poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 06, 2007 10:31

Witajcie, witajcie! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lut 01, 2007 19:34

Witajcie!

Dopiero teraz wpadlam na ten watek, pomyslalam ze moze warto bylo by sie przedstawic... bo mam zamiar zostac tu na troche dluzej :)

Mam na imie Agata. Jestem studentka informatyki i obecnie pracuje w zawodzie. Mieszkam w Tychach wraz z TŻ i naszym nowym przyjacielem. Nazwalismy go... Diesel ( czyta sie tak jak diesel o samochodzie). Wzielo sie to z bardzo glosnego burczenia... wierzcie, naprawde glosnego.

Dieselek zostal przeze mnie znaleziony w lesie. Byl juz na skraju zycia i smierci, juz nawet nie siedzial tylko lezal w trawie bardzo slaby, glowki nie podnosil ale oczka jeszcze mial otwarte. Podjelam szybka decyzje, dosyc niewytlumaczalna bo nie mialam nigdy kota, zawsze bardziej wolalam psy...
Stalo sie. Od dnia 1. listopada 2006 Diesel jest z nami. Niestety juz bez oczka. Jest bardzo wdziecznym, kochanym dachowcem.

Wiem, ze jesli znow spotkam na swojej drodze zwierzaka tak bardzo potrzebujacego ludzkiej ręki... zrobie to, wyciagne po niego swoja dlon.

Dzieki niemu pokochalam koty...
I tak juz zostanie.

Pozdrawiam ciepło...

agawia

Od: Wto sty 30, 2007 9:22

Post » Czw lut 01, 2007 20:01

Witaj, agawio, pasujesz tu bardzo 8)
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw lut 01, 2007 21:19

i ja się dopiszę, bo zostanę mam nadzieję na tym forum :wink:

mam na imię Kaśka i mam już prawie 17 lat (ahh prawie, tak bardzo rocznikowo wręcz :D ). jestem w LO we wrocławiu, gdzie też mieszkam.

mam od niedawna kota ze schroniska, bo jak tu popatrzeć w oczy kocurkowi i zostawić w klatce i niech czeka na ślepy los?

wcześniej miałam dwa, kocura i kotkę

i taki mój życiorys koci, krótki bo krótki, ale wiele we mnie zmienił.

aoife

Od: Czw sty 11, 2007 16:33

Post » Pt lut 02, 2007 16:17

Ja dopiero teraz znalazłem ten wątek.
Mam na imię Mateusz, moje koty to Buka i Tedzik, oba pochodzą z Wrocławskiego schroniska, to ich wątki:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47520
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48444
Nie wiele tego jest ale tematy pewnie będą się rozwijać wprost proporcjonalnie do powstających problemów, odpukać, oby ich nie było wcale.
ObrazekObrazek
Obrazek

Ghost Dog

Od: Pt cze 16, 2006 16:10

Post » Pt lut 02, 2007 16:19

Witajcie! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lut 04, 2007 23:16

Witam Forumowiczów Kotozakręconych;

Mieszkam w Zielonej Górze i mam 2 kotki brytyjskie:
Bajkę
Obrazek

i Fraszkę
Obrazek

Bajewka

Od: Nie lut 04, 2007 21:08

Post » Nie lut 04, 2007 23:36

No coz...
Wyszlo, ze my "niekulturni" jestesmy ... Drugi rok na Forum, a nie przedstawilismy sie ... :(

No wiec ...
Mam na imie Katarzyna ..... lat ...3..............2 ........... Moj TZ ma na imie Maciek, pol-Holender, lat - ciut mnij niz ja :D Z zawodu i powolania jest programista komputerowym ... Ja przez dluzszy czas pracowalam "dorywczo", obecnie wykonuje zawod ... telemarketera, nienawidze tego ....
Jesli chodzi o stan "zakocenia" to na chwile obecna mamy 6 Futer .... Jedna nerkowa panienke, jednego "jednookiego" bandyte, Tosie po przejsciach i 3 "w miare zdrowych" podrzutkow :D
Jak mowia moi rodzice oboje jestesmy "pokreceni" - jesli chodzi o zwierzaki .......
Nasz watek - ostatnio niestety zdominowany przez narzekania ( moje ;) ) znajdziecie tu :

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35508&start=0
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Pon lut 05, 2007 0:25

To i ja się przedstawię...mam na imię Marta
(łatwo zgadnąć, patrz:nick :) ), lat 26
Obecnie moim jedynym kociambrem jest Ksawery,
chronologicznie to moje trzecie kocisko.
Dwa lata temu ( z małym okładem) znalazłam go na podwórku.
Wychował się z rezydentką Pinkusią, która pół roku temu przeniosła się za TM:(
Wkrótce zamierzam się dokocić bo Ksawer sam wyje (czasem dosłownie :wink: ) z nudów
a i ja z chęcią pokocham jakieś nowe futerko.

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Pon lut 05, 2007 0:40

Witajcie :)
Hmm... :roll: poniewaz nie posiadam wlasnego watku, to tez sie przedstawiam przy okazji, bo wczoraj stuknał roczek mojej obecnosci na forum:
Mam na imie Kaśka, lat trzydziesci z haczykiem;)
Pierwszy kot w moim domu pojawil sie dawno temu, przez wiele lat byl z nami tylko On. Pozniej tak jakos wyszlo - dokocilam sie... a jeszcze pozniej - jak widac w podpisie: stan obecny to 7 kociambrow. Kazdy z nich ma swoje przejscia i swoja historie... mam nadzieje, ze teraz juz z happy endem.
Na "kocie forum" trafilam z koniecznosci znalezienia informacji po dokoceniu sie kocim oseskiem... Osesek wyrosl, a ja zostalam... chyba sie uzaleznilam :roll: I bardzo sie ciesze z tego :twisted:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon lut 05, 2007 11:41

Hmm, gdzieś się już przedstawiałam, ale zrobię to jeszcze raz :)

Jestem Beata 32 latka, mam kochanego męża Piotra (urodzonego realistę) tylko dzieki niemu nie zakociłam sie ponad miarę :). Mam trzy kochane kotulce Kropcia - 3 latka, Czaruś - 2 latka, Pereła - 1.5 roku.

3 tyg. Kropcia została w sensie dosłownym wyrwana z pyska pewnej Wilczycy pilnującej zakład pracy mojej mamy, gdy jej mama w strachu ją porzuciła. Gdy się o niej dowiedziałam pojechałam po nią, była małym nieporadnym szkrabem z dziurka w skórce od kła psa, zapchlonym, śmierdzącym smarem - wegetowała w jakimś magazynie za piecem olejowym, czekałą tak naprawde na śmierć bo nie umiała jeszcze sama jeść :(

3 msc Czaruś został wzięty ze sklepu zoologicznego gdzie była giełda zwierząt ze schroniska w Józefowie, złamałam się bo miał zostać sam jeden w tym wielkim sklepie zamknięty w klatce. Od pierwszego wejrzenia kochał Kropcię, ona zszokowana prawie go po raz pierwszy go pobiła, ale potem go usynowiła. Był totalnie zarobaczony, nawet po odrobaczaniu zwracał nam żywe robale brrrrr

4 msc Perełka została porwana z podwórka przez moją mamę nie miała szans na przeżycie, była w stanie prawie agonalnym. Na początku nie miałą sił na protesty potem jedenak pokazała nam co znaczy dzik kot. Nawet taka drobina bo jest bardzo drobną koteczką, dałą nam w kość, tak bardzo nas sie bała że skakała jak mała piłeczka strach było oczy, kiedyś zaczeła się wspinać po kaktusie. Była postrachem w lecznicy, nasza weterynarz specjalnie do nas przychodziłą aby ją zaszczepić. Powoli nas jednak zaakceptowała, nauczyła się że głaskanie to fajna rzecz choć nie jest kotem którego można nosić na rękach. Umyka przy gwałtownych ruchach, kocha Czarusia ponad życie, jest śliczna i przepięknie sie sama bawi.

Perełka była ostatnim naszym nowym kotem. Na więcej nie mam już zgody Perła zostałą wzięta już na siłę co jest mi co jakiś czas wypominane :( no ale cóż.
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Pon lut 05, 2007 12:34

Witam wszystkich.
Pora się przedstawić.Na imię mam Agata,lat (o rany-od soboty) 40 :oops:
Posiadam męża a nami rządzi od ostatniej niedzieli pażdziernika Zuzia ( wiek około 6 miesięcy).
Na forum jestem od tego samego dnia i dziękuję wszystkim których doświadczenie pomogło mi w zakoceniu :D

agunia.s.

Od: Wto lis 28, 2006 13:21

Post » Pon lut 05, 2007 12:54

Witam wszystkich,
Forum czytam już od dawna, mam nawet na koncie kilka postów, ale do tej pory się nie przedstawiłam. :oops:
Mam na imię Dorota, mieszkam z TŻ-tem, prawie dorosłym synem i dwoma kotami.
Właściwie to nigdy nie lubiłam kotów... Może nie to, ze nie lubiłam, tylko miałam do nich stosunek neutralny.
Na pomysł sprowadzenia do domu kota wpadł syn. Najpierw przekonał mnie (a musiał nade mną pracować chyba z pół roku). Potem wspólnie przekonaliśmy mojego TŻ-ta (to też trochę potrwało). No i w końcu z jednego z warszawskich azyli trafił do nas dorosły ponad dwuletni koteczek. No i... koci świat wciągnął nas po uszy. Domyślacie się pewnie, co było dalej. W niecały rok po pierwszym kocie zamieszkał u nas drugi kot, też azylowy - tym razem dwuletnia koteczka. Po trudnych czterech tygodniach dokocenia koty zaprzyjaźniły się ze sobą i wspólnie szaleją po mieszkaniu. A dziś po raz pierwszy "przyłapałam" je na wspólnym wylegiwaniu się na jednym fotelu. :D
Lektura forum bardzo mi pomagała (kocie ABC) i pomaga. To prawda - forum uzależnia :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lut 06, 2007 14:24

Witam wszystkich, ja także postanowiłam się przedstawić :D

Mam na imię Ola, mam prawie (za 12 dni) 23 lata. Mieszkam w Warszawie z Połóweczkiem na tzw. kocią łapę :wink: wszystko z czasem... 8)
Na razie nie mamy koteczka, ale szykujemy się do adopcji, bo bardzo nam brakuje futrzaczka do kochania :roll: .

Studiuję prawo, za 1,5 roku mam nadzieję skończyć studia. Pracuję powiedzmy w zawodzie, ale jako asystentka.

Zajrzałam na to forum z polecenia forumowiczki gimbli i jestem zachwycona od wczoraj siedzę i czytam i pewnie trochę zawalam pracę :oops: :wink:

Pozdrawiam i do zobaczenia w innych topicach
Sarenka
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. HeinleinObrazek

Moje kochanie :D
Obrazek

^^^sarenka^^^

Od: Pon lut 05, 2007 15:35

Post » Wto lut 06, 2007 14:29

to ja też się przedstawię, a co tam.
mam prawie 1000 postów na karku już, więc wypadałoby.

Mam na imię Kasia, za półtora miesiąca skończę 26 lat.
Obecnie piszę doktorat na UAM i pracuję w administracji AM (od niedawna (UM :wink: )
mam dwa kotuchy: 2.5-rocznego Maksa i półroczną Emilkę.
na forum trafiłam przez FA, poniewaz od nich mam Emilkę.
zajmuję się głównie ogłaszaniem kociszczy w sieci.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

[poprzednia][następna]