Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
itaka pisze:A ja pozwolę sobie wrzucić też bazarek - Mruczysław był beneficjentem ślepaczków, teraz opłacamy jego oczka sami ale musimy na to zebrać.
Więc zapraszam i przepraszam za "wtrącanie" się w wątek![]()
viewtopic.php?f=20&t=167460
A co do spakowanych plecaczków to z Prymulką i Małpką będzie jechał jaśnie Pan Mruczysław. Długa podróż to będzie, oj długa!
michalinadzordz pisze:Slepaczki musze z przykroscia powiedziec Wam, ze Rubin jest jeszcze w schronisku. Wykruszyly mi sie 3 zaprzyjaznione DT, ten, ktory mial przejac moja aktualna tymczaske jest przed dezynsekcja i dopiero po niej bedzie mogl wziac koteczke. Mam nadzieje, ze uda mi sie zabrac Rubina jeszcze w kwietniu ze schroniska...
alessandra pisze:michalinadzordz pisze:Slepaczki musze z przykroscia powiedziec Wam, ze Rubin jest jeszcze w schronisku. Wykruszyly mi sie 3 zaprzyjaznione DT, ten, ktory mial przejac moja aktualna tymczaske jest przed dezynsekcja i dopiero po niej bedzie mogl wziac koteczke. Mam nadzieje, ze uda mi sie zabrac Rubina jeszcze w kwietniu ze schroniska...
Michasiu, dzisiaj Joasia miała się kontaktować i dopytać dokładnie co i jak , myślimy o dt odkąd się pojawił na stronie na fb , gdy będą cos wiecej wiedziec , dam tutaj znać
Klub Ślepaczkowy pisze:Kochani, zwracamy się do Was z przeogromną prośbą o pomoc!!!
Pilnie poszukujemy tzw. domu tymczasowego dla Kłaczka!!!
Zapewnimy pełne wsparcie merytoryczne i finansowe osobie, która zechce dać szansę temu biedakowi, która zechce się nim zaopiekować.
To starszy, niewidomy kocurek cierpiący na PNN (przewlekłą niewydolność nerek), w schronisku nie ma szans, mimo że tam dbają o niego bardzo, ale to nadal schronisko...
W poniedziałek kocio prawdopodobnie przejdzie operację usunięcia oczu, ciśnienie w gałkach ocznych jest tak wysokie, że biedak mocno cierpi i narażony jest na ich pęknięcie
![]()
Każda operacja dla kota z niewydolnością nerek to potworne obciążenie. Skontaktowaliśmy się z Ciapkowem, gdzie Kłaczek przebywa żeby na początek wspomóc chociaż finansami na narkozę wziewną, mniej obciążającą organizm. Oczywiście jeśli w ogóle w schronisku będzie taka możliwość (czekamy na info).
Opieka nad Kłaczkiem będzie wiązała się z podawaniem leków, kroplówek podskórnych w domu, systematyczną kontrolą parametrów nerkowych czyli z częstymi wizytami w lecznicy. Mamy tylko jeden dom, gdzie taka opieka jest możliwa, ale tam obecnie przebywa 9 kotów, część również nieuleczalnie chorych oraz dwa psy. Kolejny zwierzak to już zbyt wielki stres dla stada i dla tego, który miałby tam trafić. To niestety żadne rozwiązanie![]()
A Kłaczek potrzebuje przede wszystkim spokoju i troski, ciepła i miłości.
Nie wiemy jak długo będzie mu dane pozostać po tej stronie Tęczowego Mostu, ale z całych sił prosimy POMÓŻMY MU WSPÓLNIE przeżyć resztę życia bez cierpienia i strachu!!!
Telefon w tej sprawie czeka całą dobę - 500383928
Nie ma słów, które oddałyby ogrom nieszczęścia! Łzy cisną się nam do oczu, ale nie potrafimy tego opisać. Oto garść suchych faktów:
Kłaczek to już staruszek. Jest niewidomy. Został znaleziony na środku ruchliwej ulicy. Samochody musiały go wymijać , żeby po nim nie przejechać. Ile kierowców go widziało? Setka? Dwie setki? Trzy? Nikt się nie zatrzymał!
Tego dnia padał deszcz. Futro Kłaczka nasiąkło wodą. Staruszek był zbyt przerażony, żeby się ruszyć. Przecież nie widział przejeżdżających samochodów! Słyszał je tylko z obu stron!
W końcu ulitowała się nad nim przechodząca dziewczyna. Nie miała samochodu ani transporterka. Zapakowała Kłaczka pod kurtkę i przywiozła do schroniska autobusem. Kocurek był tak wyziębiony i słabiutki, że nawet nie próbował się wyrywać. W ten sposób trafił do Ciapkowa. Stary, chudy, zaniedbany…
Kłaczek ma oderwaną siatkówkę oka i przewlekłą niewydolność nerek. To wyścig z czasem. W schronisku nie uda nam się zbyt długo utrzymać go przy życiu. On bardzo potrzebuje swojego człowieka, którego by pokochał i dla którego chciałby walczyć z chorobą! Błagamy o dom!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: BeataK-J, Google [Bot], MruczkiRządzą, puszatek i 341 gości