S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 21:27 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

no ja też tego nie rozumiem....
tłumaczyłam Misiance, że dostanie chłopca na Walentynki, ale ona chyba się jeszcze nie chce umawiać ;)

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Śro lut 24, 2010 21:39 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Ach te baby :evil:

Kajtusiu i Kiciusiu - macie poważną misję do wykonania :ok:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw lut 25, 2010 17:00 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Wiadomosć z domu Kiciusia.
Podjęłam decyzję o powrocie Primy. Niestety mimo wszelkich wysiłków z mojej strony, ze strony Kiciusia jest coraz gorzej. Nawet nasz optymista powoli daje za wygraną- ale nie ma się co dziwić.
Z cięzkim sercem, ale biorąc pod uwage dobro Primy- bo u mnie stres ją dobija- w sobotę wróci do swojego poprzedniego domu- gdzie czuła się dobrze i pewnie.

A Kisiuś? Zostaje, choć się zastanwiam czyim on jest kotem? Bo uwielbia moja babcię, która w zasadzie jest cały dzień w domu i bardzo często widze go w jej pokoju wygrzewającego sie na slońcu. Podaję mu tabletki- co nie jest zbyt może miłe- za to nei wspomina mnie źle- i tak przychodzi na kolana i marudzi o głaskanie. I oczywiście otrzymuje pieszczot ile tylko chce.
Mialam nie tak dawno psa- musiałam go w grudniu uśpic- po 10 latach- Kiciuś ma bardzo podobne usposobienie- otwarty, wesoły, wrazliwy- niesamowity jest. O- własnie zaczepia babcię w kuchni- coś tam miauczy.. A babcia razem z nim.
:ok: :ok: :ok:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Czw lut 25, 2010 23:00 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

szkoda A-Primo, że się nie udało...

my właśnie odebraliśmy przesyłkę od cudownej Pani "Czarny Kot" ;) pierwsza dawka zaserwowana. wkroplona w mokre. zjadły ze smakiem futra dwa, nic nie wyczuły. Misianka tuż po przysmaku poszła pogonić Kajtusia. a jakże...

obyśmy nie dołączyli do grupy 11 osób, które nie zauważyły poprawy. mam nadzieję, że się uda!!!!

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Pt lut 26, 2010 9:17 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

A-Prima pisze:Wiadomosć z domu Kiciusia.
Podjęłam decyzję o powrocie Primy.
Naprawdę mi przykro, że się nie udało. Tak bardzo się starałaś... Ja myślę, że Prima za bardzo przyzwyczaiła się do swojego domu tymczasowego... tymczas nie powinien tak długo trwać... zwłaszcza, kiedy wiadomo, że ma się do czynienia z tzw. trudnym kotem...
A-Prima pisze:A Kisiuś? (...) O- własnie zaczepia babcię w kuchni- coś tam miauczy.. A babcia razem z nim.
:ok: :ok: :ok:
Znaczy babcia uczy się języków obcych 8)

angelika_ka pisze:pierwsza dawka zaserwowana (...) mam nadzieję, że się uda!!!!
No kurczę, trzymam kciuki, że już mi prawie odpadły :ok:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt lut 26, 2010 16:05 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

szkoda ,ze sie z Prima nie udało :(

kciuki za bachową terapię :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 26, 2010 21:47 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Kicius powinien sie nazywac Sprytek- juz się zorientował, ze jak mam strzykawkę w reku to za chwilę dostanie lekarstwo- więc ucieka :ok: ALe nie ze mną te numery- więc po pierwszej ucieczce mam inną taktykę- i mimo, że mu sie to nei bardzo podoba lekarstwo dostaje. Niesamowite jest to, że nie drapie, nei wyrywa się tylko się trochę krzywi. Czasami się zastanawiam jak to możliwe, że sa takie koty :ryk: A do tego pilnuje mnie, żebym za duzo nie pracowała- dzisiaj wtarabanił mi się na kolana kiedy chciałam popracować na komputerze- i dobrze- w końcu mamy weekend... A ja moze trochę się zacznę wysypiać (Prima daje o sobie znać, Kiciuś już powoli nei gada do niej- widzi, ze nie ma odzewu żadnego )

Mam nadzieję że Kajtuś się oswoi- trzymam kciuki bardzo mocno. :ok: :ok: :ok: Kajtuś- Twój brat ma się dobrze- więc u Ciebie tez będzie wszystko ok- zobaczysz. :kotek:

Z Primą się nie udało- jutro wraca- i wierzę, że szybko wróci do równowagi.Ciągle siedzi pod wanną i wychodzi tylko w nocy kiedy jest cicho- żeby coś zjeść, odwiedzić kuwetę i gdy tylko usłyszy ze wstaję ucieka wciśnieta w kąt pod wanną. Żal patrzeć :cry:

A-Prima

Post » Nie lut 28, 2010 10:47 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

KICIUŚ spał dzisiaj ze mną :ok: Jest w ogóle niesamowity- łazi za mną i za babcia cokolwiek robimy- odwiedzających wita i daje się bez oporu głaskac. Strupy się goja- pozostały tylko dwa duże na karku. Tabletki podawane w strzykawkach dalej nie wzbudzają entuzjazmu- ale smaczna saszetka podana po nich jak najbardziej rekompensuje strzykaweczkę.

A Prima?
Prima wczoraj wróciła do Justyny.
Złapanie jej poszło szybko- ale nie odbyło się bez ofiar- jedna z moich koleżanek została dotkliwie pogryziona przez Primę- pół dnia jeździłyśmy po lekarzach, szpitalach itp. Prima będzie musiała zostac objęta 3 tygodniową obserwacją pod kątem wścieklizny.

Niestety nie miałam szansy na zobaczenie jak sie zachowuje po wyjsciu z transportera- miałam dosłownie minute w domu u Justyny- i to nie ja wyznaczyłam czas mojego pobytu w tym domu. Dodam, że Justyna nie chciala mi pomóc i nei miała dla mnie w ogóle czasu- a godzinę i termin przyjęcia kotka znała- i miałam nadzieję na rozmowę i zaobserwowanie jak sie kotka zachowuje, Niestety bez szans. Kazała mi wrzucic kota i już miałam wychodzić- to jest OPDOWIEDZIALNY dom tymczasowy?????? Otzrymałam dzikiego kota- i Justyna dobrze o tym wiedziała. Tyle zostawie- o rozmowach z nią przemilczę- bo to się nadaje tylko do prasy. Jak dwa rózne domy tymczasowe zobaczyłam.
DOM OD KICIUSIA- spokojny, troskliwy, pełen miłości i bardzo odpowiedzialna osoba- NOW@ - JESTEŚ niesamowita w tym co i jak robisz. NIE ZAŁAMUJ sie jakimiś ludźmi, którzy nie sa godni posiadania zwierzaka - na to nei mamy wpływu. Nie mamy tez wpływu na osoby, które niby to prowadzą dom tymczasowy, a tak naprawdę to jest przechowalnia- gdzie wrzuca się koty, nie szczepi, nie odrobacza, moze tylko robi sie dobrą mine do całego świata ratując koty, które tak naprawde cierpią. Justynę znam nie od dzisiaj- ale dopiero teraz poznałam naprawdę. Nie mam lat 16 żeby można mi oczy mydlić.

A Kotka? Podczas jazdy samochodem zachowywała sie spokojnie- z transportera wyszła powoli, rozejrzała się i poszła za tapczan. I tyle wiem..

Wiem tez, że jest to dziki kot- nie nadający się do adopcji. Szkoda. Bo jest piękna- ale to nie o to chodzi.
Pozdrawiam wszystkich- trzymam kciuki za szybką równowagę psychiczną Primy

A-Prima

Post » Nie lut 28, 2010 18:55 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Wspaniale się czyta wieści o kotach, które znalazły dom (trzymamy kciuki za kuwetkowanie Kajtusia)

Dla Niuńki, Kajtusia, Kiciusia i Czarusia pozdrowienia przesyłamy z Tychów :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon mar 01, 2010 11:11 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Ja tylko dzisiaj chciałam powiedzieć, że bardzo dziękuję wszystkim miłym osobom za wsparcie psychiczne w ostatnich dniach :1luvu: Piszę to na tym wątku, bo sądzę, że wszystkie te osoby, które mam na myśli poza głównym wątkiem, czytają też ten.
Dziękuję domkom Kiciusia i Kajtusia, że są i że tak wspaniale się starają.
Mam nadzieję, że poznam też kiedyś osobiście Korciaczki i ich mamę :)
Wszyscy potencjalnie zainteresowani kontaktem ze mną w najbliższych dniach, zostali poinformowani o mojej czasowej nieobecności od jutra i otrzymali telefon do Małej (dziękuję za tą możliwość).
Do zobaczenia i przeczytania wkrótce :)

Nov@

Post » Czw mar 04, 2010 12:19 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Kicius był wczoraj u weterynarza- transporter nei jest zbyt ulubionym przedmiotem.
Zalecenia: ten sam antybiotyk, po dwóch tygodniach sprawdzimy co dalej, Dostał 2 zastrzyki, odrobaczenie i za jakis czas zajmiemy się usuwanie kamienia na ząbkach- nie jset zle, ale trzeba to zrobić.
Ma sie dobrze- wczoraj u lekarza był bardzo grzeczny, choć widać było przerażenie, ale chyba bardziej w znaczeniu gdzie ja wroce? Czy to mój dom, czy znowu gdzieś indziej.

Robakow nie było- pooglądałam kuwetkę. Wygląda na to, że te strupki sie zagoją, być może trzeba będzie przejśc na inna karme- musimy jednak wykluczyć alergię pokarmową.
Za dwa tygodnie kolejna wizyta- i przekaże Wam wieści.

trzymam kciuki za Kajtusia- pozdrawiamy z Tychów :)

A-Prima

Post » Czw mar 04, 2010 17:10 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Cieszę się,że u Kiciusia wszystko dobrze :D

A jak sytuacja u Kajtusia :?:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw mar 04, 2010 18:59 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

no własnie, piszcie co u chłopaków i ich mamy oczywiscie :wink:

Mała1

Post » Nie mar 07, 2010 20:15 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Ja już z powrotem :) i na bieżąco z informacjami...
Rozmawiałam z domkami Kiciusia i Kajtusia.
U Kiciusia spokojnie... niestety koleżanka się "wyprowadziła" i nie ma już chłopak towarzystwa, ale sądzę, że nie przeszkadza mu to, bo ma teraz całą uwagę, głaski i mizianki na wyłączność, z czego oczywiście skrzętnie korzysta :) Jest pod opieką weta, który przedłużył antybiotyk, ale ranki się goją. Oczywiście wizyt u weta nie lubi, ale odbija to sobie pieszczotami w łóżku :) Dostaję też regularnie jego zdjęcia :kotek:
U Kajtusia niestety bez większych zmian :? Duzi bardzo się starają, Kajtuś i Misia dostają krople Bacha, ale koleżanka nadal agresywna. Kajtek zrobił się odważniejszy, więc jedyna zmiana polega na tym, że czasami się broni i Miśka chodzi z podrapanym noskiem 8) Minęły 4 tygodnie, więc Duzi nie chcą sie jeszcze poddawać i próbują dalej. Myślę, że jest jeszcze realna szansa, że coś się zmieni, zwłaszcza, że kociaki jedzą, kuwetkują i generalnie są dobrze nastawione do życia i ludzi. Opieka weta jest, przy okazji okazało się, czemu Kajtek nie przepada za suchym - bo go bolą dziąsła. Przez kamień, pod zęby z tyłu (chyba) podbiegła ropa i boli. Jak będzie miał w przyszłości usuwany kamień, to i te zęby trzeba usunąć. Ale ogólny stan zdrowia pacjenta jest ok, więc mam nadzieję, że nie będzie to żaden problem.
Jeśli zaistnieje taka sytuacja, że Kajtek jednak nie dogada się z Misią i trzeba będzie mu znaleźć inny dom, będziemy go szukać wspólnie. Na pewno tak by było lepiej dla niego, żeby nie wędrował już przez mój dom. Zwłaszcza, że jednak wraca do mnie czasowo Puszek. No ale na razie jeszcze dajemy trochę czasu...
A co u reszty rodzinki słychać? Jakoś cicho...

Nov@

Post » Pon mar 08, 2010 20:56 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

echh...niech ta Miśka sie w koncu do niego przekona :( -jakbym swoja Mojre widziała

Delfin nie ma dostepu do netu, ale z rozmowy tel wiem,ze u nich wszystko oki
Niunia czuje sie dobrze :wink:

Mała1

[poprzednia][następna]