Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agilla pisze:Co to są termometry 'bezpupowe'?Jak się ich używa?
genowefa pisze:Never co ty w ogóle wypisujesz? lampa nie działa, virkon nie działa, a sześciomiesięczną kwaratannę, to pewnie sobie sama wymyśliłamSorry, ale nie mam tyle ciepliwości co inne dziewczyny i nie będę się wdawać w dalsze dyskusje.
Napisze tylko tyle. Gdyby u mnie w domu była pp, to te kociaki już dawno by nie żyły: viewtopic.php?f=13&t=102719
Never pisze:genowefa pisze:Never co ty w ogóle wypisujesz? lampa nie działa, virkon nie działa, a sześciomiesięczną kwaratannę, to pewnie sobie sama wymyśliłamSorry, ale nie mam tyle ciepliwości co inne dziewczyny i nie będę się wdawać w dalsze dyskusje.
Napisze tylko tyle. Gdyby u mnie w domu była pp, to te kociaki już dawno by nie żyły: viewtopic.php?f=13&t=102719
Genowefo, czytaj to co piszę ze zrozumieniem - blagam. Virkon dziala, ale tak jak pisalas - trzeba dac mu czas. moczylas wszystko przez godzine? lampy uv sa bakteriobijcze, prawda? ale czy niszcza wirusa?
nie masz gwarancji ze po 6 miesiacach nie ma nigdzie wirusa i dlatego nie chcialam zeby kotki trafily do Ciebie - mialas je z lecznicy przewiezc do mnie, taka byla umowa. Oczywiscie nie wiem gdzie kotka sie zarazila, chodzi po prostu o dotrzymywanie umowy. I powtorze jeszcze raz - to nie ja robilam afere o darmowe szczepionki, sprawdz swojego posta! Gdyby nie Twoje naciski i uszczypliwe wypowiedzi na temat sposobu lecznia zwierzat, nie zaszczepilabym ich wtedy. I mam nadzieje, ze to koniec wymiany zdan na ten temat, bo ja jestem od paru dni mocno podminowana i nie mam juz ochoty na dalsze walkowanie tematu.
genowefa pisze:Odkażanie po pp mozna przeprowadzić też virkonem min. 60 min. i tak odkaża się mieszkanie, bo domestos wybiela materiały. Jeśli chodzi o domestos to jest min. 60 min w czystym domestosie.
Gibutkowa pisze:Agilla pisze:Co to są termometry 'bezpupowe'?Jak się ich używa?
Do uchaZamówiłam sobie taki pod choinkę właśnie z myślą o koteczce
> HCT - 18,5 ORAZ HBT 6.1 TO RóWNIEż WSKAZANIE DO TRANSFUZJI (ZASADA TO
> TZW. 7/21 - 7 TO HEMOGLOBINA A 21 TO HEMATOKRYT - DO TEJ WARTOśCI
> ZALECAMY LECZENIE KRWIą.
galla pisze:Będę miała zaraz tego maila, którego kiedyś wysyłał dr Niziołek.
Mail generalnie dotyczył PNN, ale wskazania dotyczące transfuzji są ogólne.
Gdzie mam to przesłać dalej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, MIKI03, Patrykpoz i 270 gości