Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 27, 2011 7:22 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Obrazek

witamy Bazylku

to powodzenia i 3mam kciuki mocne :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto gru 27, 2011 10:24 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Tak, Bazyli dziś przyjeżdża :D Jestem okropnie przejęta; mam nadzieję, że spodoba mu się u nas. Z drugiej strony - strasznie mi go szkoda, że przeżywa teraz stres, przeprowadzkę, że musi znów trafić w nieznane miejsce :(

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Wto gru 27, 2011 12:00 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli w drodze.Sroka7, raz jeszcze dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bazyli powinien być spokojny, bo rana podjadł, potem poszalał trochę, pobiegał i pobawił się wędką, a pół godziny przed wyjazdem położył się spać.To naprawdę świetny kot, trochę sobie z p.Izą popłakałyśmy :cry: Ona na pewno by go zatrzymała, gdyby nie Tino i w perspektywie bezdomniaki, którymi trzeba się będzie zająć.Nie wiem, czy jakieś małe czarne już się nie pojawiło.
Hans, Bazyli się szybko przyzwyczai, to bardzo mądry i proludzki kotek.Pisałam, że ślini się, ale chyba już nie, jest w dobrej formie.Podałam oridermyl, dwa razy dziennie jeszcze trzeba mu zapuszczać przez kilka dni ( na ile wystarczy tego w tubce).Proszę, napisz koniecznie jak przyjedzie, dobrze? I bardzo dziękuję za domek dla niego :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 27, 2011 12:13 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Ostatnie zdjęcie Bazylego w ramionach p.Izy.
Obrazek

ewar

Post » Wto gru 27, 2011 12:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Oby u nas też było mu tak dobrze :)

Hans

Post » Wto gru 27, 2011 12:48 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

na pewno będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto gru 27, 2011 19:26 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

jakies wiesci :?:
czekamy niecierpliwie

zdenerwowani fani Bazylka

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto gru 27, 2011 19:45 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Ja też czekam.Wiem, że już w domu.

ewar

Post » Wto gru 27, 2011 20:30 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Hans nie odbiera telefonów :cry:

ewar

Post » Wto gru 27, 2011 20:43 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Hans, zadzwon, prosze daj znac, co jest, tu wszyscy czekamy w nerwach :|

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto gru 27, 2011 21:16 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Rozmawiałam z TŻ-em Hans.Bazyli siedział u niego na kolanach, kiedy rozmawialiśmy.Pytałam, czy załatwił się w transporterku, ale nie, było sucho.Obsiusiał choinkę :cry: , zupełnie nie wiem dlaczego.Z kuwetki nie skorzystał jeszcze, chociaż chyba już powinien.Nie wiem, czy nie ma za daleko, trudno mi coś powiedzieć.Radziłam dwie, bo u p.Izy tak było.Hans właśnie wróciła do domu, mam nadzieję, że coś więcej napisze.

ewar

Post » Wto gru 27, 2011 21:24 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

a mają choinkę sztuczną czy prawdziwą? bo przecież prawdziwa ma specyficzny zapach i może dlatego?
no a w drodze Bazyli "kopał" w transporterze, więc może jak się powstrzymał to mu odeszła wena na kupkę, a skoro wysiusiał się na choinkę, to tak szybko do kuwety nie zrobi...

Mój "trzygłowy potwór" nasikał w transporterze (zawsze mają podkłady), a kot czwarty był sprytny i sobie grzecznie spał w rogu i miał suchutko :D
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto gru 27, 2011 22:07 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Jestem :) Wreszcie udało mi się dotrzeć do komputera. Miałam dziś mały zabieg, którego nie udało mi się w żaden sposób przełożyć na inny dzień - dlatego Bazylego odebrał TŻ, a ja wpadłam do domu dokładnie wtedy, kiedy dzwoniła Ewar. Bazyli spoczywał na kolanach TŻ-ta i mruczał. Przypatrywał mi się dość nieufnie, ale cały czas był spokojny. Następnie przez godzinę zwiedzaliśmy mieszkanie, nakłaniałam Bazylego do kuwety (kuweta stoi na dole korytarza). Pewien sukces osiągnęliśmy: kupka trafiła do kuwety! :ok: Okazało się jednak, że był to tylko początek kupki :lol: Jej lwią część :wink: Bazyli umieścił w salonie :mrgreen: Biedaczek, jest jeszcze mocno zdezorientowany… Wygląda na to, że nasz żwirek (zwykły Benek bezzapachowy) nie nadaje się do siusiania, bo znalazłam dwie drobne kałuże - jedną pod drzwiami wejściowymi, drugą w korytarzu pod drzwiami do salonu (żaden to salon, ale tak piszę, bo nie wiem, jak inaczej nazwać to pomieszczenie 8) ). Jutro kupię drugą kuwetę i odpowiedni żwirek (drewniany, tak?). A do tej pory musimy się jakoś przemęczyć :wink:
Dziękujemy Ci, Sroko7, za przywiezienie do nas Bazylego! :1luvu:

Hans

Post » Wto gru 27, 2011 22:17 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Piszę po kawałku, żeby spragnionym wieści udostępniać sagę w odcinkach :)
TŻ dał Bazylemu trochę Animondy Carny z puszki - została spożyta z entuzjazmem. Bazyli zaglądał jeszcze do miski, więc nasypałam mu trochę RC Fibre - popatrzył na mnie z wyrzutem (a on ma takie ciężkie spojrzenie spod półprzymkniętych powiek :lol: ) i poszedł. Próbowałam zanęcić go Animondą, ale chyba jestem już u niego spalona, bo tylko się wstrząsnął…
Więc chyba role już rozdzielone: ja jestem ta zła, co to będzie smarować uszka i zmuszać do paskudnego jedzenia, a TŻ - ten dobry, co to trzyma na kolankach, mizia i nie zauważa kałuż w różnych punktach mieszkania :mrgreen: No cóż, kto późno przychodzi… :roll:

Hans

Post » Wto gru 27, 2011 22:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli trafiał bezbłędnie do kuwety u p.Izy. Nie załatwiał się poza. Były jednak dwie kuwety, jak pisałam, w jednej benek, a więc ten żwirek zna.W drugiej był kruszon pinio.Trzeba mu na początek ograniczyć przestrzeń, niech nie ma zbyt daleko do kuwet.Bazyli nie je dużo, pół saszetki mokrego raz dziennie, zamiennie z surowym mięsem na przykład , a w misce sucha karma.Nie lubi jej, ale zjada, bo nie ma wyboru i już.

ewar

[poprzednia][następna]