Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 13:11 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

panikota :1luvu: :1luvu: serdecznie dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto gru 04, 2012 13:12 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Dama Ya, może założę jej osobny wątek?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 14:15 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Banerek o glosowaniu podpięty :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto gru 04, 2012 15:07 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Słoneczka, ogarnę dzisiaj na mur beton FB. Ostatnio jak dla mnie za dużo się dzieje i nie nadążam...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto gru 04, 2012 15:31 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Dama Ya pisze:Pod opieka KAN jest taka oto smutna koteczka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smutne, zrezygnowane oczy? Nic dziwnego.
Kotka ma problemy z chodzeniem. Właściwie nie chodzi wcale. Jej stan, to prawdopodobnie zaniedbana krzywica. Wsparcie finansowe może dać jej szanse na lepsze, bardziej komfortowe życie. Potrzebuje zdjęcia rentgenowskiego, diagnostyki i najprawdopodobniej zabiegu operacyjnego, który przywróci jej sprawność w łapkach.

Więcej na temat kotki powie Wam pewnie pani Andżelika. Ja tylko chciałam buraskę pokazać i prosić w jej imieniu o wsparcie celowe. Być może jest w wśród Was ktoś, kto ma możliwość zorganizowania jej profesjonalnego leczenia, bo w Radomsku nawet o to jest bardzo trudno.

Kotka jest proludzka, rozmruczana, zagaduje do człowieka ze swojego kocyka. Bardzo chciałaby stanąć na łapki.

To jest Dusia czy jakaś dotąd nieforumowa koteńka?
Ile ona mniej więcej potrzebuje kasy na leczenie? Jakie są rokowania?
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Wto gru 04, 2012 17:29 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

wasza asia pisze:
Dama Ya pisze:Pod opieka KAN jest taka oto smutna koteczka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smutne, zrezygnowane oczy? Nic dziwnego.
Kotka ma problemy z chodzeniem. Właściwie nie chodzi wcale. Jej stan, to prawdopodobnie zaniedbana krzywica. Wsparcie finansowe może dać jej szanse na lepsze, bardziej komfortowe życie. Potrzebuje zdjęcia rentgenowskiego, diagnostyki i najprawdopodobniej zabiegu operacyjnego, który przywróci jej sprawność w łapkach.

Więcej na temat kotki powie Wam pewnie pani Andżelika. Ja tylko chciałam buraskę pokazać i prosić w jej imieniu o wsparcie celowe. Być może jest w wśród Was ktoś, kto ma możliwość zorganizowania jej profesjonalnego leczenia, bo w Radomsku nawet o to jest bardzo trudno.

Kotka jest proludzka, rozmruczana, zagaduje do człowieka ze swojego kocyka. Bardzo chciałaby stanąć na łapki.

To jest Dusia czy jakaś dotąd nieforumowa koteńka?
Ile ona mniej więcej potrzebuje kasy na leczenie? Jakie są rokowania?

Tak, to Dusia :)
Rozmawiałam z Andżeliką i tak:
Koszt rtg bez narkozy to 50 zł, ale Dusia ma miejscowy ból i nie da jej się tak rozłożyć do zdjęcia żeby wyszło prawidłowo, więc z narkozą rtg to koszt 100 zł.
Zaś przy okazji Dusinkę trzeba wysterylizować, czyli 60 zł.
Razem 160 zł.
Pomożemy Dusi? Warto byłoby najpierw ją zbadać i na podstawie rtg postawić diagnozę.

Niestety nie mam żadnych fantów na bazarek :(

_ogonek_

Post » Wto gru 04, 2012 19:34 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

NO TO MOŻE ŁATWIEJ BĘDZIE, JAK ZAMIESZCZĘ NOWY DLA NIEJ WĄTEK..?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 19:47 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Zapraszam na wątek Dusi: viewtopic.php?f=1&t=148711 :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 19:50 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Dusia :1luvu: . Śliczna koteńka i w dodatku charakterek cudowny :1luvu: :1luvu: .
160 zł to nie jest na szczęście jakaś kosmiczna kwota, nawet biorąc pod uwagę, że do tego prawdopodobnie dojdą jeszcze koszty operacji. Jestem pewna, że przy ogromnym sercu przyjaciół KAN spokojnie uda się uzbierać :D. Grosik do grosika...
Oczywiście jeszcze lepiej by było, gdyby znalazł się jakiś super domek. Myślę, że to dobry pomysł, żeby założyć kotce własny wątek. Ja natomiast przed chwilą zmodyfikowałam jej ogłoszenie na adopcjach: podmieniłam zdjęcia(te są o wiele ładniejsze) i uzupełniłam trochę tekst. Może ktoś się zakocha? Ktoś w wielkim serduszkiem, taki mega kociarz?
Trzymam mocno kciuki za Dusieńkę. Będzie dobrze.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Wto gru 04, 2012 20:29 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

wasza asia :1luvu: serdeczne dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 20:32 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Zgłosiłam KAN na forum krakvet. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 20:37 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Dama Ya :1luvu: masz może fotki tej koteczki-ślepaczki?

Może wstaw, co masz? :oops: a ja bym pozamieniała fotki... piękne foty Dusi zrobiłaś :ok: :love:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 04, 2012 20:40 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Lecę na wątek Dusinki. Jeszcze dzisiaj do 23 ogarnę FB, mam masę zaległości...

Musimy kombinować.
Cholera, nie ma nikt fantów na bazar?
Trzeba zacząć ogarniać weterynarię, chociażby tą na bieżąco, bo spłata długu.. Ech...

EDIT:
Właśnie Dama Ya, wstawiaj, wstawiaj co masz!! :)

_ogonek_

Post » Wto gru 04, 2012 21:33 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Osoby zainteresowane fotami proszę o podanie @ na priva. Prześlę zdjęcia.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto gru 04, 2012 22:03 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - w ankiecie KVT! PO

Znalazłam sponsora dla kotki Dusi, na rentgen i sterylkę. Na konto RTOZu poszło 160 złotych z informacją dla którego kota.
Życzę powodzenia w dalszych staraniach.
Pozdrawiam.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

[poprzednia][następna]