poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 30, 2006 16:18

Witajcie! Mam na imię Marta. Mam dwa czteromiesięczne kotki europejskie. Futerko "dymne" .Siostrzyczka z braciszkiem. Ich imiona to Misia i Puffi. Są urocze i bardzo rozrabiają ale i to kiedyś minie :) Pozdrawiam
mimulka

mimulka

Od: Pon lip 17, 2006 12:38

Post » Śro sie 30, 2006 16:37

To i ja sie przywitam:)
Mam na imie Agnieszka i od piatku mieszka z nami (moim mezem i synem) kociak 3 miesieczny,przywieziony ze wsi :) Kot ma na imie Kubus, jest szary, ma bialy krawacik i biale lapki.Jest bardzo towarzyski i zarloczek :) Poniewaz to moj pierwszy kotek w domu to pewnie jeszcze nie raz bede o cos pytac :)
Pozdrawiam.
Aga__

Post » Śro sie 30, 2006 21:25

mimulka pisze:Witajcie! Mam na imię Marta. Mam dwa czteromiesięczne kotki europejskie. Futerko "dymne" .Siostrzyczka z braciszkiem. Ich imiona to Misia i Puffi. Są urocze i bardzo rozrabiają ale i to kiedyś minie :) Pozdrawiam

Hehe, złudzenia :twisted: Zdrowy, zadowolony z życia kot rozrabia do późnej starości, dopóki tylko może się ruszać :lol: :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob wrz 02, 2006 18:10 odp

Hej! Może troszkę banalnie :D

Na forum trafiłam przypadkiem, parę dni przed decyzją o zabraniu kotka:)
O mnie: Piszcie do mnie Alisasi, chociaż mam na imię Dominika. Mam 14 lat i mieszkam w Gdyni. Nic więcej:P

O Moim kocie: Snoopy ma około trzech miesięcy. Wcina z upodobaniem suchy pokarm i gotowanego kurczaka(miałczy że aż strach). Pisze ze mna maile na klawiaturze:)

Szczerze mowiac jakos sobie z nim radzimy:) Ja i rodzinka. Jak nie zameczymy kota bedzie dobrze, no dobra, dobra, zartowalam:D

Papski i do napisanka

Alisasi

alisasi

Od: Pt sie 25, 2006 20:10

Post » Sob wrz 02, 2006 23:25

Witam !
Mam na imię Justyna. Moja Kiciucha to tzw. dachowiec ;) O tym jak do mnie trafiła pisałam tutaj:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=18 ... t=#1838425

Ponieważ to mój pierwszy kociak, między innymi tutaj wyszukiwałam wszelkich informacji niezbednych początkującemu właścicielowi koteczków. Dlatego chcę skorzytać z okazji i podziękować Wszystkim za pomoc ;)

Pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek

iguska

Od: Pt sie 04, 2006 22:15

Post » Pt wrz 22, 2006 0:14

Hejka,
ja mam na imie Anka i jestem z Warszawy. Po odejsciu schorowanego na nowotwor ukochanego kota Leona, obecnie w domu mamy dwa adoptowane koty - Casusa i Nandhula.
Casus przyjechal do nas od Malgosi z krakowskieko KTOZu w lipcu'06 a drugi kociak dolaczyl po niecalych 2 miesiacach. Oba koty maja ok 1,5 roku.
Obecnie jeszcze jestesmy w fazie "trudnego dokacania" ale jestesmy dobrej mysli i wierzymy mocno ze sie uda :) Trzymajcie za nas kciuki!
Ostatnio edytowano Pon wrz 25, 2006 17:45 przez tai, łącznie edytowano 1 raz
Pozdroofka!
Anka & Obrazek Obrazek
---
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot." /Mark Twain/

tai

Od: Pt wrz 15, 2006 14:28

Post » Pt wrz 22, 2006 14:45

Również witam wszystkich
Mam na imię Monika, mieszkam w Olsztynie
Na forum zaczęłam wchodzić po przywiezieniu do domu kotka a piszę od lipca
Moje puchate szczęście ma na imię Simbo (nasz wątek w podpisie)
edit Zapomniałałam o moich kochanych chłopakach -
dwa żółwie czerwonouche Franek i Tupik (który jest kobietą :D ) lat około 9
Oczywiście posiadam też TŻta sztuk raz :wink: oraz syna także sztuk raz
Ostatnio edytowano Pt wrz 22, 2006 16:19 przez czarna.wdowa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt wrz 22, 2006 14:51

Witajcie :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Nie wrz 24, 2006 21:27

Witam!
Mam na imie Kaska, mam 24 lata, jestem z Wroclawia. W ubieglz czwartek do mojego domu trafila malutka, 4ro tygodniowa wowczas kotuszka. Kicia byla nieplanowana, znaczy inaczej kicia byla planowana za okolo roku, dwoch, kiedy wyprowadze sie z domu i bede miec prace zeby kociaka moc spokojnie utrzymac, ale los sprawil ze malusia znajda zjawila sie w naszym domu i juz w nim zostanie. Na forum trafilam, poniewaz w dniu jej naglego pojawienia, po powrocie od weta, rozpoczelam na gwalt poszukiwania jak najwiekszej ilosci informacji o kotach- w naszym domu, ani u bliskich znajomych nigdy nie bylo kotow, wiec moja wiedza dotyczaca opieki nad malym tajfunem byla bliska zeru, dzieki forum i kilku innym zrodlom maluszek jest zdrowym, szczesliwym psotnikiem.
Dziekuje wszystkim, dzieki ktorym forum jest tak wyczerpujacym zrodlem informacji:)

http://img214.imageshack.us/my.php?image=resizeofpict0377kb4.jpg
http://img214.imageshack.us/my.php?image=resizeofpict0381wk5.jpg
http://img88.imageshack.us/my.php?image=pict0375hy7.jpg
http://img214.imageshack.us/my.php?image=resizeof6fu8.jpg
Obrazek

Ljos

Od: Sob wrz 23, 2006 21:49

Post » Nie wrz 24, 2006 21:36

Ja też chyba powinnam się w końcu przywitać. Nazywam się Asia, mieszkam pod Warszawą, mam 30 lat, trafiłam tutaj próbując znaleźć odpowiedź na to, jak mogę ratować swoją Kitkę. Niestety nie udało się :cry: Wypłakiwałam się też na forum i jakoś zostałam... Mam nową kicię, jest cudowna, ale nie zapomniałam o mojej ukochanej koteczce.
Obrazek Obrazek

Asia_L

Od: Pon sie 28, 2006 20:52

Post » Nie wrz 24, 2006 23:33

To ja też:-) Mam na imię Marta, mieszkam we Francji. Jestem tu z zamiłowania do kotów oraz dlatego, że mam 3 miesięczną koteczkę Lili:-) To forum to jedno z najlepszych informatorów w kwestii kociego zachowania, chorób też, ale w tym przypadku wolę się radzić weterynarza:-)

Zagadka

Od: Wto kwi 25, 2006 17:21

Post » Pon wrz 25, 2006 16:34

Witajcie, dziewczyny! :lol:
Zagadka pisze:To ja też:-) Mam na imię Marta, mieszkam we Francji. Jestem tu z zamiłowania do kotów oraz dlatego, że mam 3 miesięczną koteczkę Lili:-) To forum to jedno z najlepszych informatorów w kwestii kociego zachowania, chorób też, ale w tym przypadku wolę się radzić weterynarza:-)

No i bardzo dobrze, forum jest tylko (i aż :wink: ) od tego, żeby wesprzeć i ukierunkować, a nie zastępować weta 8) Przeważnie jeśli czyjeś kociejstwo ma problemy zdrowotne, to się pisze - to może być to, tamto lub owo, pilnuj tego czy owego, ale przede wszystkim biegiem do weta! (albo - jednak i tak lepiej poradź się u weta) :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon wrz 25, 2006 17:48

No to teraz ja :)
Mam na imię Magda i podobno jestem psychologiem ;) Oprócz męża mam jeszcze trzech samców w domu, chociaż tak naprawdę planowaliśmy tylko jednego - rosyjskiego niebieskiego. Jednak zanim rusek się u nas pojawił, w maju mąż przywiózł Nikodema (co po więzieniu się wałęsał). Nikoś jest straszną przylepą :) Miesiąc później zawitał Fiodor - rusek z temperamentem, wrzaskun i drzymorda, ostatnio w fazie intensywnej socjalizacji, na szczęście ;) A od dwóch tygodni matkujemy 3-miesięcznemu kociakowi. Ma na imię Diesel i mieliśmy go oddać koleżance, która opłakiwała stratę kotki (balkon, siódme piętro :evil: ) ale nie mogliśmy mu się oprzeć i został. Mały z czworonogami się zaprzyjaźnił, niestety w stosunku do nas pozostaje nieufny :( Ale my już go rozpracujemy :twisted:
Forum znalazłam przez inną kociarę i intensywnie się edukuję, z korzyścią dla mojej gromadki.
Pozdrawiam serdecznie :)
Obrazek
Fiodor || Nikodem || Dizel

ema

Od: Czw wrz 21, 2006 20:03

Post » Wto wrz 26, 2006 22:33

Mam na imię Agnieszka, 30 lat i jestem anglistką. Na forum trafiłam przez moje dziecko, które tak jak ja długo nie mogło dojść do siebie i szukało gdzieś pocieszenia po stracie najukochańszej kotki - Tequilki (odeszła tragicznie i dość okrutnie w wieku 9 miesięcy) To jest właśnie moja_tekicia. :( Nigdy nie byłam tak związana z żadnym zwierzakiem.. Nadal ją bardzo kocham... i tęsknie..

To było w czerwcu, od tamtego czasu dużo się zmieniło. Choć wcześniej miałam już kocura - Togusia, 10 lat, kochany, spokojny i bardzo piękny kawał kota, to na początku wakacji wyprowadziłam się z domu rodzinnego, a Togusia zostawiłam z mamą. Obecnie mam 6-cio miesięczną Itusię oraz adoptowaną przez forum 5-cio miesięczną Dusię. Ich wątek jest tutaj
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=49946
Mam też malucha labradorka i chomiki dżungarskie sztuk dwa. Dziecko i TZta.. Pozdrawiam

moja_tekicia

Od: Pt cze 09, 2006 17:59

Post » Wto wrz 26, 2006 22:36

hihi czy chomiki nie zostaną spożyte przez kota...?

Zagadka

Od: Wto kwi 25, 2006 17:21

[poprzednia][następna]