Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 20, 2013 18:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Panleukopenia, 1 maluszek [i

Jana pisze:Nie jestem ekspertem, mam tylko cukrzycowego kota, który od dłuższego czasu obywa się bez insuliny, dzięki odpowiedniej karmie :) Zmiana karmy (bo np. "naszej" zabrakło w hurtowni) skutkuje natychmiastowym wzrostem poziomu cukru i koniecznością podawania insuliny.

Trzymam kciuki, żeby to nie była cukrzyca :ok:

Kciuki się przydały ;) Fruktozamina w dolnej granicy normy ;)
Nerki w porządku.
Wątroba w porządku.

Wygląda na to, że mam w domu zdrowego kota :) :ok:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Nie paź 20, 2013 19:14 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Panleukopenia, 1 maluszek [i

A u nas jak zwykle nowości jak już się zdarzają - to całymi seriami.

Wczoraj do fundacji został przyjęty piąty, ostatni z rodzeństwa kociaków z miotu, w którym wystąpiła pp. To była trudna decyzja, ponieważ kociak długo nie chciał się dać złapać - i nie mogliśmy go przyjąć do domu, gdzie wystąpiła pp (który miał wziąć wszystkie maluchy). Nie wiemy, czy miał styczność, czy nie miał styczności z tę okropną chorobą - zostanie przetestowany na pp i interwencyjnie zaszczepiony i zobaczymy, co będzie. Ryzyko jest niemałe - ale maluch ma poważne problemy z chodzeniem (prawdopodobnie został potrącony przez samochód) i na pewno nie byłby w stanie przeżyć na zewnątrz. Kociak od wczoraj nie ma żadnych niepokojących objawów.

Ja ostatnio zamartwiałam się, że robię ogłoszenia dzień po dniu naszym podopiecznym, a nikt, nikt nie dzwoni. I chyba po prostu tak miało być, bo dzisiaj nasze PJDzwierzaki miały baaardzo miłą wizytę. Nic Wam nie powiem, żeby nie zapeszać, ale kciuki na pewno nie zaszkodzą ;-). Będziecie wysyłać ciepłe myśli? :kotek:

@Sarah, bardzo się cieszę ze względu na Wanilkę!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie paź 20, 2013 20:18 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Panleukopenia, 1 maluszek [i

luelka pisze:A u nas jak zwykle nowości jak już się zdarzają - to całymi seriami.

Wczoraj do fundacji został przyjęty piąty, ostatni z rodzeństwa kociaków z miotu, w którym wystąpiła pp. To była trudna decyzja, ponieważ kociak długo nie chciał się dać złapać - i nie mogliśmy go przyjąć do domu, gdzie wystąpiła pp (który miał wziąć wszystkie maluchy). Nie wiemy, czy miał styczność, czy nie miał styczności z tę okropną chorobą - zostanie przetestowany na pp i interwencyjnie zaszczepiony i zobaczymy, co będzie. Ryzyko jest niemałe - ale maluch ma poważne problemy z chodzeniem (prawdopodobnie został potrącony przez samochód) i na pewno nie byłby w stanie przeżyć na zewnątrz. Kociak od wczoraj nie ma żadnych niepokojących objawów.

Ja ostatnio zamartwiałam się, że robię ogłoszenia dzień po dniu naszym podopiecznym, a nikt, nikt nie dzwoni. I chyba po prostu tak miało być, bo dzisiaj nasze PJDzwierzaki miały baaardzo miłą wizytę. Nic Wam nie powiem, żeby nie zapeszać, ale kciuki na pewno nie zaszkodzą ;-). Będziecie wysyłać ciepłe myśli? :kotek:

Pewnie, że będziemy.
Z całej siły!
:ok: :ok: :ok:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Nie paź 20, 2013 20:26 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Dużo, dużo ślemy! I kciukasy! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie paź 20, 2013 20:52 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Mnóstwo :ok: :ok: :ok:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 21, 2013 18:26 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Chyba kciuki zadziałały 8) , bo na piątek jesteśmy umówieni na adopcję. Dwóch kotów ;-).

Niech tam, będę jeszcze chwilę tajemnicza :mrgreen: .

luelka

Post » Wto paź 22, 2013 8:36 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

luelka pisze:Chyba kciuki zadziałały 8) , bo na piątek jesteśmy umówieni na adopcję. Dwóch kotów ;-).

Wzięłam dziś wolne w pracy. Powód - trzymamy kciuki za adopcje! :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sarah DeMonique

Post » Wto paź 22, 2013 20:32 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

luelka pisze:Chyba kciuki zadziałały 8) , bo na piątek jesteśmy umówieni na adopcję. Dwóch kotów ;-).

:ok: :ok: :ok:

Batka

Post » Wto paź 22, 2013 21:26 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Dzisiaj dostałam bardzo smutną wiadomość - odeszła moja dawna podopieczna, PJD Fionka. Została zaadoptowana do superowego domu rok temu. Pamiętam dobrze tę ulgę - wiadomo, jak jest z adopcjami rudych kotów - gdy trafiła się taka świetna, troskliwa rodzina.

Koteczka miała od tego czasu problemy z zapaleniem dziąseł - była leczona bezskutecznie i w końcu weterynarz zaproponował wyrwanie zębów. Podczas operacji kotka umarła - mimo że podjęto próby reanimacji.

Jakie to okropne, gdy koci przyjaciele odchodzą w taki nagły, niepodziewany, bezsensowny sposób :-(

Smutno mi :cry: :cry: :cry:

luelka

Post » Śro paź 23, 2013 7:32 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

luelka pisze:Dzisiaj dostałam bardzo smutną wiadomość - odeszła moja dawna podopieczna, PJD Fionka. Została zaadoptowana do superowego domu rok temu. Pamiętam dobrze tę ulgę - wiadomo, jak jest z adopcjami rudych kotów - gdy trafiła się taka świetna, troskliwa rodzina.

Koteczka miała od tego czasu problemy z zapaleniem dziąseł - była leczona bezskutecznie i w końcu weterynarz zaproponował wyrwanie zębów. Podczas operacji kotka umarła - mimo że podjęto próby reanimacji.

Jakie to okropne, gdy koci przyjaciele odchodzą w taki nagły, niepodziewany, bezsensowny sposób :-(

Smutno mi :cry: :cry: :cry:

['] przykro
współczuję opiekunom :cry:

Sarah DeMonique

Post » Nie paź 27, 2013 13:34 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

To teraz dobre wiadomości, bez żadnych już niedopowiedzeń :1luvu: .

W piątek do własnego domu pojechała słodka dwójka - Poziomka i Suzuki* [poprawka po erracie, patrz post niżej. Tak to jest oglądać wiewiórki i pisać naraz ;-)]. Powiem Wam tyle: to najlepszy dream team ever :kotek: - i ogromnie, przeogromnie się cieszę, że ludzie, którzy przyszli po Suzuka, już podczas pierwszej wizyty, bez żadnej sugestii z mojej strony, zapytali, czy Poziomka też szuka swojego Człowieka.

Te dwa koty idealnie się zawsze dopełniały: Poziomka - grzeczna, subtelna panienka, spokojna, ale bardzo czuła, i mały zbój Suzuki, zwany u nas Żukiem.

W dodatku od początku Żuk wybrał sobie Poziomkę na mamę, a Poziomka Żuka otaczała najserdeczniejszą opieką. I pilnowała czystości Żukowych uszu, które to były, razem z całym pyszczkiem, wkładane w każdy jeden możliwy zakamarek u nas w mieszkaniu :-).

Więc nie mogłam w takiej sytuacji odmówić :mrgreen: .

Dziękujemy serdecznie za wszystkie kciuki. Zaraz idę pisać do Mecenasów maluchów (Aguteks i CzarnaR - :1luvu: :1luvu: :1luvu: ), żeby powiedzieć jeszcze raz wielkie, wielki "dziękuję" za otoczenie Poziomiki Suzukiego podczas ich oczekiwania na własny dom :balony: :balony: :balony: :dance: :dance2: :dance:
Ostatnio edytowano Nie paź 27, 2013 19:24 przez luelka, łącznie edytowano 1 raz

luelka

Post » Nie paź 27, 2013 15:36 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Errata: w powyższym poście w drugim akapicie jest "Poziomka i Kokos". Powinno być: "Poziomka i Suzuki".
Obrazek

njord

Od: Pon cze 08, 2009 14:11

Post » Nie paź 27, 2013 16:24 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

Lubię czytać takie wieści :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Batka

Post » Pon paź 28, 2013 9:42 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Nowy maluszek

To jeszcze dodam dzisiaj z rana, bo chyba się tym z Wami nie dzieliłam jeszcze, że kociaki przyjęte jakiś czas temu do fundacji, nazywają się: Petra, Nigella, Bebok i Kamyk. Ładnie? :mrgreen:

luelka

[poprzednia][następna]