Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 15:01 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

No i dojechałam. Najpierw obleciałam wszystkie kąty obfukując w locie napotkane koty. Niech sobie nie myślą :mrgreen: Na mnie jakoś specjalnie nie fukali.
Potem kobieta powiedziała, że trochę brzydko pachnę i trzeba mi zdjąć pampersa. Byłam zdecydowanie za. Umyła mnie delikatnie chusteczką dla niemowlaków. Kobieto, co ty wiesz o myciu :roll: Sama sobie poradzę ! Czucia może nie mam, ale węch świetny :wink:
Dali mięsko, ale nie chciałam, chlupnęłam tylko kociego mleczka :D
Znalazłam sobie dobry kącik, na podwyższeniu, osłonięty, z dobrym widokiem. Kobieta mi wymościła kocykiem i dała moje zabawki. Na razie idę spać.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Amelka

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lis 07, 2010 15:04 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

kamari pisze:No i dojechałam. Najpierw obleciałam wszystkie kąty obfukując w locie napotkane koty. Niech sobie nie myślą :mrgreen: Na mnie jakoś specjalnie nie fukali.
Potem kobieta powiedziała, że trochę brzydko pachnę i trzeba mi zdjąć pampersa. Byłam zdecydowanie za. Umyła mnie delikatnie chusteczką dla niemowlaków. Kobieto, co ty wiesz o myciu :roll: Sama sobie poradzę ! Czucia może nie mam, ale węch świetny :wink:
Dali mięsko, ale nie chciałam, chlupnęłam tylko kociego mleczka :D
Znalazłam sobie dobry kącik, na podwyższeniu, osłonięty, z dobrym widokiem. Kobieta mi wymościła kocykiem i dała moje zabawki. Na razie idę spać.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Amelka

Obrazek

bądź szczęśliwa Koteńko :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie lis 07, 2010 15:16 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Amelko, teraz już będzie tylko lepiej! :1luvu:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lis 07, 2010 15:18 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Wspaniałe wieści :1luvu:
cieszę się Twoim szczęściem, Amelko :1luvu:

mam nadzieję, że wkrótce pojawią się kolejne wieści o tej uroczej koteczce :1luvu:
no i czas najwyższy na zmianę tematu wątku :)

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie lis 07, 2010 15:24 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Amelko... koteczka zasłużyła na ten uśmiech od losu :kotek: kamari - jesteś wielka :1luvu:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie lis 07, 2010 15:37 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Dzieki kamari - kochaj ja calym sercem, zeby wynagrodzic jej cale zlo, ktore ja spotkalo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ty i Twoja rodzina jestescie wspanialymi ludzmi - a Amelka - sliczna koteczka :kotek:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lis 07, 2010 15:50 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Na nowej drodze życia Amelce i je Dużej :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Nie lis 07, 2010 16:05 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Całuski i kciuki i żeby jeszcze zdrówko się poprawiło, bo wikt i opierunek już jest.
Wszystkiego najlepszego :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lis 07, 2010 16:40 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Mario - dziękujemy za zdjęcie w tempie błyskawicznym!!! :1luvu:

Amelka dzielnie zniosła podróż - częściowo w transporterku, częściowo na rękach - była trochę przestraszona i zdezorientowana, ale malutka jest taka proludzka i łagodna, że tylko wtulała się we mnie przez cały czas. Kasia wyposażyła Amelkę w masę acesoriów na nową drogę życia - kocyki, przytulanki, pieluchy, jedzenie - cała siata (Kasiu - jeszcze raz dziękuję za opiekę nad malutką! :1luvu: ).

W Siedlcach zostaliśmy bardzo serdecznie przyjęci przez Marię i jej koty - piękne!!! To tylko część kociastych Marii - ale zakochaliśmy się :love: - wielki kocur Ignac - lokalny przywódca o minie bandziora i charakterze pluszaka i czwórka podrostkowego rodzeństwa - burasia, jej dwie czarne jak smoła siostrzyczki i równie czarny, piękny, grubołapny brat. Amelka wymaszerowała z transportera burcząc i warcząc w razie czego - koty ciekawe nowego przybysza, chętne do nawiązania znajomości, ale przezornie odsuwające się od najmniejszego "groźnego potwora" :kotek: :lol:

Trzymamy :ok: :ok: :ok: za aklimatyzację malutkiej i szybkie nawiązanie przyjaznych stosunków pomiędzy footrami - czekamy na jutrzejsze wieści od weta, odnośnie zdrowia malutkiej.

Mario - dziękujemy!!!!!!!!!!!!!! :1luvu:

Dziękuję też bardzo wszystkim kibicującym Amelce, trzymającym kciuki, wspierającym nas dobrym słowem i pomocą w promowaniu malutkiej na FB - to między innymi dzięki Wam Amelka dostała szansę na życie!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie lis 07, 2010 16:51 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

wstałam, obaliłam michę mleka, zdjadłam mięsko, buchnęłam kobiecie kiełbaskę z talerza, obleciałam cały domek, obwaraczałam wszystko (łącznie z nogą od stołu) i poszłam na kuwetkę zrobić kupinę. I zrobiłam :ryk:

wszystkim ciotkom przesyłam moc miziaków :1luvu:

ps. kobieta będzie na bieżąco wstawiać zdjęcia
Ostatnio edytowano Nie lis 07, 2010 16:52 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lis 07, 2010 16:51 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Badż zawsze już tylko szczęśliwa,słodka Amelko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kasia,Kamari-jestescie wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 07, 2010 16:54 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Amelko, TA KOBIETA jest najwspanialszą osobą na świecie :1luvu: Sama niedługo to stwierdzisz. Trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za Was wszystkich i przesyłam Ci, Amelko wielkie całuski.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie lis 07, 2010 16:59 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

kamari pisze:wstałam,
poszłam na kuwetkę zrobić kupinę. I zrobiłam :ryk:
:1luvu:

czy ja dobrze rozumiem ze kicia już calkiem sama robi kupkę a pieluszka potrzebna jest tylko do siusiu?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 07, 2010 17:16 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Właśnie niesamowite - nie wiem skąd wiedziała, ale kupinę zrobiła do kuwety - co prawda malutką i trochę rzadką, ale jednak. Sikała raz w biegu - dokładnie to z niej kapało (po takiej ilości picia to się nie dziwię), w sumie trwało to z pół godziny. Specjalnie się przy tym nie zamoczyła, parę razy ją wytarłam, ale najczęściej nie zdążałam, myła się sama. Podejrzewam, że to kwestia zapachu, wie, że coś jest nie tak.
Podchody pod kuwetę robi co jakiś czas, raz skutecznie :D To pewnie efekt korzystania z kuwet przez inne koty - mała czuje, że tam trzeba chodzić.
Odbyt ma zaczerwieniony, ale to podbrzusze jest obrzmiałe i tam ewidentnie jest stan zapalny - stąd pewnie różnice w odczuwaniu siku i kupiny. Nie jestem pewna co z czuciem w ogonku, na pewno ładnie go podwija przy siadaniu, to dobry znak. I na pewno jest czucie na grzbiecie przy nasadzie ogonka, bo podstawia się do drapania, kiedy ją tam dotknę.
Jutro jadę do weterynarza, najpierw z badaniami, żeby jej nie męczyć.

Maria
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lis 07, 2010 17:17 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

kamari pisze:Właśnie niesamowite - nie wiem skąd wiedziała, ale kupinę zrobiła do kuwety - co prawda malutką i trochę rzadką, ale jednak. Sikała raz w biegu - dokładnie to z niej kapało (po takiej ilości picia to się nie dziwię), w sumie trwało to z pół godziny. Specjalnie się przy tym nie zamoczyła, parę razy ją wytarłam, ale najczęściej nie zdążałam, myła się sama. Podejrzewam, że to kwestia zapachu, wie, że coś jest nie tak.
Podchody pod kuwetę robi co jakiś czas, raz skutecznie :D To pewnie efekt korzystania z kuwet przez inne koty - mała czuje, że tam trzeba chodzić.
Odbyt ma zaczerwieniony, ale to podbrzusze jest obrzmiałe i tam ewidentnie jest stan zapalny - stąd pewnie różnice w odczuwaniu siku i kupiny. Nie jestem pewna co z czuciem w ogonku, na pewno ładnie go podwija przy siadaniu, to dobry znak. I na pewno jest czucie na grzbiecie przy nasadzie ogonka, bo podstawia się do drapania, kiedy ją tam dotknę.
Jutro jadę do weterynarza, najpierw z badaniami, żeby jej nie męczyć.

Maria

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]