issey32 pisze:Pinokio, czy kociaki są odpchlone, odrobaczone, z książeczkami?
Trzy kotki zaszczepiłam tricatem. Dwie dziewczynki raz, a drugi raz po miesiacu zaszczepiła Mageda.
Maciusiowi powtorzyłam i ma ksiazeczke zdrowia.
Kotki te w domu odrobaczone dwa razy, ale maja dalej robaki. Całosc odpchlona.
Te z Augustowo nie robione nic.
Kochani, kociaki dostają 10 puszek z Biedronki na dzien - te domowe, u mnie. Piec rano i piec wieczorem + ryż, bo samymi puszkami by sie nie najadły. Od kilku dni jezdze do Augustowa, 20 kilometrow w jedna strone i tam tez 5 puszek idzie. Kociakow do wykarmienia mam teraz 21.
Koszt dzienny ich utrzymania to 30 zł. Mam jeszcze dorosłych kotow na utrzymaniu 17. Ich koszt utrzymania 8 zł dziennie(dwie puszki duze psie z ryzem) i od czasu do czasu kurczak kociakom. Jako dodatek tez sucha karma. Te mam ostatnio od darczyncy. Nie pisze ile km pokonuje i ile trzeba tankowac, bo nie o to chodzi. Chciałam mniej wiecej uzmysłowic ile pieniedzy idzie na same koty. Z psami mam duzo lżej, bo mam suchą karme i czasem ktos wpłaci pieniazka. Do tego wszystkiego tabletki na odrobaczenie, na pchły, srodki do uszu kotom, psom, antybiotyki.
Moj tz buntuje sie jak nie wiem co i ja mam szczescie, ze on taki sam jak ja. Gada, ale daje. Jak dlugo? pewnie poki da rade pracowac.
My juz nie liczymy na to, ze bedzie lepiej, spokojniej. Teraz najwazniejsze dla nas stało sie zdrowie.
To co, nie oddawac tam Piaska? moze nie powinnam tak scisle przestrzegac warunkow w mojej sytuacji. Moze jednak sie dogadamy. Oczywiscie zagadam na powaznie z zabezpieczeniem okna - zobaczymy jutro. Trzymac kciuki prosze.
Tak Sylwia, teraz przypominam sobie, ze mowili o fb, ze to tam widzieli kotka. Juz sie gubie.