Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 16:20 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

wiesz, takie zachowania i przy ruji bywają, ale nie tylko. Może ona ma że tak powiem problemy emocjonalne....
ale dobrze żeby sprawdzić. Może takie rzeczy się zdarzają, nie mam pojęcia.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 19, 2010 18:19 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Cameo pisze:Zrobimy jej USG, tak na wszelki...

Nie mam komórki do CC, tylko stacjonarny do lecznicy. Wolałabym z nią porozmawiać niż pisać PW.

Torina od ponad pół roku: nie kuwetkuje, od czasu do czas pomiałkuje w nocy, wypina tyłek do głaskania strasznie wrzeszcząc, grucha, paca łapą przy głaskaniu i syczy - czy to jest ruja?

nasza Rubka wlasnie tak przezywala swoja pierwsza i jedyną ruje - z tym drobnym wyjatkiem, ze nie bylo objawow agresji

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob lis 20, 2010 20:32 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

"Jeśli wybierasz się w podróż niech będzie to podróż długa
wędrowanie pozornie bez celu błądzenie po omacku
żebyś nie tylko oczami ale także dotykiem poznał szorstkość ziemi
i abyś całą skórą zmierzył się ze światem"

Dziewczynki do powiększenia...

Fela powoli przekonuje się że KotyNieSąTakieZłe :mrgreen: na zdjęciu dwa grooobe, bure charakterki - Sally i Fela :mrgreen: Fela czasem paca Sally przy jedzeniu, a Ona, mimo że jest większa i silniejsza - najczęściej się wycofuje :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mały Kot w Wielkim Świecie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pudła by Zooplus to fajna rzecz :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby potrafiła mówić, to z pewnością powiedziałaby stanowcze "nie" - gdy dłoń przejeżdza się po jej pięknym futrze. Ale nie potrafi... potrafi za to pięknie gestykulować, a jako sposób na skuteczną komunikację z człowiekiem, wybrała mowę ciała i łap. Fela doskonale wie jak wyrazić swoje niezadowolenie, ot, postawa interpersonalna: cichutki warkot, czasem syk, skulone łapy, gotowe do ataku, i już wszystko wiadomo. Gdy chcę - sama przyjadę. Nic na siłę. Trzeba zrozumieć koci charakter i nauczyć się go akceptować.

Fela to artystka rodem z kabaretu. Kot z Klasą. Wciąż czeka...

Obciełam jej pazurki - i mam "pamiątkę" w postaci dłuuuugiej kreski na dłoni :mrgreen: :roll: :lol: zjada też ogromne ilości jedzenia, przez co wygląda jak baryłeczka. Niestety, odkryła gdzie jest kuchnia, a co za tym idzie - dodatkowe ilości jedzenia :strach: :mrgreen:

Torinek - to dalej myśliciel i filozof. Domek Pilnie Poszukiwany, a nawet Bardzo Pilnie :roll:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lis 24, 2010 19:11 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

witanko, kibicuje bezustannie :ok: :ok: domki, przybywajcie!! :)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lis 24, 2010 19:42 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

podobno może się zdarzyć, że mimo sterylki kotka ma rujkę. Znaczy nie wiem czy faktycznie rujkę w sensie biologicznym ale, że ma takie objawy. Nie tylko jeżeli pozostanie fragment jajnika (kiedyś pamiętam, że dawno temu np. Morelka schroniskowa miała podczas zabiegu pozostawiony fragment z jakiś względów medycznych). Tak jak mój Antoś mimo kastracji próbował dosiadać Minkę :roll:. Ale nie wiem czy jest to chwilowe czy może trwać tak długo jak piszesz Cameo :(. Ania robi boczne sterylki, może jest ślad blizny na boku w takim miejscu jak tutaj: Obrazek. Z resztą jak jest wpis to zabieg na pewno musiał być zrobiony.

Tak z ciekawości czy widać jakieś zmiany w zachowaniu po calmie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw lis 25, 2010 7:25 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Chciałam sprawdzić w weekend w kartach w schronie - dokładną datę sterylki Toriny i kto to robił, ale nie miałam dostępu do kart... Tu trzeba sprawdzić w starych kartach, a te są gdzieś schowane... Muszę poprosić o dostep do nich. Spróbuje w ten weekend...
Kamila.. kiedy dokładnie przyjechała do Ciebie Tori? Będzie łatwiej szukac...
Wierzyc mi się nie chce, ze Torina ma rujkę...
Ale też słyszałam, ze takie rzeczy zdarzają się nawet u westerylizowanych kotek... Ale dlaczego - to pojęcia nie mam... :roll:

Fela - prześliczna
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lis 25, 2010 13:29 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Duszek686 pisze:Ale też słyszałam, ze takie rzeczy zdarzają się nawet u westerylizowanych kotek... Ale dlaczego - to pojęcia nie mam... :roll:

Moja Yuki jest już prawie dwa lata po sterylce , zaraz po pierwszej rujce
i też zdarza jej się tak charakterystycznie miauczeć i wystawiać tyłeczek :roll:
też słyszałam że tak bywa u kotek :?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lis 26, 2010 16:53 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

No to mamy przechlapane..

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Pt lis 26, 2010 18:58 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Duszek686, nie sprawdzaj tych kart... szczegóły napisałam Ci na PW.

Koty siedzą właśnie na sufitach :mrgreen:
Mokre i lepkie :mrgreen:
Próbują się domyć, ale coś nie wychodzi :mrgreen:

Mieliśmy akcję pt. "odpchlenie mieszkania i kotów" :lol:

edit: rybcie, widać poprawę!
Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 22:04 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Pt lis 26, 2010 19:46 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

z poprzedniego postu to nic nie zrozumiałam 8O :lol:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 26, 2010 21:53 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

magdaradek pisze:z poprzedniego postu to nic nie zrozumiałam 8O :lol:

:?:

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Pt lis 26, 2010 21:56 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

No że koty siedzą na sufitach ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 26, 2010 22:00 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Bo one już skakały po ścianach na widok butelki, więc kiedy się pochowały, to pomyślałam że wlazły na sufit :mrgreen:

Torina się posikała... a Fela na mnie nawarczała. Ale wszystkie dostały i teraz mamy spokój na dwa miesięce :) może Torina przestanie się drapać.

Cameo

Post » Pt lis 26, 2010 22:10 Re: Moc z charakterem. Torina i Felicja na tropie domu... fotki!

Cameo pisze:edit: rybcie, widać poprawę!
serio??? Wow :ok:. Ale co, jest spokojniejsza, mniej wystraszona np. do kotów czy jak? Pytam, bo ja działałam tak wielotorowo, że działanie samej karmy ciężko mi ocenić :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

[poprzednia][następna]