Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 15:52 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze:
joanna3113 pisze:Dziękuję, nigdy nie miałam dzikiego kota i tak mi jej szkoda.

Asiu będzie dobrze ona nie jest dzika w lecznicy nie syczała ,wtulała sie w wetkę ,raczej boi sie mieszkania bo nigdy w nim nie była.Marzenia rzeczywiście ma z naszego schroniska dziką ,dorosłą kotkę więc wiele wie na temat oswajania. :oops: Ja zas rozmawiałam w sprawie malucha w schronisku ,jest maluszek nadal.Dowiedziałam się ,ze przy ulicy Polskiej w samym centrum wyrzucono dwa małe kociaki.Jeżeli nikt ich nie zabierze zginą pod kołami samochodów. :cry:

Kotka nie syczała bo pewnie była przerażona. Postawiłam miski, kuwetę i zamknęłam drzwi, ale tak potwornie miauczała, że musiałam otworzyć, gdy otwierałam drzwi to szybko chowała się za lodówkę. Dzisiaj nie mogę jej zlokalizować, może dlatego, że było więcej osób. Teraz będzie cicho i zobaczymy czy się odnajdzie.
joanna3113

Post » Nie lis 13, 2011 15:56 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

sebow pisze:cholera:/ szkoda, tej pingwinki.... oby się popadla w deprsje, choc to dla niej duzy szok:(

Też się o nią martwię to kicia nr.11 Kasiu trzeba ją znów przenieść do szukających DT ,biedna jest taka zagubiona i nieszczęśliwa.Maluszek też wygląda biedniutko chudziutki tylko sierści dużo by nie zamarznąć.Nie ma go gdzie zabrać by zaszczepić i by po szczepieniach mógł trafić do mnie. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lis 13, 2011 16:05 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Asiu musi być dobrze tylko czasu potrzeba. :ok:Fotki poszły do Kasi. :oops:
Ostatnio edytowano Nie lis 13, 2011 16:18 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Nie lis 13, 2011 16:18 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Ja też martwię się tą pingwineczką...
Zwrócić do schroniska to jeszcze straszniejsza rzecz niż oddać do schroniska, choć to też makabra...

I ten maluszek :(
Boże takie mrozy :oops: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lis 13, 2011 16:20 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze: I z dobrych wiadomości przed chwilą telefonowała wetka z Olsztyna ,że ma dom dla rudego kocurka w Ełku.Kot trafi do doktora Miłosza który leczył wraz z nią kociaki i Riko.Tylko jutro muszę go dostarczyć do Olsztyna i nie mam pojęcia jak to zrobić.

Basiu jesteś pewna że to dobry domek dla kotka? Mojej sympatii ten dr nie wzbudził. Skoro ma miejsce na kota czemu sam nie wziął Riko?

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Nie lis 13, 2011 16:21 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Basiu czy to ta kotka której ja miałam dać DT
joanna3113

Post » Nie lis 13, 2011 16:22 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

O malucha pytałam dziewczyny z Olsztyna ale nie mają jak pomóc.Zabrały i tak dwa szczeniaczki.Szczenięta umierają na parwowirozę teraz.Kilka już odeszło dzisiaj zobaczyłam całą mase małych ,ślicznych kulek i się popłakałam.Horror bez końca. :evil:

horacy 7

Post » Nie lis 13, 2011 16:30 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

penelope20 pisze:
horacy 7 pisze: I z dobrych wiadomości przed chwilą telefonowała wetka z Olsztyna ,że ma dom dla rudego kocurka w Ełku.Kot trafi do doktora Miłosza który leczył wraz z nią kociaki i Riko.Tylko jutro muszę go dostarczyć do Olsztyna i nie mam pojęcia jak to zrobić.

Basiu jesteś pewna że to dobry domek dla kotka? Mojej sympatii ten dr nie wzbudził. Skoro ma miejsce na kota czemu sam nie wziął Riko?

Myślę ,że będzie dobrym domkiem,mam nadzieję ,ze po prostu marzył o rudym.Ufam dr.Mikulskiej i myślę ,że będzie dobrze.Być może coś się zmieniło w życiu doktora bo już tu nie pracuje ,wyjechał do Ełku.Wczoraj jedna z lekarek też mówiła ,że marzy o kocie a nie może go mieć bo wynajmuje mieszkanie i ludzie sie na zwierzęta nie zgadzają.Myślę ,że to lepsza opcja niż to co wczoraj nam Ci Państwo proponowali u których są koty.Będzie bezpieczny mam nadzieję. :ok:U mnie byłby bezpieczny po drugim szczepieniu tylko skąd wziąć tyle czasu.Koty maja 10 -14 dni ,tylko tyle.Asiu nie to nie ta kicia to nr 11w tych które znalazły dom.Adoptowana latem teraz oddana.

horacy 7

Post » Nie lis 13, 2011 17:48 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Ten rudy jest w Pasymiu? Mam na myśli, czy mozna go odebrać jadąc autobusem, czy jest gdzieś, gdzie trzeba dojechać własnym samochodem.
Jutro tak poczynając od 10.30 mogłabym wygospodarować czas i odwieźć go do Olsztyna, ale nie mam samochodu i jestem skazana na komunikację publiczną

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie lis 13, 2011 18:28 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Kicia wyszła w końcu za segmentu i przyznam że trochę mi ulżyło, oczywiście schowała się w inne miejsce ale to i tak postęp.
joanna3113

Post » Nie lis 13, 2011 18:36 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

wat pisze:Ten rudy jest w Pasymiu? Mam na myśli, czy mozna go odebrać jadąc autobusem, czy jest gdzieś, gdzie trzeba dojechać własnym samochodem.
Jutro tak poczynając od 10.30 mogłabym wygospodarować czas i odwieźć go do Olsztyna, ale nie mam samochodu i jestem skazana na komunikację publiczną

Rudy niestety jest w m.Waplewo to wieś między Pasymiem i Burdągiem w lesie.

horacy 7

Post » Nie lis 13, 2011 19:01 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

joanna3113 pisze:Do kogo mogę przesłać zdjęcia rzeczy na bazarek, proszę o adres email na PW

Asiu, możesz je przesłać do mnie. Potrzebowałabym też wtedy jakiś opisów i proponowanej kwoty (licytacja lub kup teraz), i mogę zrobić bazarek. Zaznaczymy, że wysyłka wtedy byłaby od Ciebie.

Zaraz prześlę pw.
po_prostu_kaska

Post » Nie lis 13, 2011 19:13 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Asiu szkoda ,że wczoraj nie zrobiłyśmy fotki kici dla której zbieramy na operację.

horacy 7

Post » Nie lis 13, 2011 19:15 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Kasiu i Basiu uzgodnijcie proszę komu zrobić ogłoszenia w ramach tego pakietu od Czarownic.
Kasiu masz fotki wszystkich kotów więc możesz mi wysłać na meila i najlepiej z opisem lub tekstem do ogłoszeń.
Jeśli nie to same opisy, teksty dorobię..
Jestem umówiona z CatAngel na 3 koty ..
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie lis 13, 2011 19:48 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

becia_73 pisze:Kasiu i Basiu uzgodnijcie proszę komu zrobić ogłoszenia w ramach tego pakietu od Czarownic.
Kasiu masz fotki wszystkich kotów więc możesz mi wysłać na meila i najlepiej z opisem lub tekstem do ogłoszeń.
Jeśli nie to same opisy, teksty dorobię..
Jestem umówiona z CatAngel na 3 koty ..

Basiu, wybierz proszę Ty te 3 kotki do ogłoszeń.
Ja poszukam i prześlę zdjęcia.
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]