Przytulanka-jest źle, zbieramy na leczenie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 04, 2010 8:05 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

krótki film z dzisiejszego poranka:

http://www.youtube.com/watch?v=cmTkBI1nKXk

może jakość nie najlepsza, bo niestety mój telefon ma ograniczone możliwości, ale za to słychać, jak uroczo mruczy..

dla uspokojenia dodam, że na razie wszystko w porządku - poza glutem, z którym rzeczywiście walczy czasem intensywnie. ale na szczęście te chwile mijają.
dużo wcina, dużo śpi, dzielna dziewczyna, krótko mówiąc.

nie martwcie się, daję z siebie wszystko, a Never i gaota bardzo pomagają - jedzonko, leki, ciepło, którego malutka teraz tak bardzo potrzebuje..

dziękuję Wam wszystkim za troskę i zainteresowanie oraz za wsparcie finansowe.

:1luvu:

od Przytulanki i ode mnie
biegniesz po schodach lat - ku drzwiom,
szukając gorączkowo kluczy...
mruczenie kota to jest dom,
bo zawsze kot o domu mruczy.
[r.m.groński]

http://www.youtube.com/watch?v=kVfpfsfWPr8

Obrazek Obrazek Obrazek

emgatto

Od: Sob gru 12, 2009 18:11

Post » Nie lip 04, 2010 9:09 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

:1luvu:
Jesteś cudowna!
Przytulanko... :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lip 04, 2010 13:53 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

tamiss pisze:Z drugiej strony trochę mi przykro, że proponowałam jakiś kosmetyk/kosmetyki na bazarek a jednak nikogo to nie zainteresowało... Prosiłam kilka razy o pomoc w zrobieniu bazarku bo tego nie umiem, widać nie warto było...

hej, czy ktoś pomoze tamiss.... proszę

Chyba miniboni 17 oferowała pomoc?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lip 04, 2010 14:01 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Przytulasia kochana :1luvu: jak oglądałam filmik, to nie mogłam powstrzymać myśli - dlaczego? dlaczego za późno, dlaczego tak się dzieje, że zdrowy, pragnący życia, kontaktu z człowiekiem, przytulasty właśnie miziak trafia do schroniska, które przekreśla jego życie :crying:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Nie lip 04, 2010 14:09 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

O, domek Przytulanki się odezwał :D
I nawet mnie objechał mnie za histerie jakie wczoraj mu urządziłam :twisted:
Przytulanka wczoraj bawiła się myszką, poza tym widać, ze jest już silniejsza, bo potrafi się niżle wyrywać przy podawaniu leku - to charakterna kobita 8) Niestety wczoraj miala wieczorem problemy z oddychaniem, bardzo żle to wyglądało, przynajmniej dla mnie :( I jeśli tak miałoby być często, to byłoby tylko meczeniem kotki.... :( Nie udało mi się wczoraj dodzwonić do lecznicy na konsultację....
Dobrze, ze dziś jest lepiej - jak wynika z filmiku.
Spróbuję umówić wizytę w pt u mojej wetki, tereaz jest na urlopie, tylko ona chyba przyjmuje rano... nie wiem,czy ktoś będzie mogł z nia tam pojechać?

Kupiłam jej dziś RC recovery na próbę - 8,50 zł, wysępiłam próbki suchego RC intestinal i Sensitivity. Wczoraj od alysii dostałąm dla niej 2 puszki Hillsa a/d (w mojej okolicy nie do kupienia) oraz zakupiłam karmę za 55 zł (z czego 50 zł przekazała alysia - dziękuję!)
Zakupiłam wczoraj: RC Baby 22,23 zł (musy dla dzieciaków z probiotykami, + gratis film będzie na bazarek dla niej + dwie próbki suchego Babycat - i to był strzał w dziesiątkę, bo na suche drobinki się rzuciła :D )
Schesir tuńczyk 3,52 zł
Schesir tuńczyk i kurczak 3,52 zł
Schesir filety kurczak 3,52 zł
Schesir kurczak z ryżem 3,52 zł
Schesir kurczak z CZYMS (nie wiem co to jest - 'spignola' chyba o ile pamietam) 3,52 zł
Schesir kurczak z szynką zestaw 15,72 zł (to chyba nie za bardzo przypadło jej do gustu, choć trochę zjadła)

Ona je tak łapczywie, musiała być bardzo wygłodzona. Kurczę, gdyby nie ten FIP, myślę ze poradzilibyśmy sobie z białaczką, przy takiej świetnej opiecie jaką ma....

A teraz idę sępić jeszcze próbki :D i szukać Hillsa a/d oraz Nature menu - czyli to, co Przytulanki lubią najbardziej.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lip 04, 2010 16:19 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

:ok: :ok: :ok:
To kciuki za dzielna kocinke. Przytulasiu, trzymaj sie dziewczynko. Czasami cuda sie zdarzaja, skarbku... moze i dla Ciebie stanie sie cud... za ten cud wiec :ok: :ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie lip 04, 2010 17:18 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Emgatto, dziekujemy, ze stworzylas Przytulance prawdziwy Dom - ozłocić Cie to za malo - jestes NAJ :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Never, FIP ciezko jednoznacznie potwierdzic, moze nie ma tego FIP. Jest taki wątek na Miauku "FIP - błędna diagnoza" - czasem wydaje sie, ze to moze byc FIP, a to jest cos innego, uleczalnego. Tak bym chciala, zeby tak wlasnie bylo w przypadku Przytulanki, jest taka kochana...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lip 04, 2010 18:56 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

jak dobrze czytać wpis Emgatto, że Przytulanka ma lepszy moment!!! oby trwał jak najdłużej - ta koteczka ma wyjątkową wolę przetrwania i mi to przez cały czas daje nadzieję na pokonanie przez nią chorób :ok: :ok: :ok:

Emgatto - jesteś cudowna, że tak się nią opiekujesz! Never i Gaota - dziękujemy za wsparcie dla Emgatto i wszystko, co zrobiłyście i nadal robicie dla Przytulanki!!!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie lip 04, 2010 20:29 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Przytulanko trzymaj się ciepło .
Czy kicia dostaje jakiś środek moczopedny?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lip 04, 2010 21:59 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Na dzisiejszym spotkaniu forumowym spodobało się trochę kolczyków, więc mam dla Przytulanki 90,00 zł., i Gosiak104 jeszcze 20,00 :D
Proszę o numer konta, chciałabym jutro zrobić przelew.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 05, 2010 7:35 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Jana pisze:Na dzisiejszym spotkaniu forumowym spodobało się trochę kolczyków, więc mam dla Przytulanki 90,00 zł., i Gosiak104 jeszcze 20,00 :D
Proszę o numer konta, chciałabym jutro zrobić przelew.

ale super :D Jana :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lip 05, 2010 10:54 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Przytulaaanka :1luvu:

madazulu

Od: Czw cze 24, 2010 10:48

Post » Pon lip 05, 2010 11:30 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Never pisze:
tamiss pisze:Z drugiej strony trochę mi przykro, że proponowałam jakiś kosmetyk/kosmetyki na bazarek a jednak nikogo to nie zainteresowało... Prosiłam kilka razy o pomoc w zrobieniu bazarku bo tego nie umiem, widać nie warto było...

hej, czy ktoś pomoze tamiss.... proszę

Chyba miniboni 17 oferowała pomoc?

Ja również, na priwa, ale pozostał bez odpowiedzi. Może tamiss nie była w necie od tamtej pory? :roll:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon lip 05, 2010 11:31 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Przypominam się w sprawie konta, czekam na pw...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 05, 2010 11:32 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Jana pisze:Przypominam się w sprawie konta, czekam na pw...

Ja do tej pory wpłacałem never ale chyba teraz to bezpośrednio dla domku robi sie przelewy.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[poprzednia][następna]