WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 9:13 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Rozliczenie wpłat Opiekunów Wirtualnych i Darczyńców w miesiącu czerwcu 2012 r.

1.Kotydwa12 dla kotków - 50 zł
2.Afatima dla Nikusia i Malinki - 50 zł
3.Anna3 dla Jacusia -50 zł
4.Panikota dla Szarusi - 25 zł
5.Marmotka dla Szarusia - 20 zł
6.Nelka83 dla Juniorka - 30 zł
7.Willow_ dla Zulu i Ziva - 50 zł
8.Megana dla Jaśminka - 30 zł
9.Wnusia i Klusek dla Sary i Halinki - 40 zł
10.-=Sara=- dla Szczurka i Pumy - 50 zł
11.Taizu dla kotków - 120 zł
12.Rastanja na suchą karmę - 20 zł
13.Kena dla Blusi - 30 zł
14.Ewaw dla Bartusia - 20 zł
15.Bemka dla Ksieżniczki - 30 zł
16.Liszyca dla Rekinka - 20 zł
17.Ania i jej Nitro dla Trusi i Andzi - 60 zł
18.Annafreesprit dla J.P -30 zł
19.Taya dla Czarnej Biedroneczki - 10 zł
20.Prosiaczki2 dla Oczko - 20 zł

Bazarki

1.Jono Bazarek biżuteryjny - 130 zł
2.Marysienka Bazarek biżuteryjny - 109 zł

Dziękujemy Wam Kochani z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto cze 12, 2012 12:43 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

kciuki za koteczkę :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto cze 12, 2012 14:31 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Dzięki Wiora :D

Stara suka haski została odebrana przez Straż Miejską.Nie wiem gdzie trafiła ,ale pewnie do schroniska.Pogryzła komuś kozę. 8O :| W tej sytuacji nie jestem pewna czy i ona nie brała udziału razem z tą młodą w duszeniu kotów na moich działkach..... :| Ta babka do której należały obydwa psy rozeszła sie z tym gościem.Przez picie.No i zamieszkała najpierw z moim sąsiadem a potem i on ja wywalił za picie.No to zabrała psa i poszła mieszkać na jeszcze inną działke, gdzie ja przygarnęli.Teraz już nie mieszka bo i stamtąd wyleciała.Gościu przyjechał odebrał jej klucze i wystawił działkę na której wcześniej mieszkali na sprzedaż.

iza71koty

Post » Wto cze 12, 2012 15:13 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Boże przez co ten biedny pies musiał przejść... i jeszcze na koniec trafił do schronu :(
smutne to wszystko-tyle zwierząt ucierpiało przez jednego durnego człowieka :?

wiora

Post » Wto cze 12, 2012 16:54 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

wiora pisze:Boże przez co ten biedny pies musiał przejść... i jeszcze na koniec trafił do schronu :(
smutne to wszystko-tyle zwierząt ucierpiało przez jednego durnego człowieka :?

Tak Wiora.To prawda.Tyle kotów zginęło.Żyły tam od lat.Kociaków od karmicielki.Zuszki to pierwsze kociaki które przeżyły.Ale zginęła ich matka i jeden kociaczek. :| Do tej pory sie zastanawiam pies?Lis?I raczej obstawiam psy. :roll: :|

iza71koty

Post » Wto cze 12, 2012 16:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kicia wróciła.Szew duży ale śliczny i precyzyjny jak zwykle. :D Ciąża wysoka.Pięknie Dziękuję Lekarzom szczecińskiego Toz :1luvu: :D :1luvu: za kolejny zabieg.I Osobie która mi pomogła :1luvu: i wybawiła z ogromnego problemu. :|

Kupiłam trochę przysmaczków dla Zivy i Tusinki.Wynagrodzę jej aby szybko zapomniała i zrozumiała ... że tak lepiej.....

iza71koty

Post » Wto cze 12, 2012 17:12 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

No to kamień z serca i święty spokój dla koteczki :D

wiora

Post » Wto cze 12, 2012 18:32 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

To jeszcze jedna i potem delikatna przerwa :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Wto cze 12, 2012 18:44 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Dzięki Wiora :D

Stara suka haski została odebrana przez Straż Miejską.Nie wiem gdzie trafiła ,ale pewnie do schroniska.Pogryzła komuś kozę. 8O :| W tej sytuacji nie jestem pewna czy i ona nie brała udziału razem z tą młodą w duszeniu kotów na moich działkach..... :| Ta babka do której należały obydwa psy rozeszła sie z tym gościem.Przez picie.No i zamieszkała najpierw z moim sąsiadem a potem i on ja wywalił za picie.No to zabrała psa i poszła mieszkać na jeszcze inną działke, gdzie ja przygarnęli.Teraz już nie mieszka bo i stamtąd wyleciała.Gościu przyjechał odebrał jej klucze i wystawił działkę na której wcześniej mieszkali na sprzedaż.

Co to alkohol robi z ludzi :( A szczególnie kobiety szybko się uzalezniaja. Biedne te zwierzaki, które są pod ich opieką. Muszą znosić ich różne nastroje i brak odpowiedniej opieki nad nimi. Szkoda też tych psów. Oby znalazły lepsze domki :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Wto cze 12, 2012 18:46 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Kicia wróciła.Szew duży ale śliczny i precyzyjny jak zwykle. :D Ciąża wysoka.Pięknie Dziękuję Lekarzom szczecińskiego Toz :1luvu: :D :1luvu: za kolejny zabieg.I Osobie która mi pomogła :1luvu: i wybawiła z ogromnego problemu. :|

Kupiłam trochę przysmaczków dla Zivy i Tusinki.Wynagrodzę jej aby szybko zapomniała i zrozumiała ... że tak lepiej.....

A to już dobre i budujące wiadomości :!:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Wto cze 12, 2012 23:08 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

bodzia_56 pisze:

Co to alkohol robi z ludzi :( A szczególnie kobiety szybko się uzalezniaja. Biedne te zwierzaki, które są pod ich opieką. Muszą znosić ich różne nastroje i brak odpowiedniej opieki nad nimi. Szkoda też tych psów. Oby znalazły lepsze domki :(

To prawda.Kobiety niszczy najszybciej.Wiem.Znam temat od podszewki niestety. :| Moja Mama umarła a głównym powodem był właśnie alkohol, który co tu ukrywać zniszczył wszystko.
Był bezpośrednią przyczyna śmierci mojej Mamy i pośrednią mojego Taty. :|
To byli jeszcze młodzi ludzie.Mogli wiele zrobić.....

Alkoholizm przynosi cierpienie i ból.Najbliższych ale i zwierząt.....Tych zwierząt przez mój dom kiedy byłam dzieckiem przewinęło się dużo.Były to głównie psy i koty.Cierpiały jak my wszyscy.Mama może mniej, bo mieszkała osobno.Zresztą Mama nie tolerowała zwierząt w żadnej postaci.Koty wzbudzały w niej wręcz lęk i obawę.Tata generalnie wolał psy, jeśli tak można to ująć.
Jako dziecko byłam świadkiem tego czego nie powinnam.Jak i w moim domu jak i w otoczeniu.To co widziałam prawdopodobnie dość mocno odbiło się na mojej psychice, na tyle aby narósł we mnie bunt przeciwko niesprawiedliwości i pogardzie.Być może na tyle ,aby doprowadzić do tego ,że w tej chwili robię to co robię w tak dużym zasięgu.

Od dwóch dni wypatruję na ryneczku w kwiaciarni tanich kwiatków w doniczkach.Takich które postoją na Cmentarzu i nie wymagają częstego podlewania.Zbieram się i chyba jak juz wszystko będę miała przygotowane to podjadę w tym tygodniu.

iza71koty

Post » Śro cze 13, 2012 1:02 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Skończyłam sprzatać.Ziva ślicznie wyjadła prawie całą rybkę i zjadła całą praktycznie suchą karmę. :D A miała sporo.Dzisiaj rano jak brałam kicie z pokoiku z klatki na zabieg, Ziva miała puste miseczki po nocy.Cztery dni temu odkryła do czego służy kuweta.Nareszcie.Wcześniej non stop robiła na kocyk w kletce który codziennie musiałam zmieniać.Dałam jej teraz suchego kawałek paszteciku i takie miesko w sosie ziołowym.Bardzo smakuje kotom.

Tusinka czyli kicia po zabiegu zjadła odrobinkę ze smakiem.Brzuszek ma gorący.Jutrzejszy dzień będzie dla niej ciężki. :| Odczuje ból.Zwykle te 2-4 dni po zabiegu sa najtrudniejsze.Potem powolutku wraca forma.

Dobranoc Dziewczyny. :wink:

iza71koty

Post » Śro cze 13, 2012 7:48 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

No i po co bedziesz kupować :evil: Powiedz co potrzebuje a ja Ci wyślę :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Śro cze 13, 2012 11:31 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
bodzia_56 pisze:

To prawda.Kobiety niszczy najszybciej.Wiem.Znam temat od podszewki niestety. :| Moja Mama umarła a głównym powodem był właśnie alkohol, który co tu ukrywać zniszczył wszystko.
Był bezpośrednią przyczyna śmierci mojej Mamy i pośrednią mojego Taty. :|
To byli jeszcze młodzi ludzie.Mogli wiele zrobić.....

Alkoholizm przynosi cierpienie i ból.Najbliższych ale i zwierząt.....Tych zwierząt przez mój dom kiedy byłam dzieckiem przewinęło się dużo.Były to głównie psy i koty.Cierpiały jak my wszyscy.Mama może mniej, bo mieszkała osobno.Zresztą Mama nie tolerowała zwierząt w żadnej postaci.Koty wzbudzały w niej wręcz lęk i obawę.Tata generalnie wolał psy, jeśli tak można to ująć.
Jako dziecko byłam świadkiem tego czego nie powinnam.Jak i w moim domu jak i w otoczeniu.To co widziałam prawdopodobnie dość mocno odbiło się na mojej psychice, na tyle aby narósł we mnie bunt przeciwko niesprawiedliwości i pogardzie.Być może na tyle ,aby doprowadzić do tego ,że w tej chwili robię to co robię w tak dużym zasięgu.

Od dwóch dni wypatruję na ryneczku w kwiaciarni tanich kwiatków w doniczkach.Takich które postoją na Cmentarzu i nie wymagają częstego podlewania.Zbieram się i chyba jak juz wszystko będę miała przygotowane to podjadę w tym tygodniu.

Widzę, że i ciebie spotkały traumatyczne przeżycia związane z alkoholem. Z tego wynika, że mogła byś na ten temat dużo powiedzieć, ale tylko smutnego niestety :( Powiem ci jednak, że tym bardziej zasługujesz na uznanie po tym co przeszłaś, bo wybrałaś w całości inną drogę. Kochasz zwierzęta jak rzadko kto, jesteś bardziej wrażliwa , co raczej dla ciebie nie jest za dobre, ( stąd masz troszkę smutne nastawienie do świata ), jest w Tobie tyle empatii, że mogłabyś nią obdarować wiele osób. Wiem, że ślady z dzieciństwa nigdy tak całkiem się nie zagoją, oby tylko ukierunkowały nas w tą dobrą stronę życia, innych ludzi i zwierzątek. Stąd ja kocham wszystkie zwierzaki jakie spotkałam i spotkam na swojej drodze, natomiast ludzi cały czas staram się szanować i nieraz też im pomagać. Jednak nie wszyscy niestety na to zasługują w przeciwieństwie do zwierząt.
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Śro cze 13, 2012 11:52 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Inną drogę Bogusiu..... :lol: Tak poniekąd.Inny nałóg.Koty stały się nałogiem.I na nie idą wszystkie środki.

iza71koty

[poprzednia][następna]