Serducho jest już w domku :)))) tymczasowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 14:04

Wlasnie wrocilismy od weta z Minka.
Niezle sie spocilismy podczas jej lapania, za nic nie chciala wejsc do transporterka.

Mala dostala specjalny antybiotyk, bo to co ona ma to nie jest zwykle dlugie przeziebienie tylko dlugotrwaly kk ktory juz siedzi w oskrzelach, mala ma szmery w plucach.
Antybiotyk jest silny i zabija tez chlamydie, ktora wet u niej podejrzewa, bo to sie czesto zdarza przy takiej chorobie.
Bedzie dostawala syropek przez 2 tygodnie codziennie a potem nastepne opakowanie co 3 dni, zeby wszystko wybic (co nie bedzie takie latwe, ale wet wierzy w skutecznosc tego specyfiku).
Jesli do srody jej stan sie nie poprawi, to bedziemy musieli zmienic kuracje, dlatego prosze o kciuki, zeby antybiotyk zadzialal :)

Dopiero gdy bedzie zdrowa to wezmiemy sie za zeby, sa w strasznym stanie, prawdopodobnie trzeba wszystkie usunac.
Ale o tym zadecyduje wet gdy Minka bedzie u niego na stole, on specjalizuje sie tez w stomatologii.
Narkoza w tej chwili moglaby ja zabic, dlatego zeby musza niestety poczekac.

Ucho wet radzi zostawic takie jakie jest, bo gdyby je operacyjnie uformowal to rana prawdopodobnie nie bedzie chciala sie goic, a ran tego rodzaju trzeba u Minki unikac.
Ona nam sie podoba z tym swoim uszkiem-kalafiorkiem :lol: ale spytalam weta czy nie lepiej dla jej samopoczucia i higieny nie przydaloby sie ucha zoperowac, ale on odradza.

Jej szczeka jest w porzadku, albo sie idealnie zrosla (malo prawdopodobne) albo uraz byl powierzchowny.
Jezyczek jej wypada, bo z przodu nie ma zebow, ktore by go trzymaly :)

Panienka wazy 4,40 kg i ma troszke sloninki na zebrach ;)
Jest w niezlym stanie jak na swoje choroby, dlatego wierzymy ze niedlugo dojdzie do siebie :)
Gdy wyleczymy katar to zbadamy nerki, wet doradza takie badanie przy starszych kotam w zlym stanie.

W podziekowaniu za wizyte u weta Minka nasiusiala TZetowi na reke :twisted: :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pt kwi 03, 2009 15:41

moni_citroni pisze:W podziekowaniu za wizyte u weta Minka nasiusiala TZetowi na reke :twisted: :lol:

hahhaah :D

trzymam kciuki za antybiotyk, naszej muczyndzie niestety trzeba bylo ladowac sterydy :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt kwi 03, 2009 17:48

Minka nie lubi antybiotyku, oj bardzo nie lubi :roll:
A taki pyszny, specjalny dla dzieci :lol:
Czekaja nas 2 tygodnie meczenia biednego kota :wink:

moni_citroni

Post » Pt kwi 03, 2009 18:35

trzymam ogromniaste kciuki za Was i za Minke - za jej zdrowko - cudownie, ze jest juz w ukochanym domeczku... niech te chorobska sie od niej odczepia i dadza sie kici cieszyc zyciem rodzinnym :):):)

:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt kwi 03, 2009 19:19

moni_citroni pisze:Minka nie lubi antybiotyku, oj bardzo nie lubi :roll:
A taki pyszny, specjalny dla dzieci :lol:
Czekaja nas 2 tygodnie meczenia biednego kota :wink:
:ok:
jak tak myślę,że stresik też mógł jej chorobę uaktywnić i ujawnić...Ale teraz będzie super zdrowa i grubiutka kicia.Może założycie im wątek??Będziemy śledzić postępy dziewczynek :wink:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt kwi 03, 2009 20:20

Czy można jeszcze prosić o poogłaszanie Filecika? W poprzednich ogłoszeniach wkradł się błąd w nr telefonu :oops: no dobra nie wkradł się, tylko zły napisałam i potem to zostało skopiowane..
Poprawny numer to 500492424
Na gumtree nie mogę dać ogloszenia bo mi się wiesza przy ładowaniu zdjęcia :evil:

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Pt kwi 03, 2009 20:23

To nie pierwszy kot zabrany ze schroniska, u którego zdiagnozowano przewlekłe kk. Podejrzewam, że kotki mieszkające z tyłu nie są w ogóle szczepione. Pisałam juz o tym, że nadkażenia bakteryjne po nieleczonym kk są trudne do wyleczenia i są prawdziwym wyzwaniem dla lekarzy weterynarii. Większość kotków jednak wyszła na prostą, więc i Minka da sobie radę. Jej wyniki badań krwi, również pod kątem nerek nie wykazały żadnych nieprawidłowości, ale powtórka i USG z pewnościa nie zaszkodzą.

A z tym siusianiem to Minka chyba ma tak zawsze, bo mi też ze strachu przed wetem nasiusiała juz w poczekalni, a potem zrobiła kupkę na stole w trakcie szczepienia. Straszne z niej strachajło, ale bardzo kochane :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt kwi 03, 2009 20:38

dzonss pisze:Czy można jeszcze prosić o poogłaszanie Filecika? W poprzednich ogłoszeniach wkradł się błąd w nr telefonu Embarassed no dobra nie wkradł się, tylko zły napisałam i potem to zostało skopiowane..
Na gumtree nie mogę dać ogloszenia bo mi się wiesza przy ładowaniu zdjęcia

podrzuć wcześniejszy tekst ogłoszenia to porobię :)
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Pt kwi 03, 2009 20:43

Mruczeńka1981 pisze:Warunki w fundacji są na pewno.Tylko gorzej z transportem...

peate pisze:a pani Iza szaleje, chce zabrać też Cyklopkę i "inne takie biedy"
mam nadzieję, że ma warunki dla tylu zwierzaków ..

czy wiadomo ile kotków byłoby w transporcie?
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Pt kwi 03, 2009 20:47

maxiking pisze:
dzonss pisze:Czy można jeszcze prosić o poogłaszanie Filecika? W poprzednich ogłoszeniach wkradł się błąd w nr telefonu Embarassed no dobra nie wkradł się, tylko zły napisałam i potem to zostało skopiowane..
Na gumtree nie mogę dać ogloszenia bo mi się wiesza przy ładowaniu zdjęcia

podrzuć wcześniejszy tekst ogłoszenia to porobię :)

dziękuję :D

Witajcie Człowieki!
Nazywam się Filet dla znajomych Tito. Jestem kotkiem niedowidzącym.
Zostałem wyciagnięty ze schroniska, w którym przebywałem chyba całe życie- nikt nie pamieta ile. Miałem mieć swój dom, michę, okno do wyglądania,
kanapę do wylegiwania się, kumpla kota i swoich człowieków.
Niestety, okazało się że jestem FIV+, co ozacza, że jestem nosicielem wirusa podobnego do udzkiego HIV.
Teoretycznie stanowię więc zagrożenie dla innych kotów.
Ludzie, psy, papużki, chomiki niczym się ode mnie nie zarażą.
Mogę żyć jeszcze długie lata, jesli tylko znajdę dom bez innych kotów (lub z kotami, które też są nosicielami FIV) i będę pod stałą opieką weterynarza.
Teraz dostaję antybiotyki, wyczyszczono mi zęby- czuję się coraz lepiej, pozwalam aby mnie miziano, zacząłem nawet mruczeć, robie się coraz bardziej ciekawski..
Znów chce mi się żyć! Niestety muszę siedzieć zamkniety w łazience, a potrzebuję troche przestrzeni, lubię rozprostować kości, lubię wyglądać przez okno.
Choć jestem jeszcze nieśmiały to ciągnie mnie do ludzi, lubię mizianie i uwielbiam biegać za piłką.
Mam już nawet swoją wyprawkę, teraz tylko szukam kogoś kto mnie pokocha i da mi sznasę.
W sprawie adopcji proszę o kontakt 500492424

Takie ogloszeie jest na allegro, mozna skrócić

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Pt kwi 03, 2009 21:00

maxiking pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Warunki w fundacji są na pewno.Tylko gorzej z transportem...

peate pisze:a pani Iza szaleje, chce zabrać też Cyklopkę i "inne takie biedy"
mam nadzieję, że ma warunki dla tylu zwierzaków ..

czy wiadomo ile kotków byłoby w transporcie?

Z Wrocławia na razie wiem o jednym.
Pani Iza zabierała już Murkę z naszego schroniska, wyleczyła ja i wyadoptowała. Nie mam wątpliwości co do tego, że to dobre ręce do oddania kota :)
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt kwi 03, 2009 21:05

moni_citroni

Post » Pt kwi 03, 2009 21:07

O Murce wiem :D , ale z postu peate wywnioskowałam, że byłyby inne koty :roll:
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Pt kwi 03, 2009 21:23