PAKT CZAROWNIC 11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 14:10 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

często te 50,- zł dla adoptusia jest kupą pieniędzy, nie zostawiajmy Go, przecież sie do tego zobowiązałyśmy, może i sie rozwiązuje adopcje wirtualne, ale tu trzeba wziąźć pod uwagę fakt, że nie jesteśmy osobą prywatną, która może normalnie nie mieć funduszy, napewno nie dysponujemy ogromnymi sumami, ale chyba te 50zł misięcznie możemy wydać...przy jednym kotku to jest suma prawie połowy miesięcznego utrzymania.
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt paź 16, 2009 14:56 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

To może sprecyzuję kolejną kwestię.
Nie będzie już podziału składek na poszczególne fundusze, tylko wszystko pójdzie do jednego worka. Z tego worka 50 zł przekażemy Adoptusiowi. A potem z uzbieranej kwoty zdecydujemy ile przekazać na zwycięzcę głosowania.
Kandydatów będziemy zgłaszać, jak do tej pory. Zawsze z umotywowaniem - tak jak to Anja zrobiła przy Igorku. Chciałabym, aby zgłaszająca monitorowała sytuację kandydata, aby na koniec miesiąca potrafiła określić jakiej wysokości wsparcie będzie konieczne. Tak, aby zawsze jakaś kwota została na naszym koncie na tzw. czarną godzinę.
Te wszystkie zmiany są po to, by zoptymalizować nasze działania.
I jeszcze raz - byśmy baczniejszą uwagę zwracały na tych, których nie widać, którzy nie mają siły krzyczeć.

Komu pomysł się podoba? Kto ma inny?
DYSKUTUJMY!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 16, 2009 15:03 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

villemo5 pisze:To może sprecyzuję kolejną kwestię.
Nie będzie już podziału składek na poszczególne fundusze, tylko wszystko pójdzie do jednego worka. Z tego worka 50 zł przekażemy Adoptusiowi. A potem z uzbieranej kwoty zdecydujemy ile przekazać na zwycięzcę głosowania.
Kandydatów będziemy zgłaszać, jak do tej pory. Zawsze z umotywowaniem - tak jak to Anja zrobiła przy Igorku. Chciałabym, aby zgłaszająca monitorowała sytuację kandydata, aby na koniec miesiąca potrafiła określić jakiej wysokości wsparcie będzie konieczne. Tak, aby zawsze jakaś kwota została na naszym koncie na tzw. czarną godzinę.
I jeszcze raz - byśmy baczniejszą uwagę zwracały na tych, których nie widać, którzy nie mają siły krzyczeć.

DYSKUTUJMY!

Mnie się podoba :ok:

Na Merlinka idzie co miesiąc 50 zł. Do dnia dzisiajszego przekazałyśmy mu w sumie 665 zł (jest pod nasza opieką od 2008 roku). Możemy ewentualne kwotę przedyskutować, ale niedawno wszak zdecydowałyśmy, ze 50 zł to wsam raz akurat..
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt paź 16, 2009 15:03 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

villemo5 pisze:To może sprecyzuję kolejną kwestię.

DYSKUTUJMY!

Mnie się podoba :ok:

Na Merlinka idzie co miesiąc 50 zł. Do dnia dzisiajszego przekazałyśmy mu w sumie 665 zł (jest pod nasza opieką od 2008 roku). Możemy ewentualne kwotę przedyskutować, ale niedawno wszak zdecydowałyśmy, ze 50 zł to wsam raz akurat..

Trinity36

Post » Pt paź 16, 2009 17:59 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Mi też się podoba. Na pewno będzie mniejsze zamieszanie i "system" będzie łatwiejszy do ogarnięcia.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt paź 16, 2009 18:05 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Zaznaczam najważniejszy fragment. Czy jest zrozumiały? Czy jest do przyjęcia?

villemo5 pisze:Kandydatów będziemy zgłaszać, jak do tej pory. Zawsze z umotywowaniem - tak jak to Anja zrobiła przy Igorku. Chciałabym, aby zgłaszająca monitorowała sytuację kandydata, aby na koniec miesiąca potrafiła określić jakiej wysokości wsparcie będzie konieczne. Tak, aby zawsze jakaś kwota została na naszym koncie na tzw. czarną godzinę.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt paź 16, 2009 18:32 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

:ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt paź 16, 2009 18:54 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Ja też jestem za tym, żeby jednak pomagać Adoptusiowi. Zwłaszcza, że trochę kasiorki się zbiera co miesiąc, a 50 zł to dla nas do przyjęcia, a dla opiekuna naprawdę spora pomoc - wiem, co piszę, bo sama nie raz taką pomoc dostałam, także od Paktu - za co jeszcze raz z serca dziękuję :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 16, 2009 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt paź 16, 2009 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Ależ miłość i zgoda :D
Ciesze się :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt paź 16, 2009 19:25 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

villemo5 pisze:Ależ miłość i zgoda :D
Ciesze się :ok:

:love: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 16, 2009 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

W świetle powyższych uwag, głosuję jednak za pozostawienie wirtualnej adopcji, skoro od dawna ktoś z niej korzysta :) - kto daje i odbiera ... Nadal jednak popieram pomysł, aby nie dzielić składek. Racja też, że może za łatwo angażujemy się w sprawy głośne :oops: . Nadal jednak uważam, że Pakt kojarzy się czarnymi kotami i tak powinno pozostać, czy to poprzez wirtualna adpocję, czy rodzaj udzielanej pomocy - wiadomo, że i tak w jakimś momencie trzeba podjąc trudną decyzję, komu pomóc ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt paź 16, 2009 20:35 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

sTRASZNIE zaniedbałam wątek Czarowny, wstyd mi :oops: ale to brak czasu na cokolwiek Nadrobię, przyrzekam. Łącznie z wplatami, proszę o chwilkę cierpliwości. I o wybaczenie :oops:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob paź 17, 2009 8:53 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Popieram i pozostawienie adoptusia, i angażowanie się w mniej medialną pomoc. :ok: :ok:
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Sob paź 17, 2009 11:57 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Dziewczyny, napisałam do Irmy, opiekunki Igorka, który był naszym kandydatem na wrzesień. Poniżej odpowiedź. Poniewaz pojawiły się informację, ze Igorek ma się lepiej, padła propozycja podzielenia składki. Po informacji od Irmy mam co dotego wątpliwości.. Ponieważ Irma związana jest z fundacją Niechciane i niekochane, ewentualna nadwyżka na pewno trafi do innych potrzebujacych. Ale zdecydujmy wszystkie - mamy na to dziś i jutro, w poniedziałek puszczę przelew. Przelew puściłabym bezpośrednio na Irmę.
Aha, kwota składek za wrzesień to 363,90. Po przesłaniu do Merlinka został 313,90. Jeśli ma istnieć fundusz socjalny którego porpozycja przypadkiem padła, to poszłaby na niego końcówka, czyli 13,90 i do dyspozycji mamy 300 zł.

A to informacja od Irmy:

Irma pisze::D
Cześć. Jestem bardzo zaskoczona, nie ukrywam.
Igorek po operacji ponad dwa tygodnie, Bryka na całego, ale kuleje jeszcze. Odrobaczony dwukrotnie, zaszczepiony 3 dni temu. Chudziutki jest bardzo, nie wiem dlaczego, myslałam, że może robale? Ale przeciez odrobaczony porządnie. On chyba intensywnie rośnie. Ta dupina jest jak przecinek bo jednak mięśnie się muszą odbudować, a to chyba potrwa. Miała złamaną miednice i kość udową w stawie. Siedział długo w klatce to może dlatego ma takie zaniki mięśni? Apetyt mu dopisuje ogromny. Zjda trzy razy tyle co moje koty, a dalej chudy, a moje koty wszystkie grubasy. Jedno mnie niepokoi - jego oddech. Czasami dyszy i otwiera pyszczek jakby nie mógł złapać tchu. Wiem, że kociaki tak mają jak za bardzo poszaleją, ale jemu zdarza się tak dyszeć nawet po przebudzeniu w łóżku. Nie wiem czy to jest efekt rośnięcia, czy może coś się dzieje. Przydałoby się zrobić usg klatki bo on jednak jest po wypadku i nie wiem czy tam coś się nie dzieje w klatce piersiowej. Miał robione zdjęcia ale z naciskiem na tył kota. W tej chwili nie mam na to pieniązków :oops: Głupio mi okropnie. Ale podjechałabym z nim do dr Olender do Tychów, to mądra kobieta, wyciągnęła niejednego naszego (niekochanych katowickich) kota zza teczowego mostu, jeździmy do niej jak inni weci rozkładają tylko ręce. Tania nie jest ale warta każdej wydanej złotówki.
Tylko jak się rozliczyć? Wziąć fakturę? Przedstawić Wam rachunek?
Moje dane:
[xxxxx]
Albo na Niekochane na konto fundacji tylko wtedy koniecznie trzeba podkreslic, że na kota i i na jakiego bo inaczej nie odzyskam, konto i namiary w banerku w moim podpisie.

Pozdrawiam i bardzo dziękuję

Trinity36

[poprzednia][następna]