Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 16, 2009 21:57 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:"Może zaprośmy Pana Prezydenta, najbardziej znanego wielbiciela kotów w Polsce - niech odwiedzi Paluch, niech zobaczy jak tam się pięknie kotom wiedzie.

Pani dyrektor wygrała konkurs na obsadę tego stanowiska w czasie kiedy obecny prezydent rządził Warszawą. To tyle w tym temacie...
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon lis 16, 2009 22:02 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka, z tym Prezydentem to nie jest glupi pomysl. Wiem, ze jak pracowal w NIK-u, to wlasnorecznie dokarmial koty i pozwalal im przebywac w garazu, zeby im pupy nie marzly :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 16, 2009 22:06 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

może by go ruszyło jakby zobaczył kota, którego ja wczoraj widziałam - w boksie dla chorych z ponad 10 kotów, biedak z raną na główce - podobno już z raną przyjechał - choć to dziwne - skoro był najpierw na kwarantannie, a rana wyglądała na świeżą ....
Ostatnio edytowano Pon lis 16, 2009 22:16 przez monika794, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon lis 16, 2009 22:14 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

monika794 pisze:może by go ruszyło jakby zobaczył kota, którego ja wczoraj widziałam - w boksie dla chorych z ponad 10 kotów, biedak z raną na główce - podobno już z raną przyjechał - chodź to dziwne - skoro był najpierw na kwarantannie, a rana wyglądała na świeżą ....

ja mysle, ze by go to ruszylo, widac, ze to czlowiek o duzej wrazliwosci na krzywde zwierzat

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 16, 2009 22:19 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

no to czemu tak tam jest ??? albo kot chory - jak się okazało w schronie od 2 lat :!:
czyli, że od 2 lat biedak jest chory i nie wyleczony 8O
czy był zdrowy i zachorował - ale to nie jest możliwe, bo przecież koty chore są oddzielane od zdrowych
Obrazek

monika794

Post » Pon lis 16, 2009 22:30 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Tylko trzeba by zalozyc jakis kryptowątek.
Albo wszystko na PW kierować.
Albo się gdzieś przenieść stąd...
Hmmm... ? PW ?

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Pon lis 16, 2009 22:34 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

;)

cenzura
Ostatnio edytowano Pon lis 16, 2009 22:43 przez Marsylka, łącznie edytowano 1 raz

Marsylka

Post » Pon lis 16, 2009 22:40 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

tak, mysle ze trzeba pewne sprawy obgadywac poza forum - jutro wysle pw do zainteresowanych :P
Satoru - to o czym pisze nie jest wyssane z palca, to sa realia, niestety. A przeciez o wielu reczach nie piszę.... to nie jest histeria, tylko proba pomocy tym zwierzętom oraz po porstu zwykly bunt - nie godze sie na to, mam prawo.
Wpadlam bo slyszalam,ze na watku bitwa, a tu taki spokoj 8O
:D :D :D :D :D
Mala Mizianka jest boska, normalnie ideał kota, mruczy non-stop :D
Komu takiego miziaka? niedlugo będą forku, Mizianka ma juz swoj watek - powiem, ze wygląda jak maly misio - grubiutka i mięciutka, nic tylko kochac :D
Manifestacja -super pomysł :D
jako pierwszy krok na rzecz przymusowej sterylizacji zwierzat i poprawy sytuacji w schroniskach

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon lis 16, 2009 22:42 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Mam propozycję
Skomponujmy wesoły list otwarty do pana prezydenta, rozesłany do wszystkich gazet i serwisów informacyjnych. Załączmy zdjęcia, relacje naoczne. Naróbmy szumu. Zróbmy ferwor. Będzie musiał zareagować, prawda?
Tylko musimy się w dużej ilości podpisać.
Co Wy na to?

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Pon lis 16, 2009 22:44 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

szept - tak, ale na PW.

proszę, wytnij ten post - tak będzie lepiej.
dla ZWIERZĄT.

będziemy kontynuować na pw.

PS. Tak. Będzie musial.
Ostatnio edytowano Pon lis 16, 2009 22:46 przez Marsylka, łącznie edytowano 1 raz

Marsylka

Post » Pon lis 16, 2009 22:45 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Ale przeciez pisac listy mozna, prawda? :D

szept - pisz, tylko tutaj nie publikuj - jeszcze nie :D

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon lis 16, 2009 22:52 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:tak, mysle ze trzeba pewne sprawy obgadywac poza forum - jutro wysle pw do zainteresowanych :P
Satoru - to o czym pisze nie jest wyssane z palca, to sa realia, niestety. A przeciez o wielu reczach nie piszę.... to nie jest histeria, tylko proba pomocy tym zwierzętom oraz po porstu zwykly bunt - nie godze sie na to, mam prawo.
Wpadlam bo slyszalam,ze na watku bitwa, a tu taki spokoj 8O
:D :D :D :D :D
Mala Mizianka jest boska, normalnie ideał kota, mruczy non-stop :D
Komu takiego miziaka? niedlugo będą forku, Mizianka ma juz swoj watek - powiem, ze wygląda jak maly misio - grubiutka i mięciutka, nic tylko kochac :D
Manifestacja -super pomysł :D
jako pierwszy krok na rzecz przymusowej sterylizacji zwierzat i poprawy sytuacji w schroniskach

Tak, oczywiscie ze masz prawo i zgadzam się CAŁKOWICIE ze sytuacja na Paluchu jest fatalna. Ale oskarzylas o bycie paluchowym pracownikiem-wtykiem moją Bogu ducha winną znajomą, która fakt faktem, o kotach nie ma prawdopodobnie zadnego pojęcia (psiara i szczurzara;P) ale poza tym, ze wyrazila nieco inna od naszej opinię i ze zdecydowala sie na wolontariat (nawet nie jest jeszcze wolontariuszem, dopiero napisala test), nic nie zawiniła.
Rozumiem Twoją reakcję. Ale chodzi mi o to, ze to wcale nie tak, że ten kto nie jest w pełni z nami jest od razu przeciwko nam. Takie huzia na józia i szukanie teorii spiskowych niczemu nie sluzy.
Rozumiesz, co mam na mysli?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon lis 16, 2009 23:07 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

i jeszcze jeden kociak z wczorajszej wizyty na paluchu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Never napisze więcej o nim
Obrazek

monika794

Post » Pon lis 16, 2009 23:28 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Satoru, latwo byc nieufnym, kiedy ma sie do czynienia z grubą sprawą i rybą ;)
Ale tak naprawdę - wszyscy,którym zależy na paluszkowych sierotach są po jednej stronie barykady.

Marsylka

Post » Pon lis 16, 2009 23:30 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

szept pisze:Mam propozycję
Skomponujmy wesoły list otwarty do pana prezydenta, rozesłany do wszystkich gazet i serwisów informacyjnych. Załączmy zdjęcia, relacje naoczne. Naróbmy szumu. Zróbmy ferwor. Będzie musiał zareagować, prawda?
Tylko musimy się w dużej ilości podpisać.
Co Wy na to?

"wesoly" to on nie bylby za bardzo.
Poza tym list nie wystarczy. Chyba,że zgodzi się go opublikować większość poczytnych (tych opiniotwórczych ;)) dzienników - mam na myśli prasę codzienną.

Marsylka

[poprzednia][następna]