Tarnobrzeg - powódź - KRK transport darów 23.07 !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2010 7:38 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

NITKA/KARINKA pisze:
Sylwka pisze:Jestem w Tarnobrzegu ale nie mam wiele czasu, bo lecę rozładowywać tira :wink: . Stowarzyszenie dostało 12 ton karmy od jakiejś fundacji z Holandii.

Strona jakiejś organizacji z Holandii. :wink:

Pomoc przeznaczona dla schronisk i azyli : Gąbin, Świniary, Płock, Sandomierz, Tarnobrzeg, Oświęcim i Kędzierzyn-Koźle. :D

Księga gości i pierwsze podziękowania z Polski.

8O
aż trudno uwierzyć, bardzo się wzruszyłam...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie cze 20, 2010 7:40 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Ulla pisze:Wow! Jakie super wieści :ok: .
A ja rozliczę się z ostatnich pieniędzy, które mi pozostały ze zbiórki, czyli 92 zł.

Ewar i Amandzie_Onet udało się załatwić karmę RC dla psów z cenie 5 zł za kg . Wczoraj przelałam 90 zł na konto ewar i dziewczyny mają za to kupić 18 kg karmy, która ma być im dostarczona w przyszły czwartek, a następnie do Fundacji.

Cieszę się, że trafiła się taka okazja :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie cze 20, 2010 21:38 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Na dogo Basia i Mariusz zamieścili ostatnie fotki:
Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC
Niestety w wielu miejscach jeszcze jest pełno wody. Tam gdzie opadła też jest tragicznie.
Potrzeba tymczasu dla trzech małych okruszków (ukradłam fotkę Mariuszowi):
Obrazek
Maluszki same jedzą. Z zapałem wsuwają gerberka, rozpuszczonego conva a także radzą sobie z chrupkami. Mają świerzba ale to powinno się ładnie wyleczyć. "Wykopałam" im dzisiaj z uszu pokłady węgla kamiennego :wink: . Nie protestują za bardzo przy czyszczeniu - generalnie łatwe w obsłudze. Poza świerzbem wygladają na zupełnie zdrowe. Wszystkie trzy zrobiły kupale do kuwetki. Z siuśkami jeszcze bywa różnie bo jakiś sabotażysta siusia na posłanko. Tłuką się bardzo a potem śpią przytulone do siebie. Baza w Machowie to nie jest dobre miejsce dla kocich dzieci. Nie ma czasu aby zajmować się okruszkami. Jest blisko 20 psów (większość w klatkach) które trzeba wyprowadzić i nakarmić. Trzeba sprzątać, przepakowywać i rozwozić karmę, itd. Błagam niech zgłosi się ktoś kto mógłby się nimi zająć. Poza nimi są jeszcze dwa czarne trochę starsze diabełki.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon cze 21, 2010 7:49 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Piszę na tym wątku,ale BARDZO potrzebuję transportu z Tarnobrzega ( a właściwie Mokrzyszowa) do Stalowej Woli.Muszę wysterylizować Bogusię, malutką kotkę,o której pisałam na wątku Soni.Kotkę poznałam na przystanku,myślałam,że bezdomna,ale ona ma dom.Taki typowy,wiejski. :cry: Niestety,miesiąc temu urodziłą trzy maluszki, obiecałam je zabrać.Gospodyni mówi,że teraz tylko jednego widzi,że kocury pewnie zagryzły...itd. :cry: Bogusia jest pewno w ciąży.To urocza,miziasta kotka,wróci na wieś,ale nie chcę,aby znowu rodziła.Ona waży pewno niecałe dwa kilogramy.Zawożę jej karmę, dam tabletki na robaki,ale sterylka to priorytet.Nie mam samochodu, boję się wieźć autobusem kotkę nieprzyzwyczajoną do transporterka.Tutaj m.in. o niej piszę.viewtopic.php?f=1&t=105432&start=1185
Wystarczyłoby ją zabrać z tego domu (mam kontakt telefoniczny) i zawieźć do lecznicy.Tyle.Bardzo proszę.
Wetka przetrzyma ją, myślę,że po sterylce będę mogła ją odwieźć autobusem.Chodzi tylko o transport do mnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 21, 2010 8:01 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Szkoda, że nie wiedziałam o tym w weekend. Dowiozłabym ją. Będę w Tbg w weekend za dwa tygodnie. Gdyby do tego czasu nic się nie znalazło (jakos mi się nie chce wierzyć bo to blisko :wink: ) to daj znać.

Sylwka

Post » Pon cze 21, 2010 8:06 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Dzięki! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wiem,że blisko,ale .... :cry:

ewar

Post » Śro cze 23, 2010 16:59 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

No to widzę, że jednak Frontline'y się nie przydadzą albo nie ma chętnych osób, które by wypryskały powodziakowe biedactwa... :?
Szkoda, bo ja niestety nie będę miała ani chwili w najbliższym czasie, żeby się wybrać do Grębowa, czy gdziekolwiek w tamte strony...
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Śro cze 23, 2010 17:35 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Sylwka

Post » Śro cze 23, 2010 18:02 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Straszne :cry: do tego dochodzi jeszcze smród i komary :cry: Słyszałam,że jakaś zmarła osoba czeka na pochówek,bo nie ma gdzie,na zdjęciach widać cmentarz :cry: Na nim m.in. moi pradziadkowie.W Stalowej Woli w kościołach organizowana jest akcja pomocy.Chodzi przede wszystkim o ręce do pracy.

ewar

Post » Śro cze 23, 2010 18:14 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Tragedia...a nasza władza o stołki walczy... :( :evil:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro cze 23, 2010 22:17 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

Amanda_0net pisze:Tragedia...a nasza władza o stołki walczy... :( :evil:

Nic nowego... bo co oni będą sobie garniturki brudzić pomagając sprzątć? :roll:

A z zupełnie innej beczki... kto siedzi w Tarnobrzegu lub okolicach tamtejszych z pomagających zwierzakom? Kto się opiekuje powodziakami ?

Draugia

Post » Czw cze 24, 2010 15:59 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

w Tarnobrzegu i okolicach popowodziowych pomagamy codziennie , dowozimy karmę my , duszpasterstwo , które dysponuje łodzią (są niestety jeszcze takie miejsca) , straż . Frontline'y na pewno się przydadzą ponieważ kończą nam się zapasy z darów z Holandii , wszystkie zwierzaki , które dają się dotknąć są zabezpieczane frontline , niestety koty na wsiach nie są chętne do współpracy. psy zresztą też ... Mariusz już się też odpchlił (niespecjalnie) Jeżeli jest możliwość wspomożenia zwierzaków frontline to najlepiej wysłać je na adres Luizy( u niej zawsze jest ktoś w domu) :

Luiza Golonka
ul.Konstytucji 3 Maja 2/19
39 - 400 Tarnobrzeg

teraz sprawozdanie specjalnie dla Sylwki:
maluszki są odswierzbiane , wszystkie już kuwetkowe i oczywiście niegrzeczne , wcinają gerberki "na zapas" , (ich mamusia już po sterylce) , moja wredna podopieczna Niuta przestała sobie z nimi radzić bo robią sobie z niej poligon bojowy , postaram się jutro z Luzią zrobić jakieś foty albo filmik nagrać kotykom , które psu wiszą na ogonie.

ewar - prośba ogromna , pani z Mokrzyszowa bywa w jakichś ludzkich godzinach w domu? Luiza ma problem z dodzwonieniem się do niej , a jako ,że opiekujemy się psiarnią powodziowa i kociakami , czasu nam troszkę brak , a kotkę chcielibyśmy jednak zabrać i wysterylizować.

whiskey

Od: Śro sty 19, 2005 22:28

Post » Czw cze 24, 2010 16:27 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

whiskey pisze:teraz sprawozdanie specjalnie dla Sylwki:
maluszki są odswierzbiane , wszystkie już kuwetkowe i oczywiście niegrzeczne , wcinają gerberki "na zapas" , (ich mamusia już po sterylce) , moja wredna podopieczna Niuta przestała sobie z nimi radzić bo robią sobie z niej poligon bojowy , postaram się jutro z Luzią zrobić jakieś foty albo filmik nagrać kotykom , które psu wiszą na ogonie.

Ale super informacje. Jak wy to zrobiliście? To znaczy sterylkę. Liczyłam na to, że kobieta się zgodzi ale nie sądziłam, że tak ekspresowo bedziecie mogli się tym zająć. Jestem pod wrażeniem.

Sylwka

Post » Czw cze 24, 2010 16:40 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

No to jutro wysyłam paczuszkę...pewnie dojdzie po weekendzie już, ale lepiej późno niż wcale :roll:
Zobaczę co się uda mi jeszcze wykombinować, ale myślę że może poza Frontline'ami coś dorzucę...

Draugia

Post » Czw cze 24, 2010 16:46 Re: Tarnobrzeg - powódź - KRK transport piątek 18.06 !

informuję iż karma dotarła - serdecznie dziękujemy

Basia1968

Od: Nie kwi 25, 2010 17:59

[poprzednia][następna]