Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2014 20:02 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta pisze:a ten dzikusek białaczkowy? żeby tylko nie rozniósł zarazy, nie daje mi to spokoju :roll:

on jest negatywny,spokojnie

watek moich kotów "Basinych"
viewtopic.php?f=13&t=161368
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto kwi 01, 2014 1:19 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

meg11 pisze:W nocy przyszedł Zajączek i polizał ją w ucho :mrgreen:
:1luvu:

dobrze, że dzikusek sam wrócił do garażu - czy on ma imię ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto kwi 01, 2014 20:48 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

czy oprócz kotów białaczkowych, które są u Bożenki jeszcze są koty, dla których szukamy domu stałego ?

nie wiem czy lepiej poprosić o nowy banerek dla tego wątku czy już do wątku białaczkowych sierotek u Bożenki ?

dla przypomnienia wątek kotów, które pojechały do Bożenki jest tutaj:
viewtopic.php?f=13&t=161368&p=10506317#p10506317

są tam aktualne wiadomości
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto kwi 01, 2014 21:00 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

:ok: zaraz tam zajrzę

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Wto kwi 01, 2014 21:54 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

Pewnie Bożena będzie na mnie zła. Ale bardzo proszę żeby ktoś zrobił jakieś bazarki. Na razie Bożena daje swoje zapasy lekowe ale Wszyscy wiedzą że ona nie ma swoich kotów całkowicie zdrowych, gdy skończą się leki a jej koty zachorują będzie na prawdę bardzo żle.
Żeby zrobić białaczkowcom badania też są pieniądze potrzebne- bez nich nic się nie zrobi.

Bożenko bardzo przepraszam, ale musiałam to napisać.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro kwi 02, 2014 6:35 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

Moje bazarki szału nie robią, ale pomyślę coś, poszperam w weekend.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro kwi 02, 2014 8:48 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

wpis z 29 marca:
meg11 pisze:Przecież zbliża się koniec miesiąca i kotów ma nie być. Zostało w piwnicy jeszcze 3.

Czyli później po odłowieniu jednego (i przenosinach do Bożeny), w piwnicy zostały jeszcze dwa "dzikuny".
Czy wiadomo coś na ich temat - czy są bezpieczne?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro kwi 02, 2014 16:20 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

zapraszam do białaczkowców u Bożenki viewtopic.php?f=13&t=161368&p=10506317#p10506317

britta

Post » Śro kwi 02, 2014 19:49 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

violet pisze:wpis z 29 marca:
meg11 pisze:Przecież zbliża się koniec miesiąca i kotów ma nie być. Zostało w piwnicy jeszcze 3.

Czyli później po odłowieniu jednego (i przenosinach do Bożeny), w piwnicy zostały jeszcze dwa "dzikuny".
Czy wiadomo coś na ich temat - czy są bezpieczne?

tak:jeden kot został zabity
drugi kot dziki odłowiony okazal sie bialaczkowy,wiec jako 6-ty do mnei pzryjechał i skacze po scianach w mieszkaniu
kolejny dzikus niekastrowany skaczacy po scianach tez do mnei pzryjechał i został wypuszcony...ma jedzenie i buszuje po garazu
co do reszty nie wiem
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 03, 2014 9:50 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

BOZENAZWISNIEWA pisze:/.../
drugi kot dziki odłowiony okazal sie bialaczkowy,wiec jako 6-ty do mnei pzryjechał i skacze po scianach w mieszkaniu
kolejny dzikus niekastrowany skaczacy po scianach tez do mnei pzryjechał i został wypuszcony...ma jedzenie i buszuje po garazu
co do reszty nie wiem

Dzięki za info. Czyli został 1 albo 2 piwniczaki, ale mogę się mylić.
Mam nadzieję, że radzą sobie jakoś, z pomocą Pana Michała.
I wielkie :ok: :ok: za białaczkowce pod Twoją opieką!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 03, 2014 12:03 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

tutaj koszyczki wielkanocne na utrzymanie i diagnostykę, zapraszam https://www.facebook.com/events/7208818 ... tif_t=like
zapraszajcie proszę znajomych

britta

Post » Czw kwi 03, 2014 13:33 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

cytuję Bożenkę z jej wątku kotów białaczkowych po pani Basi - dzisiejszy wpis :

Stan kotów na dzisiaj:
Żuczek,zasmarkany,oczka dalej łzawia,ale wesoły
Serafinka-kicha "mokro",ale gila nie ma duzego-oczka moga być

Marynia-stan gorzej nz wczoraj-katar smierdzacy,nosek zaklejony,bardzo od niej śmierdzi. :(
Denis-ok
Blondyna,spała jak poszłam,gadałam i albo spała mocno,albo slabnie.Jak ja wziałam na ręce to wyrwała jak poparzona i wrzeszczac wnieboglosy nawiala do kuchni za szafkę.
Kropka oczywiscie na szafce była pod sufitem,wygląda jak wczoraj...

Dzwoniłam do weta ,czy by nie podjechał,nie da rady do jutra wieczorem,wec musze się jakos z kotami do niego dostać.Jade do drugiej lecznicy w innym miescie,zeby chociaz morfologię zrobić na miejscu nim się antybiotyk dobierze.W naszej lecznicy robia wyniki i wysyłaja do Warszawy,wiec nie ma czasu.
Czy pojade dzisiaj?nie wiem, maz pojedzie jesli wróci po pracy tak jak ustalilismy.Jesli nie uda się pojechac to Marynia dostanie Genbntamecyne w zastrzyku dzisiaj.+p.zapalny...

Mówiłam,ze koty się będa rozkładały :(
Którys sika na posłanka,ktory?nie wiem

Potrzebne sa JAKIEŚ srodki na leczenie-których nie ma.
Zamówiłam dzisiaj żwirek wszystkim kotom,dwie piłeczki "tymczasom"+małe puszki animondy Zuczkowi i mojej slepce.Wydalam 118zł.

Przyszło 100zl od taizu dzisiaj -bardzo dziękuję :kotek:
Jest mozliwosc podania kotom Interferonu beta,ale koszt 1 fiolki-70zł,to jest na 1 kota.Nie podjełam zadnej decyzji w tej sprawie,bo oczywiście nie ma za co tego kupic.Jeszzce musze się spytac o opinie na ten temat.

To chyba tyle na dzisiaj.Odezwe się za jakis czas...kiedy nie wiem.

i drugi dzisiejszy wpis:

Na szybko tym chorutkom podamy Lydium,na tyle mam w portfelu,żeby kupic,potem zobaczymy.

- - -

aktualne informacje tutaj: viewtopic.php?f=13&t=161368&p=10510764#p10510764
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw kwi 03, 2014 13:48 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

violet pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:/.../
co do reszty nie wiem

Dzięki za info. Czyli został 1 albo 2 piwniczaki, ale mogę się mylić.
Mam nadzieję, że radzą sobie jakoś, z pomocą Pana Michała.
I wielkie :ok: :ok: za białaczkowce pod Twoją opieką!

Bialaczki niestety się 'rozkladaja',puszcza im stres,wiec nie ejst wesoło,ale idziemy

Niestety jest wpis Nebbi na fb:
"Bazyli PILNIE potrzebuje domku, został sam w piwnicy!!! Najlepiej domek wychodzący..."
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 03, 2014 14:31 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

BOZENAZWISNIEWA pisze:Niestety jest wpis Nebbi na fb:
"Bazyli PILNIE potrzebuje domku, został sam w piwnicy!!! Najlepiej domek wychodzący..."

wpis z pierwszej strony:
8. Bazyli - ma minus, ale jest troszkę przeziębiony, więc na razie zostaje na podleczeniu, a później najprawdopodobniej pojedzie do dt w Koninie.

bez białaczki, zdrowy

1. Bazyli – 2 lata, wyrzucony z domu, łagodny, ufny, miły, przytulaśny, nakolankowy pieszczoch. PILNIE DOM!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i wpis na facebooku:

Bazyli już czuje się lepiej, już tak gile z nosa nie lecą.
Pieniążki, które zostały będą przekazane na jego leczenie, a jak coś zostanie, to na reszta na kotki z białaczką.
Jeszcze będą robione testy dwóm kociakom, jeśli uda się je złapać.
No i Bazyli PILNIE szuka domku, najlepiej wychodzącego. Jeśli się nie uda przez najbliższe kilka dni, to pojedzie do domku tymczasowego.
Nie jest fajnie siedzieć w tej zimnej piwnicy, on jest taki przytulaśny i śliczny.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw kwi 03, 2014 14:53 Re: Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie

może trzeba zmienić tytuł na te kilka dni

żeby tylko Bazyli był bezpieczny w tej piwnicy
mam nadzieję, że nie wychodzi ...
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]