przez brak umiejętności weta odchodzą.
joanna3113

Post » Pt sie 03, 2012 20:30 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:
ruda32 pisze:
wat pisze:
MalgWroclaw pisze:Pobranie krwi u kota jest bardzo trudne. Czasem się nie udaje nawet najbardziej chwalonym na forum lekarzom. Czasem lekarz - specjalista od pobierania - też nie może pobrać krwi.

To prawda ale tej pani doktor z moimi kotami nigdy się nie udało wkłucie w żyłę i wiem że inni też mieli problemy. Podkreślam że to chodzi o jedną osobę bo innym paniom doktor z tego gabinetu wkłucie zazwyczaj się udawało.
MałgWrocław ciekawa jestem jakbyś się czuła jakby to Twojego kota tak wymęczono i potem okazałoby się że badań nie można przeprowadzić bo nie ma krwi

Małgosia ma wymęczoną kotkę i wie co to znaczy

Ale w przypadku tej pani wet historia się powtarza, zawsze jest problem z pobraniem krwi, bo jest wszędzie tylko nie w probówce, kot przezywa ogromny stres, i wychodzisz z niczym, bo za każdym razem sie nie udaje, jak mam się czuć kiedy potrzebuję spora ilośc krwi na surowicę, stajesz na głowie, szukasz ratunku, żeby uratować te które przeżyły i wiesz że przez brak umiejętności weta odchodzą.

tak to okropne ,jeżeli przez brak umiejętności kot traci szansę
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob sie 04, 2012 9:07 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

A to nie meksykanka założyła wątek? Jej jest pierwszy post... Nie chce mi sie brnąć przez całość.. Jeśli Zosia - to przecież ona może w pół minuty zmienić tytuł :?
Teraz ten tutuł sugeruje, ze Masza żyje.. Szkoda, że sie nie udało. Może to spowoduje, że inne kotki nie będą czekały tygodniami. Może decydowały godziny? Może gdyby ją wyciągnąć wcześniej, nie przeżyłaby, ale pobyła we względnym komforcie w jakimś domu..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 04, 2012 9:54 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

morelowa pisze:A to nie meksykanka założyła wątek? Jej jest pierwszy post... Nie chce mi sie brnąć przez całość.. Jeśli Zosia - to przecież ona może w pół minuty zmienić tytuł :?
Teraz ten tutuł sugeruje, ze Masza żyje.. Szkoda, że sie nie udało. Może to spowoduje, że inne kotki nie będą czekały tygodniami. Może decydowały godziny? Może gdyby ją wyciągnąć wcześniej, nie przeżyłaby, ale pobyła we względnym komforcie w jakimś domu..

Tak meksykanka założyła watek i tylko ona może zmienić tytuł, dziewczyny już prosiły ale sie nie odzywa, a bez sensu jest zakładać nowy.
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 12:23 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Jasne, że bez sensu zakładać nowy. Rozumiem, że dziewczyny prosiły jakoś na pw czy co? bo nie wiem czy meksykanka tu zagląda :? A skoro nie zagląda, to może by ktoś inny TEN wątek poprowadził i mógl tytuł zmieniac adekwatnie do sytuacji?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob sie 04, 2012 12:34 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

I takie już na wyrost trochę moze pytanie - czy któraś z Was ma porządny aparat? Moze warto by zrobić nowe zdjęcia, uaktualniać cały czas itd. Wątek nie ma wprawdzie miesiąca jeszcze, ale raz - takie kociaki się zmieniają; dwa - chyba zmienił sie też skład.. :(
Natomiast te co są powinny mieć jakiś opis też na dziś aktualny. Choroby , czy potrzebuje leków itd. czy się nadaje do adopcji, a jeśli tak to może ogłoszenia?

I co w ogóle z tym schronem?!
Na odległość mogę tylko pytać tych co są na miejscu..

Obrazek

morelowa

Post » Sob sie 04, 2012 16:36 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

morelowa pisze:I takie już na wyrost trochę moze pytanie - czy któraś z Was ma porządny aparat? Moze warto by zrobić nowe zdjęcia, uaktualniać cały czas itd. Wątek nie ma wprawdzie miesiąca jeszcze, ale raz - takie kociaki się zmieniają; dwa - chyba zmienił sie też skład.. :(
Natomiast te co są powinny mieć jakiś opis też na dziś aktualny. Choroby , czy potrzebuje leków itd. czy się nadaje do adopcji, a jeśli tak to może ogłoszenia?

I co w ogóle z tym schronem?!
Na odległość mogę tylko pytać tych co są na miejscu..

Będę jutro w schronisku to porobię zdjęcia, aparat mam tylko jutro niestety, ale niedługo powinno sie to zmienić i będe miała na stałe.
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 16:42 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Myślałam że Agnieszka będzie zdawała relacje z pobytu w schronisku, ale pewnie zgodnie z zasada jak umiesz liczyć to licz na siebie. Będe jutro i postaram się chodzić dwa, trzy razy w tygodniu.
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 16:44 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:Myślałam że Agnieszka będzie zdawała relacje z pobytu w schronisku, ale pewnie zgodnie z zasada jak umiesz liczyć to licz na siebie. Będe jutro i postaram się chodzić dwa, trzy razy w tygodniu.

Agnieszka chyba podłamała się Maszą
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 04, 2012 16:59 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

ruda32 pisze:
joanna3113 pisze:Myślałam że Agnieszka będzie zdawała relacje z pobytu w schronisku, ale pewnie zgodnie z zasada jak umiesz liczyć to licz na siebie. Będe jutro i postaram się chodzić dwa, trzy razy w tygodniu.

Aniu chodzenie do schroniska i patrzenie na umierające zwierzęta jest traumą, ale jeżeli wszyscy pozamykamy się w domu to kto im pomoże. Nawet nie wierz jak ja sie czułam kiedy musiałam podjąć decyzje żeby Maszeńka już nie cierpiała, ale wiem jedno gdyby pozostała w schronisku umierała by powoli w wielkim cierpieniu. Pytanie co jest lepsze pozwolić im cierpieć i zamknąć oczy, czy na ile możemy pomagać.
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 17:00 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:
ruda32 pisze:

Aniu chodzenie do schroniska i patrzenie na umierające zwierzęta jest traumą, ale jeżeli wszyscy pozamykamy się w domu to kto im pomoże. Nawet nie wierz jak ja sie czułam kiedy musiałam podjąć decyzje żeby Maszeńka już nie cierpiała, ale wiem jedno gdyby pozostała w schronisku umierała by powoli w wielkim cierpieniu. Pytanie co jest lepsze pozwolić im cierpieć i zamknąć oczy, czy na ile możemy pomagać.

Ja wszystko wiem przecież
Tłumaczyłam Agnieszce
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 04, 2012 17:10 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

ruda32 pisze:
joanna3113 pisze:
ruda32 pisze:

Ja wszystko wiem przecież
Tłumaczyłam Agnieszce

Szkoda że Agnieszka do mnie sie nie odezwała, szkoda bo ma wakacje. Tam była jeszcze jedna kotka w podobnym stanie do Maszeńki, mam nadzieję że jeszcze jest. Muszę jakoś to wszystko zorganizować.
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 17:21 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Napiszcie prosbę do moda o zmianę autora wątku z powodu braku zainteresowania wątkiem załozycielki ktora jest regularnie na forum.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sie 04, 2012 17:37 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Marzenia11 pisze:Napiszcie prosbę do moda o zmianę autora wątku z powodu braku zainteresowania wątkiem załozycielki ktora jest regularnie na forum.

Napisałam do Estraven o zmianę tytułu, i mam nieodebrane pw
joanna3113

Post » Sob sie 04, 2012 17:38 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:
Marzenia11 pisze:Napiszcie prosbę do moda o zmianę autora wątku z powodu braku zainteresowania wątkiem załozycielki ktora jest regularnie na forum.

Napisałam do Estraven o zmianę tytułu, i mam nieodebrane pw

alix76 jest często, Aleba, LimLim - spróbuj do nich.
Nie wiem czy zmiana tytułu wystarczy - meksykanka jest regularnie na forum a tu nie zagląda....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]