MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 23:20 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

I ja przyłączam się do podziękowań Hanulki dla wszystkich szczerych serc , które nas otaczają i wspierają. Wierzcie nam , bez Waszej determinacji i pomocy / chociaż jesteście daleko , nieraz bardzo, bardzo daleko/ nie wszystko byłoby możliwe. :1luvu: :1luvu:

Dziękuję IKA6 za chęć pomocy dla Mili, to ważne ,że możesz i chcesz pomóc. :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt sty 29, 2010 0:36 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

trzymam kciuki i czekam na same dobre wieści!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt sty 29, 2010 1:32 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Drogie Ciocie, MD bardzo przeprasza ale na dzisiaj nie da rady obrobic nowych filmikow. Zapomnial, ze ma prace studentow do piatku sprawdzic :wink:
A i pewnie beda nowe od Hani :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt sty 29, 2010 7:17 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Milko zdrowiej i to już. Domki ustawiają się po Ciebie w kolejce, a wydaje mi się, że właśnie tego najbardziej pragniesz. Jeśli tak to chcę przeczytać po weekendzie, że już Cię nie ma w lecznicy. Ogromne buziole na weekend dla Ciebie i Twoich wybawicielek.
Kciuki oczywiście też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt sty 29, 2010 8:30 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie Milki
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt sty 29, 2010 11:06 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Miałam nadzieję, że pogadam z rana z wetami, ale zarobieni i nie odbierają... będe próbować i zaraz napiszę...

wczoraj wczesną nocą odebrałam mail z zapytaniem o adpocje Milki z domku w Starachowicach... odpowiedziałam...poprosiłam o troche więcej informacji o domku... czekamy... :ok:

przed chwila dostałam sms od pani ze Słupska z zapytaniem o stan Milki.... a może :?: :?: :ok:
zapytania są głównie z powołaniem się na gazeta. pl... kociamysza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tyle na teraz....

a nie.. bo jeszcze sms pani ze Słupska, która pomoże Milkce w ogłoszeniach - będą papierowe, zadeklarowała też, że jesli nie będzie Domku dla Milki, to ją adoptuje i poprosiła, żeby Mileczke wygłaskać i powiedziec, że jest daleko ktoś, kto ją kocha i pomoże :D

ciocie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sty 29, 2010 11:14 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

To teraz żeby tylko dziewczyna szybciutko do zdrowia wracała :piwa: :ok: :ok:

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Pt sty 29, 2010 11:33 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

podczytuję i trzymam kciuki cały czas ..
będzie dobrze, bo wszyscy wspieramy Milkę w tej walce!

p.s.no widziałam maleńką wczoraj na 1 str. GW :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt sty 29, 2010 11:49 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Rakea, a filmik widziałaś??? jest blisko - w moim podpisie :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 11:54 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

a nie.. bo jeszcze sms pani ze Słupska, która pomoże Milkce w ogłoszeniach - będą papierowe, zadeklarowała też, że jesli nie będzie Domku dla Milki, to ją adoptuje i poprosiła, żeby Mileczke wygłaskać i powiedziec, że jest daleko ktoś, kto ją kocha i pomoże :D

ciocie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

SUPER, strrrrasznie sie wszystkie ciocie cieszą. I nasze mruczki tez trzymają pazurki :kotek:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sty 29, 2010 11:57 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Nieustajace kciuki za zdrowie koteczki i dobry dom.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sty 29, 2010 12:11 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Hanulka pisze:Rakea, a filmik widziałaś??? jest blisko - w moim podpisie :1luvu:

właśnie sobie obejrzałam...biedna kocia-dziewczynka, tyle wytrzymała i jeszcze ma tyle siły...
wycałuj ją ode mnie Hanulka i siebie też :1luvu:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt sty 29, 2010 16:31 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Haniu a czy można dane tej pani. W ten i przyszły weekend jestem w Słupsku mogłabym sprawdzić czy domek jest ok.
Milko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt sty 29, 2010 17:01 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

Super normalnie super :dance: Milka wracaj do zdrowia bo tu już tylu chętnych czeka na ciebie :ok:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt sty 29, 2010 18:03 Re: MILKA PO AMPUTACJI NÓŻKI BŁAGA O SWÓJ DOMEK. POMÓŻ JEJ ŻYĆ!!

ja nie wiem, jak mam o tym napisać...postaram się w skrócie i najważniejsze:

o 14.00 zadzwonili z lecznicy, że Milka wymaga kolejnej operacji, bo ropa leje sie strumieniem, a skóra sama odchodzi od boczku.. trzeba otworzyć, zobaczyc co tam się dzieje i usunąć martwe tkanki, jak najwięcej i z okladem.. jak to się zwykle robi....ta wczorajsza dziura, to właśnie był sygnal, że martwica "gangrena" jednak postępuje....
zadzwoniłam do Andzeliki.... dotarłam do lecznicy jeszcze w trakcie zabiegu... Milka przeżyła zabieg.... obie z Andzeliką wcześniej podjęłyśmy decyzję o ratowaniu Milki za wszelką cenę....

Milka przeżyła operację... ma wyciętą zakażoną tkankę wokół uda i część chyba okrężnicy, bo tak tez toczyła się gangrena... oraz pozostałą część kości... kiedy przy niej byłam zaczęła sie wybudzac z narkozy... słyszała mnie - takie mam wrażenie, pompowała łapkami, marszczyła nosek...przeciągała się... zobaczycie na zdjęciach...
wet prowadzący operacje daje jej niewoele szans na przeżycie, ale one są... zawsze są, dopóki kotek żyje.. kwestia organizmu i walki, jaką podejmnie... Milka dostała kroplówkę, antybiotyki, środki przeciwbólowe...
podczas pierwszej operacji amputacji nóżki wycięto wszystkie te tkanki i kość, które wykazywały objawy martwicy, a nawet więcej - bo ponad tę granicę, jednak, jak mówi wet, nie da się zabaczyć, które komórki ciała są już opanowane przez chorobę, a które nie... niestety w tym wypadku może być podobnie... jutro będę mieć zdjęcia "wnętrza operowanej nóżki"
rokowanie są bardzo złe...
może, ale tylko może szkoda...bo nie wiemy tego na pewno... może, że od razu zamiast składać... wet nie podjął decyzji o amputacji... ale to już teraz w niczym nie pomoże.. a wyrokowac i ocenia post faktum jest nader łatwo.... daleka jestem od tego.... nikt przecież nie jest w stanie przewidzieć na 100% biegu wypadków, tym bardziej, że nie widzi, co dzieje się we wnętrzu zwierzęcia....

rozmawiałam przed i po z domkiem ze Słupska, który na 100% chce adoptować Milke i trzyma mocno za nia kciuki..., jutro mam powiedzieć Milce, jak bardzo ją kocha....
bardzo chciałabym to jutro powiedziec Milce....

kochani mocno trzymamy za Milkę i Andżelikę, ok????

foty zaraz...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]