S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 22, 2010 18:57 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Wróciłam z Tychów, Kiciuś już w nowym domu. Dom ciepły, przytulny i kochający zwierzęta miłością prawdziwą :) Kiciuś był bardzo zniesmaczony podróżą i tym, że w dodatku przywieźli go nie wiadomo gdzie... no ale jednak wyszedł z transportera, ale oczywiście prosto pod kanapę :roll: Jednak nie siedział tam długo, tylko w przysiadzie pobiegł do sąsiedniej kuchni, gdzie trochę się pokręcił. Dał mi sie wziąć na ręcę - był nie tyle przestraszony, co zdziwiony i zaaferowany. Potem jednak pobiegł dalej - do łazienki, wprost pod wannę, gdzie chowa się od kilku tygodni koleżanka Prima. No więc wszyscy duzi nadstawili uszu... koty zaczeły ze sobą rozmawiać... żadnego syku, żadnego burczenia, tylko naprzemienne miauczenie 8) Uznałam, że nie jest źle. Do końca wizyty Kiciuś zostal pod wanną. Wydaje się być zdecydowany wesprzeć koleżankę w trudnych chwilach, ale co naprawdę siedzi w tych małych łebkach, to oczywiście niewiadomo. Pewnie więcej sie okaże w nocy. U mnie po kilkugodzinnym siedzeniu pod regałem po przyjeździe, w nocy przyszedł do mnie do łóżka... koleżanka Prima w nocy wychodzi na pokoje i drze pysiorka z niepokoju... co razem wymyślą - zobaczymy :twisted:
Tak bym chciała, żeby się zaprzyjaźnili, bo obojgu tego baaardzo potrzeba! :ok:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pon lut 22, 2010 21:15 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

to powodzenia dla chłopaków
:ok: :ok: :ok:
i koleżanki ;)
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Pon lut 22, 2010 21:51 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

... koleżanek ;) Każdy ma swoją 8)
Kajtuś swoją niezależnością i opanowaniem powinien utemperować Misię, a Kiciuś pewnościa siebie i uroczą niefrasobliwością powinien ośmielić Primkę... mają chłpaki zadanie bojowe... ale jak im sie uda, to będą wszyscy naprawdę szczęśliwi w cudownych domkach... wierzę w to!

Nov@

Post » Wto lut 23, 2010 10:11 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Czaruś miał wczoraj wizytę zapoznawczą.
I niestety nie zaiskrzyło pomiędzy nim a dziewczyną, a to był jej warunek.
Ten wielki miziak po prostu dziewczynę olał.

Za to chciała mnie pozbawić mojego własnego kota,
bo na dzień dobry wywalił przed nią całe brzusio :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto lut 23, 2010 10:14 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

ech Czarus, Czarus- co to za plama z Twojej strony :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lut 23, 2010 13:28 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Witam wszystkich :ok:
Jak to z Kiciusiem było już wiecie, ale nie wiecie, o pierwszej nocy.
Wczoraj jak przyjechał to po chwili wyszedł z transportera i poszedł za kanapę, potem do kuchni a potem prosto do Primy pod wannę. Pogadali sobie trochę – i zostali pod wanną.
Prima zestresowana, nie chciał się nawet ruszyć, ani drgnęła.
Ale po 4 godzinach – Prima zniknęła- w kuchni na meblach – a Kiciuś zaczął zwiedzać dom.
W nocy nasz gentelman szukał jej ciągle i nawoływał- Prima wyjdź, bo tu fajnie jest. Kuwetkę zaliczył- a nawet chyba oboje zaliczyli – i to nie tę „primiastą” tylko kuchenna nową. Prima odwiedziła mój pokój w nocy- nawet usiadła przy balkonie i zamiauczała.
Już wiem jak rożnie potrafią miauczeć :ryk: Nie bili się, nie gryźli- trochę panna powarczała, ale gentelman się nie zrażał.
Brałam go na ręce w nocy dwa razy- spokojnie :1luvu: przytulił się i … poszedł szukac Primy. Rano- pogadał ze mną- trochę zaspałam- Prima zniknęła, a on jej ciąle szukał- to z relacji babci. Teraz podobno zasnął na maszynie w pokoju babci i wygrzewa się w słońcu. JEST niesamowity!!!!
Mam nadzieje, ze czarna małpa doceni kogo ma u swego boku. W każdym bądź razie- on na pewno zostaje. Nie wiem jak wyglądało moje życie bez Kiciusia? Szok ;) Facet ujął mnie swoim urokiem, oczami już wesołymi i ciekawym noskiem.
To tyle- na tę chwilę- wracam do pracy. Pozdrawiam od Kiciusia.
:kotek: :kotek: :kotek:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Wto lut 23, 2010 14:15 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Jejku, A-Prima, ale się cieszymy :D :D :D A za Primę też kciuki mocno, mocno trzymałyśmy. I udało się :ok:
Kiciusiu bądź szczęśliwy w swoim na zawsze już domku :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto lut 23, 2010 15:02 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

No tak... popłakałam się 8)
Kiciuś... no to jest po prostu Kiciuś :mrgreen:
Ja wiem, że każdy ma swój gust, ale Prima... no Primaaaa... daj mu szansę!
:ok: :ok: :ok:

Nov@

Post » Wto lut 23, 2010 20:13 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

A-Prima
normalnie
:1luvu:

fajnie chłopaki trafiły :wink:

Mała1

Post » Wto lut 23, 2010 22:34 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

tymczasem melduje się domek Kajtusia....
z wielką nadzieją czekamy na kropelki, bo dziś qpa za szafką i siooo na wersalkę....

poza tym zależnie od humoru Misianki, tzn. dziś rano Kajtuś śpi sobie na grzejniku w salonie, metr od niego śpi Misianka pod drugim grzejnikiem. sielanka. śniadanie. Misianka wsuwa jak mały sowizdrzał, a następnie idzie przerwać jedzenie Kajtusiowi. trzeba ją zainteresować wstążką, żeby chłopak mógł zjeść....

nie żeby mnie irytowało sprzątanie, bo to żaden problem, tylko jak myślę, jak zestresowany ten mały czarny przytulasek jest to aż mi się serce kroi.

mistrzostwem jest głaskanie Kajtusia przy jego kryjówce tak, by drugie futerko nie zauważyło, bo NATYCHMIAST stoi przy wersalce i furczy.......

trochę poczytałam na forum i chyba idealnie wpasowujemy się w Klub Trudnego Dokocenia. modlę się, by skończyło się jak z Sonią i Otisem...

upiłabym się ze szczęścia......

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Wto lut 23, 2010 23:21 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

trzymam kciuki by Kajtusiowe dokocenie przebiegalo juz bez klopotow!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro lut 24, 2010 8:54 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

angelika_ka pisze:tymczasem melduje się domek Kajtusia....
z wielką nadzieją czekamy na kropelki, bo dziś qpa za szafką i siooo na wersalkę....

Kupa jak jest nierzadka, to pół biedy, gorzej z sikaniem... takim tymczasowym rozwiązaniem może być położenie folii na wersalkę (o ile nie przeszkadza to domownikom)... nigdy tego nie robiłam, ale podobno koty uciakają od szeleszczącej folii... tyle że to pewnie nie gwarantuje kuwety, tylko np. kącik :evil:
No Misia małpą jest straszną, ale cóż... jej dom... jej zbójeckie prawo... trzeba czasu. A Kajtkiem, jak już mówiłam, nie przejmowałabym się przesadnie. Skoro sobie chodzi, zbiera głaski, wyleguje się na grzejniku... Pomyślcie sobie tak - w schronie jak był, nie miał grzejnika... nie miał tyle głaskania... nie miał dobrego jedzenia w takiej ilości, a takich małpeczek jak Misia było dużo więcej... niezmiennie trzymam kciuki :ok:

Nov@

Post » Śro lut 24, 2010 18:39 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

Kolejna noc za nami. Prima – podwannowiec niepospolity – kiedy próbowałam ją pogłaskać pod wanną zawarczała na mnie ostrzegawczo. Przyszła po zgaszeniu światła- zjadła, powarczała trochę i czmychnęła do łazienki- skąd dochodziło warczenie. Kiciuś ułożył się w przedpokoju- chyba miał nadzieję na wejście do pokoju babci- która się zamyka, a z którą się zaprzyjaźnił. Potem nie wiem co się działo, bo zasnęłam- jestem potwornie zmęczona tymi tygodniami wycia.
Około 4 rano obudziło mnie prychanie i warczenie- koty spotkały się w pokoju- ale było bez bitwy- a tylko ostrzegawcze znaki ze strony Czarnej Panny. Wiem, że panna łaziła chwilę po domku, który dostała na dzień kota, trochę pochodziła po pokoju. Ale potem… rano znowu pod wanną. :cry:
Kiciuś z kolei bardzo przeżywa, ze nie potrafi jej wyciągnąć na zewnątrz- chodzi po mieszkaniu i ją nawołuje- między innymi wieczorem w kuchni szukał jej na mikrofalówce, pod szafą, potem poszedł pod wannę.. Nawet wyczaił, że Prima lubi być u babci w łóżku- i sam się tam zakopał- znalazłyśmy go po chwili. Odwiedził moje łóżko na chwilę- ale wybrał asystowanie koleżance.
Dzisiaj rano dostał tabletkę- strzykawką- krzywił się, ale nie wyrywał, był bardzo dzielny.
W ciągu dnia zachowuje się spokojnie- trochę śpi, trochę miauczy i szuka Primy, trochę je, pije wodę, kuwetkuje- skarb nie kot :kotek: :ok:
To tyle wieści z ulicy Cichej- która powinna zmienić nazwę na Kocią. Następne info już jutro. Martwi mnie Prima coraz bardziej- patrzeć na nią to po prostu żałość.

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Śro lut 24, 2010 21:22 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

a u nas dziś cicho i spokojnie. Kajtuś w wersalce, Misia śpi, w domku czysto, żadnych niespodziewanek...
kuwetka Kajtusia czysta, ale podejrzanie często czyściłam dziś misiową kuwetkę, więc chyba Kajtuś ją odwiedził.

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Śro lut 24, 2010 21:24 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kajtuś i Kiciuś w DS.

oby chłopaki przekonały te panny do siebie :ok:
takie przystojniaki, ze tez dziewczyny tego nie widzą :wink:

Mała1

[poprzednia][następna]