Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vega013 pisze:Gibutkowa pisze:Po pierwsze - nie takimi przypadkami zajmowali się psychologowie, których poznałam.
Po drugie - w jakim celu miałabym oglądać ten film i czytać wpisy? Nie bawi mnie to, a nie muszę z przyczyn "zawodowych", więc po co? Żeby sobie popłakać? Żeby nie móc spać w nocy? Czy może myślisz że wzbudziło by to we mnie ślepą nienawiść? Daj spokój, naprawdę... za duże jesteśmy żeby się w takie przepychanki "bawić" pt. kto nie oglądał ten nie ma wyrobionego zdania (jedynego słusznego). Poza tym nie chcesz czytać ze zrozumieniem - nie bronię, ile razy mam to jeszcze napisać, żeby dotarło? Jedyne co próbuję przekazać od kilku stron to to, że żadna z kar jakie przewidujesz NIE ZADZIAŁA! Jak chcesz "mieć spokój" to postaw ich pod ścianą i rozstrzelaj - to jest jedyne rozwiązanie, które przyniosłoby oczekiwany przez Ciebie efekt. Żadne inne nie przyniesie.
Cóż - zapewne Twoja tolerancja bierze się stąd, że nie widziałaś...
szokoloko pisze:BarbAnn pisze:
Wiem !! To była wspaniala inicjatywa. Nie mówię że cały Kraków taki jest. Ta melina zwyrodnialców znajduje sie w centrum. To nie jest owiana złą sława NH . Tak jak mówiłem nigdy bym nie wskazał na Kraków i te okolice.
Tylko ostatnio myslać Kraków mam przed oczami tych zwyrodnialców. Kto jest najblizej jak nie Majchrowski ?
Wiesz jaką mam niechęć do jazdy do Krk?Wyjątkowo to nie jest wina PKP
najwięcej napadów i kradzieży notuje się w centrum miasta, nie w NH to tak na marginesie.
Co do Twoich uprzedzeń, no cóz, dorosły jesteś, musisz jakoś sobie z tym poradzic.
Sihaja pisze:Moim zdaniem dzieci też są skrzywdzone. Przez rodziców, ich wychowanie, brak miłości, poświęconego czasu, rozmów. Z 15-latkiem to już pewnie niewiele się zdziała, chociaż trzeba przynajmniej próbować go leczyć (i oczywiście surowo ukarać), ale na pewno należy odseparować braci, bo starszy zniszczy młodszego. Nałożyć nadzór nad rodziną, sprawdzić, czy rodzice rzeczywiście powinni wychowywać to dziecko, które i tak już jest skrzywione. Starszy jest już po prostu zły, działa z rozmysłem, planuje i wprowadza te plany w życie. Kiedyś skrzywdzi człowieka i skończy w więzieniu.
Sihaja pisze:Koszty opieki nad tymi zwierzętami, dopóki nie znajdą one domów powinna pokryć "cudowna" rodzinka. Ale wątpie, by tak było...
anna57 pisze:
Dziewczyna jest wolontariuszką krakowskiego schroniska i pewnie wie, co pisze i o kim pisze
Sihaja pisze:Koszty opieki nad tymi zwierzętami, dopóki nie znajdą one domów powinna pokryć "cudowna" rodzinka. Ale wątpie, by tak było...
magaaaa pisze:Doprawdy uważasz że jakś kobieta z TOZ ma w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia???
magaaaa pisze:Współczujących nieszczęsnym dewiantom mordującym koty na filmie pytam: wzięlibyście taki element na resocjalizację do swojego domu?
anna57 pisze:Czy są chętni na zabranie tych kotów i psów ze schroniska
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 59 gości