PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 19, 2012 20:46 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Płakać mi się chce za każdym razem jak ich widzę...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw kwi 19, 2012 21:09 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

I przedstawiamy bardziej reprezentacyjną stronę dwóch szaf:

AZTEK. Po operacji łapki. Troszkę dziczy, ale trudno się dziwić.
Obrazek

CHMURKA. Biało- niebieska bieda.
Obrazek

BITEX. jeszcze na kwarantannie. Wielki, czarny, przestraszony. Moja osobista miłość.
Obrazek

PAN HILARY, ogromny buras, przemiły, jeszcze na kwarantannie. z raną na szyi przy oku.
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw kwi 19, 2012 21:21 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Hilary to ten kot ze Śreniawitów? Kiedy przyjechał?
AnielkaG

Post » Czw kwi 19, 2012 21:23 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

ze Śreniawitów jest kotka. Bura (słonecznie bura;)), fajna, na razie w dobrym humorze.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw kwi 19, 2012 21:35 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Bianka 4 pisze:Płakać mi się chce za każdym razem jak ich widzę...

Bianka, nie płacz. Chociaż patrz jak ma źle, niedobre ciotki go przyduszają ;)
Obrazek

p.s.
do wydania są razem więc nie widzę innej opcji.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw kwi 19, 2012 21:40 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

jamkasica pisze:
Bianka 4 pisze:Płakać mi się chce za każdym razem jak ich widzę...

Bianka, nie płacz. Chociaż patrz jak ma źle, niedobre ciotki go przyduszają ;)
Obrazek

p.s.
do wydania są razem więc nie widzę innej opcji.

No pięknie, ciotka znęca się nad biednym psiakiem o smutnym spojrzeniu :mrgreen:
Też nie wyobrażam sobie, żeby mogły być rozdzielone... tylko gdzie taki domek znaleźć :roll: W Was cała nadzieja, bo na szpitalik przecież nikt nie wchodzi i nie ma okazji zobaczyć takich cudownych stworków...
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw kwi 19, 2012 21:54 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Oj Jamkasica, zapachniało prokuraturą :mrgreen:

Dotarły do mnie foty naszego NoName'a. Teraz chłopak ma na imię Kubuś i ma 5 osób do obsługi. Niestety wymaga leczenia, wygląda na to, że długiego, bo ma problemy z tyłem :( Cudowny Dom mu się trafił :ok: :ok: Mają nowe obserwacje, ich zdaniem NoName był bity i kopany, jego przetrącenie to raczej wynik ludzkiego debilizmu :evil:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aż trudno uwierzyć, że ta Chmurka
Obrazek
to ta sama teraz...
Obrazek

I mamy też gnijącego czarnuszka :( Jest tak wycofany, że cały czas siedzi w kuwecie, robi pod siebie ze strachu, z nóżek futro złazi płatami :( Bardzolubi być na rękach, przytula się bardzo... Może ktoś chciałby uratować kocie życie? Zdjęcia są mocne, właściwie nie do pokazania :(

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw kwi 19, 2012 22:01 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

I mamy też gnijącego czarnuszka Jest tak wycofany, że cały czas siedzi w kuwecie, robi pod siebie ze strachu, z nóżek futro złazi płatami Bardzolubi być na rękach, przytula się bardzo... Może ktoś chciałby uratować kocie życie? Zdjęcia są mocne, właściwie nie do pokazania

kurde no...
nie mam ani skrawka miejsca
zgarnęłam wczoraj kotkę z działek i zajęła sypialnię
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 22:09 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Czw kwi 19, 2012 22:02 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Alareipan, czy NoName to ten kotek, z przetrąconą miednicą, którego widziałam jak zabierałyśmy koty do Smarti?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw kwi 19, 2012 22:05 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

jamkasica - przypominam się przed weekendem z kotką o numerze 156/12.
Z góry dziękuję za wieści.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw kwi 19, 2012 22:18 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Bianka 4 pisze:Alareipan, czy NoName to ten kotek, z przetrąconą miednicą, którego widziałam jak zabierałyśmy koty do Smarti?

Ten właśnie, Pan zadzwonił z ogłoszenia przed moim wyjazdem. Był bardzo zdecydowany :ok: :ok: Dziś też dostałam kolejny mail.

Dziękuję za miłe słowa.

Musiałem go odrobaczyć. Po pierwszej nieudanej próbie za pomocą tabletki (walczył z nią jak o życie) wczoraj zastosowałem preparat naskórny. Uciekł, kiedy tylko poczuł mokro na karku. Unikał potem moich dłoni, ale przed chwilą przyszedł sam. Ma teraz czas wieczornej głupawki, czyli biegania, skakania, włażenia do różnych dziur itd.
Następnym razem będę jednak zanosił go do lecznicy - niech ma pretensje do lekarki a nie do mnie.

Jest bardzo fajnym kotkiem, zupełnie bezproblemowym. Co prawda jest kotem żebraczym, ale do tego już się przyzwyczailiśmy. Dostaje karmę dla kastratów i kotów otyłych, a oprócz tego mięso drobiowe parowane, albo gotowane. Podobno nie powinien być cięższy i stosujemy się do zaleceń.

Pozdrawiam :)

Z poprzedniego wynika, że dostaje leki neuro, wit B którąśtam i krzem organiczny. Ale teraz to już jest na pewno na dobrej drodze :ok: :ok: A, i ma imię ten nasz NoName - Kubuś :D

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw kwi 19, 2012 22:32 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Bardzo się cieszę, że mu się udało :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw kwi 19, 2012 22:40 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

alareipan pisze:Aż trudno uwierzyć, że ta Chmurka
Obrazek
to ta sama teraz...
Obrazek

I mamy też gnijącego czarnuszka :( Jest tak wycofany, że cały czas siedzi w kuwecie, robi pod siebie ze strachu, z nóżek futro złazi płatami :( Bardzolubi być na rękach, przytula się bardzo... Może ktoś chciałby uratować kocie życie? Zdjęcia są mocne, właściwie nie do pokazania :(

Wiem, że to mało prawdopodobne, ale nie daruję sobie jeśli nie spytam :(
Czy ktoś byłby w stanie dać dt Chmurce lub gnijącemu czarnuszkowi, jeśli zobowiązałabym się do pokrycia kosztów utrzymania/leczenia do jakiejś tam kwoty lub do comiesięcznej deklaracji?
Co dolega Chmurce, poza katarem?

Wiem, że wszyscy zakoceni, wiem, że mam tylko jednego kota :oops:, ale te dwa koty wyjątkowo do mnie przemówiły :cry:

Nie jestem na bieżąco z tym co robicie, dziewczyny, ale czy brałyście kiedyś pod uwagę opcję przetrzymania kota w hotelu? Chmurka wydaje mi się na maksa adopcyjna.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt kwi 20, 2012 8:13 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Jamkasica,
A można tę dwójkę oglaszac poza schroniskiem może? Coś dolega kotu? Bo piesek to widac, ze jest torturowany przez Ciotki.

Chmurka - różnica diametralna :(
Gaota - hoteliki są drogie niestety, a my nie mamy nieograniczonych środków - niestety :(
Może masz wśród znajomych osoby chętne do pomocy, skoro byś pomogła finansowo i większym doświadczeniem?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt kwi 20, 2012 8:50 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Dziewczyny, dziś zadzwoniła bardzo fajna Pani o tę kotkę z sypialni, jesteśmy umówione na jutro. Jeśli ją weźmie mogę zabrać oboje, czarnuszka i Chmurkę. Jest tylko problem, nie dam rady w weekend pojechać po nie do schronu, bo w sobotę mam kurs do 16, a w niedzielę łapankę. Kto mógłby pomóc?

Tylko proszę bez komentarzy że mam za dużo kotów (bo mam), ale wiem doskonale że tych dwojga nikt nie weźmie.
AnielkaG

[poprzednia][następna]