Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 18:07 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

To jest potrzebna surowica o jakiej nazwie? Może gdzieś we Wrocławiu się znajdzie, chociaż nie mam pojęcia, jak to się transportuje, tzn. w jakich warunkach.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 25, 2011 18:17 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Poszukajcie w Olsztynie kota/ow szczepionych regularnie przeciw pp raz do roku - jako dawcy krwi z ktorej można zrobić surowicę.

Może warto założyć wątek osobny w stylu szukam dawcy olsztyn czy coś takiego.

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 25, 2011 18:18 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Wiem,ze podają kotom surowice psia.Z dobrym skutkiem.zawsze to lepsze niż nic. W wątku jopop była wymieniona nazwa. Bo oczywiscie nie pamietam. :oops: Moze Zosia zajrzy i wpisze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 25, 2011 18:19 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Caniserin? Tę znam na pewno i podają to kotom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 18:21 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

MalgWroclaw pisze:Caniserin? Tę znam na pewno i podają to kotom.

Tak, to to!lepsze to niż nic.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 25, 2011 18:28 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Ale najwyraźniej w Olsztynie tego nie mają. Też nie mam.
Tu jest?
http://www.osoz.pl/osoz-bloz/servlet/bl ... ERYNARYJNY

http://www.lekowet.pl/?option=products_details&id=591
Myślę, że lekarz współpracujący z daną hurtownią (a przecież każdy lekarz współpracuje, nie ma siły, że nie) może to ściągnąć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 18:34 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Jutro do Olsztyna ma wrócic kot który moze byc dawcą.Niestety to mam być kot który pp przechorował lub był szczepiony trzy -cztery tygodnie temu.Kot szczepiony kilka miesięcy temu nie wchodzi w grę.Tajfun był szczepiony lecz na razie tylko raz i też muszę go obserwować czy cos sie nie zaczyna dziać.Porażka koszty wizyt i wyjazdów duże,czasu strasznie dużo straciłyśmy a efekt do d...Zaraz zjem śniadanie i lecę się przebrać i do piwnicy podłączać kroplówki .
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lip 25, 2011 18:41 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Basiu. Nie wolno jeść śniadania o tej porze. To truizm, ale jeśli Ty zachorujesz, to co będzie z kotami :?
A jutro, jak rozumiem, znowu wycieczka do Olsztyna, do tego kota.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 18:51 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Pingwinek w Olsztynie wydawał się w najlepszej kondycji i pokazał swój charakterek,uparcie próbował zdjąć sobie venflon,ale rudaski to ledwo żywe były. :cry:

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pon lip 25, 2011 18:54 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Biedactwa małe :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 19:07 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

horacy 7 pisze:Jutro do Olsztyna ma wrócic kot który moze byc dawcą.Niestety to mam być kot który pp przechorował lub był szczepiony trzy -cztery tygodnie temu.Kot szczepiony kilka miesięcy temu nie wchodzi w grę.Tajfun był szczepiony lecz na razie tylko raz i też muszę go obserwować czy cos sie nie zaczyna dziać.Porażka koszty wizyt i wyjazdów duże,czasu strasznie dużo straciłyśmy a efekt do d...Zaraz zjem śniadanie i lecę się przebrać i do piwnicy podłączać kroplówki .

Szkoda, że nie mogą być to koty szczepione kilka miesięcy temu, bo sprawa byłaby o wiele łatwiejsza. Yuki pierwsze szczepienie miał 30.12.2010, a drugie 19.02.2011 z kolei Gizmuś 2.10.2009, drugie 5.11.2009 i trzecie 2.11.2010. Szkoda, że nie możemy pomóc :cry:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Pon lip 25, 2011 19:25 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

horacy 7 pisze:Jutro do Olsztyna ma wrócic kot który moze byc dawcą.Niestety to mam być kot który pp przechorował lub był szczepiony trzy -cztery tygodnie temu.Kot szczepiony kilka miesięcy temu nie wchodzi w grę.Tajfun był szczepiony lecz na razie tylko raz i też muszę go obserwować czy cos sie nie zaczyna dziać.Porażka koszty wizyt i wyjazdów duże,czasu strasznie dużo straciłyśmy a efekt do d...Zaraz zjem śniadanie i lecę się przebrać i do piwnicy podłączać kroplówki .

Agn na którymś wątku pisała,ze najlepszy "świeżo" szczepiony dawca lub ozdrowieniec.Ale nie wykluczała skorzystania i z później szczepionych.Chyb że coś przekręciłam. Może napisać do niej?
Nie mogę znaleźć watku jopop o pp.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 25, 2011 19:39 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 25, 2011 20:43 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

Szkoda ,że przed wyjazdem nie wiedziałam ,że surowicy tam nie mają to byśmy wcześniej szukały ,a tak na miejscu to było za późno,myślę ,że dziewczyna która nam to załatwiała myślała ,ze koty zostana .Niestety wróciły i myślę ,że szanse na życie są nikłe.Jak do nich weszłam jeden leżał na podłodze w stanie agonalnym ,cały w biegunce .Podłączyłam mu szybko kroplówkę i żyje jeszcze tylko się zastanawiam czy postępuję właściwie,czy nie zaspokajam swojego egoizmu walcząc i męcząc je.Mam wrażenie ,że tym wyjazdem naraziłyśmy je na stres ,ugniatanie itp. i zamiast pomóc zaszkodziłyśmy.Gdybym wiedziała pojechałabym do swojej lecznicy na spokojne założenie venflonów.Jestem załamana ,boje sie strasznie o Tajfuna chociaż wszystko robie w rękawiczkach.Trochę pobędę w mieszkaniu i ide do nich niech nie odchodzą samotnie.One nawet w takim stanie mruczą ,nie mogę ich zostawić.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lip 25, 2011 20:45 Re: Szczytno-umierają w schronie s.22 .rude, pingwinek.. Prosimy

:cry: :cry: :cry:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]