Miło mi poinformować, że się dokociliśmy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 17, 2006 14:59 Miło mi poinformować, że się dokociliśmy

Jak kiedyś pisałem, chciałem wziąć drugiego kota, ale moja TŻ nie wyrażała zgody, po długich dyskusjach zgodziła się!
Od niedzieli mamy drugiego czworonoga w domu - Tedunia, siedmiomiesięcznego kotka, jeszcze posiadającego jajka:) (ale już nie długo).
Tedunio, podobnie jak Buka został przyniesiony z Wrocławskiego schroniska, początek był ciężki, bo Buka była wściekła jak byk, ale po tych paru dniach już jest nieźle. Kochać, to się chyba nie kochają, ale już się tolerują i bawią razem, poza tym on łazi za nią krok w krok.
Mały ma wprawdzie biegunkę, ale mam nadzieję, że to tylko tymczasowe od schroniskowego żarcia i zmiany diety.
Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio edytowano Czw sie 17, 2006 15:32 przez Ghost Dog, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

Ghost Dog

Od: Pt cze 16, 2006 16:10

Post » Czw sie 17, 2006 15:15

Gratulacje :D Życzę szybkiej integracji kota z kotem oraz kota z dużym i dużą :)
Mnie czeka to samo za około godzinę 8O

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Czw sie 17, 2006 19:25

Tedunio sliczny :D
gratuluje :)
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Czw sie 17, 2006 19:45

NO no co dwa koty, to nie jeden :D (wiem coś o tym ;) Życzę udanego procesu dokocenia i wielkieeej miłości między nimi i Wami :D

Rene

Od: Śro lis 23, 2005 8:28

Post » Pt sie 18, 2006 7:06

Czy byłeś z małym u weta? Czy Twoja kotka jest szczepiona?
Gratuluje dokocenia, ale dobrze jest takiemu schroniskowemu kotu zrobić kwarantannę, a dopiero potem dołączyć do stada. Niestety w schronisku koty mają dużo różnych dolegliwości, jak w takim dużym zbiorowisku bywa. Biegunka jest niepokojącym objawem. Obserwuj swoją kotkę, czy też nie ma biegunki. Trzeba i tak odrobaczyć towarzystwo bo mały na pewno ma bogate życie wewnętrzne.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09