Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2007 21:14

Emiś pisze:Tereniu spółdzielnia wyraziła zgodę na trzymanie tam kotów, więc ten problem odpada. Jest to pod blokiem, więc jakieś pomiaukiwanie nie będzie nikomu przeszkadzać, no i wiadomo, wsyztsko bedize w czystości utrzymywane. Więc nie bedą mieli podstaw jakby co.

To dobre wieści, czyli niebawem czeka nas cała masa pracy - na początku zamienimy się w ekipę remontowo-budowlaną :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob gru 15, 2007 21:09

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oto kocia miłość mój rezydencik olbrzymik Filip i maleńka tymczasiczka tygrysiczka :lol:

terenia1

Post » Nie gru 16, 2007 9:14

Ale fajne foty :D Koci olbrzym Filip i maleńka iskierka Tygrysia.Dobrana para nie ma co 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie gru 16, 2007 10:30

Ol ju nid is low tra ta ra ta ra :wink:

No cudzio miodzio po prostu :love:
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pon gru 17, 2007 13:06

ALE MIODZIO Obrazek Filpek wygląda cudnie a Terenia ma chyba słabośc do burych
tymczasików Obrazek
szykuje Wam sie niezły remoncik ale za to jak skonczycie jak będzie pięknie :lol:
może sie wprosze na parapetówe jak moge :oops:

Tereniu ja na Ciebie wciąż czekam i czekam :twisted: :twisted:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon gru 17, 2007 15:16

Tereniu, miałaś do mnie zadwonić ....

Dzwoniłam do ciebie do pracy, ale Ciebie nie było.

Cieszę się ,że tak świetnie sobie radzicie, tylko pozazdrościć :D :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon gru 17, 2007 16:52

ko_da1 pisze:ALE MIODZIO Obrazek Filpek wygląda cudnie a Terenia ma chyba słabośc do burych
tymczasików Obrazek
szykuje Wam sie niezły remoncik ale za to jak skonczycie jak będzie pięknie :lol:

Ty Nat może w remoncie pomozesz ,a nie na parapetówę sie juz wpraszasz :twisted:

mar_tika

Post » Pon gru 17, 2007 19:29

iwona_35 pisze:Tereniu, miałaś do mnie zadwonić ....

Dzwoniłam do ciebie do pracy, ale Ciebie nie było.

Cieszę się ,że tak świetnie sobie radzicie, tylko pozazdrościć :D :D :D

Iwonka pewne plany się pozmieniały wszystko przesunięte na poczatek stycznia, wtedy będą nowe wieści nie wiem jakie ale mam nadzieję że bardziej optymistycznie, a jutro albo pojutrze wybieram się na małe szpiegowsie rozpoznanie :lol:

terenia1

Post » Pon gru 17, 2007 19:31

ko_da1 pisze:ALE MIODZIO Obrazek Filpek wygląda cudnie a Terenia ma chyba słabośc do burych
tymczasików Obrazek

No parapetówa pewnie będzie :lol: ale mam nadzieję, ze wcześniej się spotkamy zaczynaj parzyć dobrą kawkę :lol:

terenia1

Post » Wto gru 18, 2007 18:32

Obrazek
Ta prześliczna cudna kicia od dzisiaj w swoim stałym domku. Pojechała do Chorzowa ze swoją nową Dużą przemiłą dziewczyną, dostałam telefon , że dojechały do domku i kicia nawet zabrała się do jedzonka.
U chłopczyka Wąsika Antosia też wszystko dobrze, podobnież jej nowa Duża dostała kota na punkcie kota :lol:
I w taki oto sposób zostałam bez tymczasików i na dodatek z zakazem mojego TZ przyjmowania tymczasików do końca roku buuuuuuuuu :twisted: No ale jeśli chodzi o mojego TZ to i tak ogromny postęp jak sobie wspomnę mojego pierwszego tymczasika :lol: :lol:

terenia1

Post » Wto gru 18, 2007 18:51

[quote="terenia1"]Obrazek
Ta prześliczna cudna kicia od dzisiaj w swoim stałym domku. Pojechała do Chorzowa ze swoją nową Dużą przemiłą dziewczyną, dostałam telefon , że dojechały do domku i kicia nawet zabrała się do jedzonka.
U chłopczyka Wąsika Antosia też wszystko dobrze, podobnież jej nowa Duża dostała kota na punkcie kota :lol:
I w taki oto sposób zostałam bez tymczasików i na dodatek z zakazem mojego TZ przyjmowania tymczasików do końca roku buuuuuuuuu :twisted: No ale jeśli chodzi o mojego TZ to i tak ogromny postęp jak sobie wspomnę mojego pierwszego tymczasika :lol: :lol:[/quo

Kicia w nowym domku 8O no prosze dowiaduje sie tego z forum .Paskudna Teri :twisted: Policzymy się :twisted:

mar_tika

Post » Śro gru 19, 2007 15:46

Uwaga uwaga!

Dostaliśmy klucze do wcześniej wspominanego pomieszczenia 8)

No i tutaj musimy prosić Was, Kochani Forumowicze o pomoc!

Założyłam nowy wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2707390#2707390 ale pozwolę sobie tutaj zacytować pierwszy post:
Emiś pisze:Ciągle borykamy się z brakiem domów tymczasowych dla kotów z sosnowieckiego schroniska. Dlatego rozpoczęłyśmy starania o wynajęcie od spółdzielni starego pomieszczenia wsypowego. No i udało się!

Obrazek wchodzi się przez piwnicę

Obrazek Drzwi do pomieszczenia.

Obrazek Do tej pory trzymali tam swoje rzeczy robotnicy.

Obrazek Obrazek

Obrazek Pomieszczenie jest podzielone na dwie części, w jedej wcześniej były trzymane kotenery na śmieci, w drugiej była rura, którą śmieci spadały. Wystarczy wstawić drzwi i będziemy mogli tam mieć i "kwarantannę" i "kociarnię".

Niestety, jak widać na zdjeciach, czeka nas duzo pracy tam. Trzeba wymienić instalację, ząłożyć licznik, zamontować lampy, pomalować ściany i sufit farbą olejną, którą można będzie zmywać i odkażać, położyć coś na podłogę, najlepiej płytki, żeby były łatwe w czyszczeniu, w pierwszym pomieszczeniu powstawiać klatki i rozwiązać wszystko tak, żeby chore koty nie miały możliwości się zarażać wzajemnie a w drugim pomieszczeniu, żeby koty zdrowe mogły swobodnie chodzić i bawić się. Dużo pracy przed nami i dużo kosztów :(

Konkretnie potrzebujemy:
- kafelek podłogowych (wystarczą pojedyncze sztuki pozostałe z remontu, estetykę stawiamy na odległym planie, przede wszytskim musi być to funkcjonalne)
- kafelek ściennych (na tej samej zasadzie co podłogowe)
- farby olejnej (musi być zmywalna)
- dobrych zamków do drzwi
- środków do dezynfekcji
- klatek
- misek
- kocy
- kuwet
- legowisk
- świetlówek
- zabawek
- no i funduszy

Lista jest dosyć długa, nie wiem czy czegoś nie pominęłam :roll:

Całe pomieszczenie ma ok. 10 m2

Bardzo prosimy o pomoc!

Pomożecie? :wink:
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro gru 19, 2007 16:18

Witam serdecznie!
Jestem z Sosnowca, chętnie na miarę swoich możliwości pomogę...
Posiadam w piwnicy jakieś kafelki, pozostałe po remoncie, ale nie wiem czy są coś jeszcze warte...
Co do reszty rzeczy spróbuje coś wykombinować...
Jeśli dostałabym jakiś numer konta, przesłałabym jakąś drobną sumkę na początek...
Pozdrawiam serdecznie :D
Obrazek

caroline81

Od: Wto mar 07, 2006 16:56

Post » Śro gru 19, 2007 22:23

caroline81 pisze:Witam serdecznie!
Jestem z Sosnowca, chętnie na miarę swoich możliwości pomogę...
Posiadam w piwnicy jakieś kafelki, pozostałe po remoncie, ale nie wiem czy są coś jeszcze warte...
Co do reszty rzeczy spróbuje coś wykombinować...
Jeśli dostałabym jakiś numer konta, przesłałabym jakąś drobną sumkę na początek...
Pozdrawiam serdecznie :D

Dzięki za pomoc nareszcie ktoś z Sosnowca się odezwał :lol: a nam każda pomoc się przyda troszkę nas mało w Sosnowcu :lol: Emiśka temat otworzyła i dziewczynę wywiało pewnie będzie w domu po północy i będzie czytała i odpowiadała, tak to wszystko szybko się zadziało, że nie zdążyłyśmy obgadać szczegółow, wiem, że Emilki tata niebawem rozpocznie tam remont i to ona będzie najbardziej zorientowana we wszystkim

terenia1

Post » Śro gru 19, 2007 22:24

A tak z dobrych wieści jeszcze to, iż dzisiaj byłam w naszym schronisku sosnowieckim na wstępnej rozmowie z nowym panem Kierownikiem schroniska w sprawie wolontariatu i współpracy naszej ze schroniskiem. Rozmowa konkretna już oficjalna tzn z podpisaniem nawet warunków współpracy będzie na samym początku stycznia. W każdym razie nowy Pan Kierownik bardzo pozytywnie nastawiony do współpracy z nami :lol:

terenia1

[poprzednia][następna]