Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2011 7:47 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Kituni pisze:Jeju, trzymam kciuki za nowy dom!!!
U mnie spokojna kontynuacja mruczenia, chociaż wcześniej oberwałam pazurzastą łapą i zostałam ofukana, bo śmiałam włożyć do klatki nowiutkie kocyki:)
Byłam dziś w Ikei, a tam kołderki za 9zł, polarowe kocyki za 5zl...No to kupiłam Gryziowi i Drapci komplecik: kołderka, koc, poduszka. No i dostałam wciry;D

Jak się troszkę przyzwyczaiły do zapachu nowych rzeczy, wczołgałam się do klatki i rozpoczęłam kolejną sesję mruczankowo-głaskową. Chłopczyk już jest kupiony, malutka jeszcze nieufna, ale przekrzywia łebek jak drapię za uszkiem :) Zabawne jest to, że Gryzio podczas głaskania relaksuje się, rozciąga całe ciałko i przytula do siostry, przygniatając ją do krat, dzięki czemu mogę "niechcący" miziać i ją.

Chciałam przed świętami upchać przedświąteczną wizytę w ikea, kiedyś były dostępne takie kosze, kojce dla psów/kotów za 19,99 - bardzo fajne. chciałam w komoplecie dołożyć część kołdry i błękitny kocyk wspomniany przez kituni, ale może jednak sobie daruję :lol:

W ferworze porządków przedświątecznych wywaliłam już lekko sfatygowaną budkę-domek koci z łazienki i zamieniłam na śliczny kociki koszyk z mięciutkim wypełnieniem, efekt - totalna ignorancja a nawet bunt - Tadeo ostentacyjnie spał na gołych kafelkach obok :lol: Teraz i tak śmiga z całą bandą po pokoju, ale nie mniej jednak co stare , lekko już "nadszarpnięte" zębem kociego czasu , najlepsze :mrgreen:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie gru 11, 2011 18:33 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

A ja marzę o tym dla moich futrzastych: http://www.ceneo.pl/11936665 :kotek:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Nie gru 11, 2011 18:45 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Kituni pisze:A ja marzę o tym dla moich futrzastych: http://www.ceneo.pl/11936665 :kotek:

Fajne - tylko nie podobają mi się te zakończenia w szpic.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon gru 12, 2011 23:32 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

nie zapominajmy o Tarzanie i Jane ;) bidne przestraszone głupki.
jęzorek jane: Obrazek

pantogram jane ;) : Obrazek

stópeńki! jane i tarzanek :) Obrazek

pychule: Obrazek

nie mówcie, że nie są boskie ;D

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon gru 12, 2011 23:41 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Są prześliczne, przestraszone i biedne. Ale nie są głupkami.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto gru 13, 2011 9:59 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Kaszubskie podniebienie vel. "Szczęki IV" - rządzi :mrgreen:

Ale i tak "stópki" biją wszystko na głowę :piwa:

adzi

Post » Wto gru 13, 2011 18:56 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

mnie tam rozbraja mina Tarzana na ost. zdj. ;)

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Wto gru 13, 2011 20:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

co z nimi będzie ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto gru 13, 2011 21:16 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

ich los powoli sie krystalizuje, ale poki nie jestem pewna , nie chce nic mowic , zeby nie zapeszyc 8)

moze nasze dobre dusze rabka tajemnicy odslonia :)

A oto zdjecia Teosia z DT w Gdansku, ze wzgledu na Tadeusza, musialam jednego kociamba sprzedac , ale super sie dogaduje z rezydentami, jest kochany i rozczulil totalnie dom tymczasowy. Dzisiaj zrobilam jemu i Teodorowi ogloszenia, teraz z drugim domem tymczasowym bedziemy robili casting na DS, bo tylko co najlepsze dla tych kociambrow :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

adzi

Post » Śro gru 14, 2011 16:10 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

hej, z tęsknoty za pinglakami i przez przeglądanie ich fot naszła mnie głupawka ;)

Obrazek

Fleur

Post » Śro gru 14, 2011 20:28 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Fleur oszukujesz :lol: to som przecież dwa różne koty :mrgreen:

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Śro gru 14, 2011 22:21 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Fleur pisze:hej, z tęsknoty za pinglakami i przez przeglądanie ich fot naszła mnie głupawka ;)

Obrazek

Tarzan ma niezłą minę :P po raz kolejny :mrgreen:

adzi

Post » Czw gru 15, 2011 4:19 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

novacianka pisze:Fleur oszukujesz :lol: to som przecież dwa różne koty :mrgreen:

dwa różne, tarzan jekyll i tarzan hyde ;)

Fleur

Post » Pt gru 16, 2011 15:15 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN/pilnie-DT Wwa z oswajaniem str 33!

Mieliśmy wizytę domową Pani Doktor. Testy wyszły negatywne, tzn. Felv, bo Fiv nie zadziałał :evil: Wadliwe testy kupiłam i strasznie jestem zła. Pani Doktor powiedziała na pocieszenie, że Fiv jest mało prawdopodobny u takich dzieciaczków, najważniejsze, że nie ma Felv. Tak więc dziś świętujemy:)
Generalnie kotki są zdrowe, jedyna kwestia to drobny stan zapalny w oczku Drapci, dostaniemy kropelki i będzie ok. Odrobaczyliśmy towarzystwo i za parę dni będzie gotowe do szczepienia. :ok:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

[poprzednia][następna]