Śpij Elfiku [*] ;( / Irenka w DT :) szukamy domu!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 12, 2007 14:00

Superrr!!!! super!!!! superrrrrrr!!!!!! dziewczyny no cudownie :D :dance: :dance2:

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto cze 12, 2007 18:36

A ja potrzebuję informacji na kiedy i jakie jedzonko załatwić dla Irenki,i na jaki adres ma ono być wysłane :D

biamila

Post » Wto cze 12, 2007 19:34

Bardzo się cieszę że znalazł się domek. Mam nadzieje, że Koteczce sie poszczęści :) Duuuużo zdrówka

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto cze 12, 2007 20:05

Weterynarz zgodził się na zapłąty zaocznie :D

biamila pisze:A ja potrzebuję informacji na kiedy i jakie jedzonko załatwić dla Irenki,i na jaki adres ma ono być wysłane :D

Z tego co wyczytałam to kicia ma na razie jeszcze jedzenie na sggw to mozna by chyba to zabrac... jakie jedzonko to ja nie wiem...
wet nie mowil??
wogole co ona moze jesc oprócz tego suchego?
Ciotki historie choroby poprosze z wszystkimi lekami jakie byly podawane...
biamila jak bedziesz wiedziala jakie jedzonko to daj znac wysle adres...pytanie czy bedziesz w jakims sklepie internetowym kupowala? czy u siebie i pocztą wysyłała??

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Wto cze 12, 2007 21:03

tak jedzenie będę zamawiała w krakvecie (jeżeli oczywiście mają takie jak Ircia potrzebuje),cieszę się,że twoja mama może przytulić Irenkę to dla mnie bardzo ważne strasznie zapadła mi kicia w serducho choć tak naprawdę nie znam jej osobiście ,ale jest mi bardzo bliska ,to trudno wytłumaczyć ,ale czuję z nią jakąś więz od chwili kiedy o niej przeczytałam .....Ale najważniejsze,że w sobotę jedzie do dobrych ludzi do DOMKU .Bardzo z całego serca dziękuję Tobie i twojej wspaniałej Mamie.Pozdrawiam gorąco Beata. :D

biamila

Post » Wto cze 12, 2007 21:04

aaaa...jeszcze najważniejsze pytanko !!!! jak się nasza panienka miewa???czy przeczuwa ,że czeka ją przemiła niespodzianka??? :D

biamila

Post » Wto cze 12, 2007 21:24

Bajka
w sobote moglabym wziąc kicie dopiero po 18...do 18 pracuje...

Tiris

Post » Wto cze 12, 2007 21:35

ibe pisze:Dostała ogromną torbę świetnej karmy od GENOWEFY. I lekarz potwierdza, że ta jest dla niej najlepsza, źle natomiast toleruje karmę z puszek, po których ma lekką biegunkę.

Royal Canin VD Intestinal s/o (kot) 2.5kg

Jeżeli coś zostało to nie wyobrażam sobie, że miałoby z nią nie pojechać.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro cze 13, 2007 0:08

Przepraszam, że dopiero teraz :oops: A więc po kolei...
Karmy na razie Irenka ma spory zapas i oczywiście wszystko co zostanie jedzie razem z kicią. Później trzeba będzie troszkę poeksperymetować - Irenka nie ma już biegunki, ale nadal zdarzają się luźniejsze kupki, a być może po innej karmie nie byłoby takich problemów. Poza tym kicię trzeba mocno odkarmić, nadal jest przeraźliwie chuda, chociaż je dużo i z apetytem. Wet sugerował karmę dla kociąt, ale nie jestem przekonana czy to dobry pomysł :roll:
Irenka ogólnie czuje się bardzo dobrze, jest ożywiona, przymilna i dopomina się miziania :D Niestety wygląda biednie - chudziutka, futerko nadal matowe, a na ogonie łysinka, która prawdopodobnie nie odrośnie :( To chyba stara blizna lub ewentualnie jakieś zmiany grzybiczne, jednak poza ogonem nigdzie nie ma żadnych zmian więc grzybek mało prawdopodobny i robienie w tej chwili zeskrobin byłoby trochę na wyrost. Kolejna sprawa, w efekcie długo nie leczonego kataru Irenka trochę posapuje i raczej tak już zostanie. Na dziąsłach jest stan zapalny, jednak nie przeszkadza to w jedzeniu i wet sugerował poczekanie ze zdjęciem kamienia, aż Irenka troszkę się wzmocni. Ostatnie wyniki krwi są już prawie dobre, o szczegóły nie pytałam, historię choroby i wszystkie wyniki dostarczę razem z koteczką :)
Tiris, mam nadzieję, że Cię nie wystraszyłam tymi nowinami i domek nadal aktualny?
W kwestii transportu to ja bym chciała tak troszkę nietypowo przyjechać - bardzo późnym wieczorem w piątek. Inaczej nie bardzo będę mogła :oops: Mam nadzieję, że jakoś uda się dograć godzinę...
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro cze 13, 2007 5:13

hop do góry! nasza panno!

biamila

Post » Śro cze 13, 2007 11:13

Bajka napisalam pw...
Niestety piątek odpada calkowicie...w sobote ide na 6 do pracy do 18 a nie chcialabym zostawic irenki samej na caly dzien...

Wieczorem zadzwonie...dogadamy sprawę...może coś wymyśliwy...

No a domek jak najbardziej caly czas aktualny :)

Tiris

Post » Śro cze 13, 2007 14:13

Hop do góry nasza Irenko!

biamila

Post » Śro cze 13, 2007 17:01

Bajka wyslalam pw...nie moglam sie do ciebie dodzwonic...
Podalam numer, dzwoń jak odczytasz...

Tiris

Post » Śro cze 13, 2007 18:20

ciotki czy wy tu wogóle zaglądacie jeszcze??

Dogadałyśmy się z Bajką, że transport będzie możliwy dopiero w przyszly piątek...
Umiesciłam jednak ogłoszenie o transporcie...może ktoś będzie jechał wcześniej a to wiadomo, że lepiej dla kotki i dla rosnącego rachunku na SGGW.

Biamila karmę można by wtedy zamówić na przyszły tydzień. Gdybyś zamawiała to ja bym coś też poprosiła z krakvetu, razem uzbieramy na darmową przesyłkę, na która ja sama nie uzbieram.

I proszę nie zapomnieć o szuakniu domku, ustaliłyśmy z Bajką, ze ogłoszenia wystawi się za około miesiąc jak kotka trochę ciałka nabierze. Jednak bazarki i aukcje charytatywne na allegro są jak najbardziej wskazane.

To chyba tyle narazie.

Tiris

Post » Śro cze 13, 2007 19:19

Oczywiście,że zaglądamy!!!! dziś miałam koszmarny dzień..!!!! co do karmy to jak rozumiem mam zamówić taką jaką obdarowała Irenkę Genowefa....? a co ty byś chciała droga Tiris,bo ja sobie wykombinowałam to tak,że jak będę zamawiać to zamówię więcej tak na kwotę około 200 zł z tym,że część zamówienia pójdzie do ciebie a część do mnie i ja zapłacę za wszystko a ty tylko odbierzesz przesyłkę,ale jak masz jakieś potrzeby albo inny plan to pisz.Pozdrawiam wszystkich.Ciągle przypominamy,że potrzebujemy wsparcia !!!! :D Pozdrowienia szczególnie dla Mamuśki!

biamila

[poprzednia][następna]