TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 09, 2014 18:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Dziś na D.T. do Kociej Przystani z Sosnowca pojechał Hubert ( nareszcie Gracja jest juz sama na kwarantannie ), a na jego miejsce ( ale na górę już ) przyszedł Laki , piękny biało-czarny kocurek z urwanym ogonkiem , aktualnie jest po zabiegu , ma go maleńki , jeszcze czaka nas codzienne zmienienie opatrunku i za kilka dni zmian opatrunku , niestety ma problem z załatwianiem sie , nie kontroluje/zatrzymuje sie mocz, a z kupalem też jest problem , jelita strasznie zakałowane , chciałam mu zrobić lewatywę, ale Maks mi przed chwilka pogryzł gruszkę do robienia lewatyw :roll: , ale jest na Niwalinie i na antybiotyku i mam nadzieje że sie uda mu pomóc ... Otrzymaliśmy dla niego od razu leki, podkłady i sudokrem :ok: :ok: :ok:

Niestety nadal Maksiowy wózek zepsuty, Maksio dostaje na głowę, jest nie do zniesienia , cały czas szczeka , i ciągle ucieka pod drzwi bo chce wyjść , nie da sie na to patrzeć, jak on teraz cierpi :(:(:(
W poniedziałek mam dzwonić do męża od znajomej , może on cos pomoże , ale czy na pewno da sie coś z tym wózkiem zrobić :(:(:( Mam jeszcze jeden wózek , ale tez nie da rady w nim jeździć , bo mu tylne nóżki bardzo obciera :(:(:(

A Sonia lepiej trafić nie mogła, na razie nie mam zdjeć ,bo nie wie jak ma mi je wysłać , ale poczekamy a może i ja sama je zrobie :lol:

Noemi też coraz lepiej , juz jej mocz nie jest taki cuchnący :ok:

A Karolka bez zmian , niestety :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob sie 09, 2014 21:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Trochę się działo u mruczków. Oczywiście, że pojadę z tobą zobaczyć jak się miewa Sonia, jak tylko wrócę z urlopu to się odezwę i ustalimy termin:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Nie sie 10, 2014 13:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Loki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia nie wyszły idealne bo robione w pośpiechu. Ale umówimy się na jakąś spokojniejszą sesję zdjęciową :)

Josie

Od: Śro lis 14, 2012 19:58

Post » Pon sie 11, 2014 20:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Za zdrowie Justy i Futrzaków :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 11, 2014 20:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Laki do łatwo obsługiwanych nie należy, bardzo sie buntuje przy wyciskaniu , syczy , buczy i urzywa tez łapek , musimy sie na wzajem nauczyć obsługi , zachowuje sie bardzo podobnie do Wincentego jak do mnie trafił . Mamy tez problem z kupalem , totalne zaczopowanie zwałami kałowymi :( , zrobiłam mu dziś lewatywę, ale było bardzo ciężko , bo jedna ręką musiałam go trzymać za kark , biedny nie wie ze chce mu pomóc, a do tego jeszcze bardzo bolesny Niwalin i antybiotyk i nospe tez musiał dostać , bo sie bardzo spina , tak bardzo bym chciała aby sie chłopak wyluzował , bo poza czynnościami wydalniczymi nie ma z nim żadnego problemu , mizia sie , i apetyt mu tez bardzo dopisuje :) Ogonek spryskany oktaniseptem .

U weta były dziś Noemi , Bartuś , Karolka i dziki rudy :
Noemi juz jest coraz lepiej , dostała dzis antybiotyk i w czwartek do weta , mam tez mocz przynieść do badań .
Bartuś kaszle , ma infekcje , jest na antybiotyku , w środę następny .
Karolka dzis dostała witaminy i steryd i do domu kolejne leki , w czwartek znów do weta .
Dziki Rudy został dzis zaszczepiony i za niedługo pojedzie do jednej z warszawskich fundacji .

Bardzo mnie niepokoi Fibiś , znów miał dzis atak padaczki a kupal bardzo luźny , prawie biegunka i do tego czarna , tak bardzo sie o niego boje :(:(:( Musze na cito go do weta zabrać :(

Dramat Maksa nadal trwa :( , bo nadal wózek zepsuty , ale poszło coś do przodu , ponieważ ktoś wziął go do naprawy i oby szybko go naprawili , bo Maksio dostaje na głowę i to dosłownie, w nocy sie budzi i szczeka i szczeka i szczeka :(:(:( Bo chce na spacer i jak ja tylko sie ruszę to on od razu biegnie pod drzwi ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon sie 11, 2014 20:51 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Alienor pisze:Za zdrowie Justy i Futrzaków :ok: :ok: :ok:

Dzięki kochana za :ok: :ok: :ok: , tak bardzo sie martwię czy te tymczasy odemnie które sa u ciebie , czy znajda dom , to az 3 koty, a tak słabo ida adopcje , az sie boje myśleć co by sie z nimi stało gdyby nie Ty ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon sie 11, 2014 21:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Attica właśnie na moich kolanach mruczeniem usiłuje spłacić zwalone kapelusze, zerwany plakat (że o kawałkach tapety tu i tam nie wspomnę, włam do mojej torebki a właściwie napad na indyka dla wszystkich... I świetnie im to idzie. Catsitterka też już w nich zakochana, mimo że zwalił jej kilkakrotnie przygotowane miski z jedzeniem bo musiały dziś-już-teraz zjeść :mrgreen: . Basileus przyjdzie pewnie nad ranem "odrabiac w polu" czyli uprawiać catpedicure :smokin: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 11, 2014 21:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Małe u Walentyny jedzą już samodzielnie :ok:
Mamusia je za kilka kotów, w ciągu doby wciągnęła 7 saszetek i jeszcze piesowi wyjadła :strach:
Zaopatrzyłam ją trochę w żarełko , ale w tym tempie starczy na parę dni :D Damy radę :wink:

:ok: :ok: :ok: za wszystkie chorowitki!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon sie 11, 2014 21:51 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Kocani moze skladke zrobimy na karme Urinary HD? :1luvu:
karma kosztuje 140 zl.

ja daje 20 zl :oops:
wiec brakuje 120zl

Kazda zlotowka jest na wage zlota :ok: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pon sie 11, 2014 22:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

AgaS1987 pisze:Kocani moze skladke zrobimy na karme Urinary HD? :1luvu:
karma kosztuje 140 zl.

wiec brakuje 120zl

A i na karmę Noemi przydało by się uzbierać :)
Ja jak co miesiąc deklaruję 20 i 20, tyle że mogę dopiero w przyszły poniedziałek :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto sie 12, 2014 0:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Alienor pisze:Attica właśnie na moich kolanach mruczeniem usiłuje spłacić zwalone kapelusze, zerwany plakat (że o kawałkach tapety tu i tam nie wspomnę, włam do mojej torebki a właściwie napad na indyka dla wszystkich... I świetnie im to idzie. Catsitterka też już w nich zakochana, mimo że zwalił jej kilkakrotnie przygotowane miski z jedzeniem bo musiały dziś-już-teraz zjeść :mrgreen: . Basileus przyjdzie pewnie nad ranem "odrabiac w polu" czyli uprawiać catpedicure :smokin: .

Skąd ja to znam , czytaj Antonio :roll: , no i totalna cisza w sprawie jego adopcji :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 12, 2014 0:06 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

phantasmagori pisze:
karma kosztuje 140 zl.

wiec brakuje 120zl

Ja jak co miesiąc deklaruję 20 i 20, tyle że mogę dopiero w przyszły poniedziałek :)

Bardzo Wam dziekuje :1luvu:
Z tej ostatnio zakupionej rc urinary dzieki Wam zostało na około 2-3 dni , ale przyszła paczka od Cichego Kąta dla Bartusia a w niej 3.5 kg rc urinary hd , i puszeczki i drapaczek :1luvu: :ok: , wiec na troszke na starczy :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 12, 2014 2:16 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

No i skończyłam odsikiwanie Lakiego , które trwało prawie 1.5 godziny oczywiście z przerwami , bardzo walczy , martwi mnie to , dostaje dwa razy dziennie nospe która działa rozkurczowo i przeciw bólowo , zobaczymy jak bedzie jutro bo teraz to ja juz na oczy nie wiedze , muszę isć spac , jeszcze ttko Bartusia musze przewinąć ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 12, 2014 10:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

phantasmagori pisze:
karma kosztuje 140 zl.

wiec brakuje 120zl

Dziekuje! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
w takim razie zbieramy na Noemcie 100 zl (karma gastro- puszki):ok:
i na Urinary 140zl :ok:

Obecnie mamy 40 zl na Urinary :1luvu:
brakuje 100 zl :ok:

dla Noemci mamy 20 zl + ja dodaje skromne 10 wiec 30 zł
brakuje 70 zł :ok:

Kto sie dolaczy do Naszej super akcji? :mrgreen: :1luvu: :201494

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Wto sie 12, 2014 22:06 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Ogonek Lakiego :(

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]