Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła. W swoim NOWYM domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 24, 2015 0:28 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Niestety dzisiaj już nie było kotki :( i jutro ja pojadę z Ewą jej szukać.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 24, 2015 0:31 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

:(

Za jutro :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw gru 24, 2015 0:47 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

mega kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw gru 24, 2015 1:09 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Oby się udało!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 24, 2015 1:39 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Potrzymam kciuki za wigilijny cud :ok:
Nam się wydarzył. Kotek po wypadku samochodowym z niedowładem tylnych łapek. Wet sugerował uśpienie. Zabraliśmy go z lecznicy przed południem 24 grudnia. Po wigilii kot usiadł na łapkach.
Stefanko wszyscy czekamy na Twój powrót do Ani :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw gru 24, 2015 7:42 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Kocinko, daj się znaleźć i wracaj
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 24, 2015 9:06 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Najważniejsze, że wiemy gdzie jest. Teraz to już kwestia czasu, w końcu wyjdzie do Ani! Oby tylko przed Sylwestrem... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak sobie myślę, że może trzeba usiąść tam, gdzie kicia się pokazała, siedzieć cichutko i co jakiś czas kiciać. Żeby tylko nie wystraszyć, może się ośmieli. Niestety w Wigilię na dworcu może być duży ruch. Ja bym stawiała na pierwszy dzień Świąt rano. Tylko czy Ania da radę...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 24, 2015 9:40 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Tak bym chciała żeby koteńka święta spędziła już w domku...Boże dopomóż oby tak było....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Czw gru 24, 2015 9:57 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

NIEOWYOBRAŻALNIE SIĘ CIESZĘ, ŻE STEFANKA ZOSTAŁA NAMIERZONA. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna61 pisze:
ASK@ pisze:Jej opiekunka to przyjechała? Czy ma zamiar przyjechać. Jej pomoc była by wielka.

Opiekunka Stefanki - Kiszki przyjechała w sobotę i szukała kotki z koleżanką, dzisiaj musiała znowu wyjechać do rodzinnego domu na święta i sylwestra a w Łodzi jest sama i dlatego pojechała do domu, wraca podajże 5 stycznia.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Pogrubienie w cytacie ode mnie.

Ja w sumie cały czas myślałam o forumowej delfince [*], Ona potrafiła znaleźć kota, tak odnalazła po kilku dniach naszą Bianeczkę, gdy uciekła przez balkon jednej pani :evil: która ją adoptowała od delfinki, ale w szukanie TEŻ się nie zaangażowała.
Myśmy opóźnili wyjazd na opłacone wczasy (tylko uprzedziliśmy, że sytuacja losowa i dojedziemy), jak wypuszczona przypadkiem przez moją mamę Bianka przeszła do ogrodu sąsiada i nie umiała wrócić. Zamiast się pakować czy coś przesiedziałam u sąsiada w trawach 36 godzin non stop, żeby nie spuszczać jej z oka. W końcu weszła do klatki łapki. Wszystko jest kwestią hierarchii wartości.
Bo dziewczyny szukające Kici też mają swoje rodziny i swoje Święta.
Nie chciałam się wcześniej wdawać, 'skarcona', w niepotrzebną dyskusję, choć uważam,że mam prawo wyrazić swoje zdanie.
Całym sercem :1luvu: jestem wdzięczna ewie_mrau i innym osobom zaangażowanym w szukanie Stefanki-Kiszki i gdybym mieszkała ciut bliżej, też bym była pomóc.

Cały czas o Was myślę,trzymam kciuki za powodzenie i za Kicię
i przesyłam całą swoją pozytywną energię :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw gru 24, 2015 10:38 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Znam wątek, czytałam od początku, tak się zrobiło miło, a potem :( Ogromne kciuki za odnalezienie tej cudnej koteczki :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 24, 2015 11:39 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Nie wyobrażam sobie jak opiekunka koteczki może mieć spokojne święta i sylwestra wiedząc że koteczka tam gdzieś biedna zagubiona może głodna i :cry: :cry: :cry: :na pewno bardzo zestresowana :cry: :cry: :cry:

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Czw gru 24, 2015 13:08 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Dla Ciebie Aniu i dla wszystkich zaangażowanych i wspierających w poszukiwaniach Stefanki Zdrowych i Spokojnych Swiąt i oby widziana kicia okazała się Stefanką :ok:
Komentować zachowania p.Zuzy nie będę :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw gru 24, 2015 16:05 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

cytuję z wątku: viewtopic.php?f=1&t=166885&start=1530
jolabuk5 pisze:Ewa dzwoniła - kotki nie widziały, chociaż przeszukały okolicę.[...]

pojechałyśmy z kalewalą
Anka nastawiła klatkę, ja obeszłam wszystkie chaszcze
niestety się nie pokazała...
byłam w miejscu gdzie Jola Dworcowa zostawiła miskę z jedzeniem - wyraźnie ubyło
(foty z zeszłego roku, kiedy przez dwa dni przeszłam z Jolą jej wszystkie miejsca karmienia)
Obrazek
a tak się do tego miejsca dochodzi
Obrazek
a to wejście do tunelu z drugiej strony
Obrazek
tylko zimą Jola schodzi do tunelu i zostawia tam suche i wodę
tam jest ciepło - to jest miejsce gdzie pod dworzec wchodzą rury CO
są tam też budki dla kotów, które czasem są niestety niszczone przez mieszkających tam bezdomnych
Jola zostawia im liściki i jakieś drobne lub wałówkę i na jakiś czas jest spokój
koty dworcowe jedzą w innym miejscu - na górze
Obrazek
Obrazek
z relacji Joli, Kiszka biegła tak jak żółta strzałka
(kropka - miejsce gdzie wydostała się z kontenera)
po lewej chaszcze i dwie stare wieżyczki przy których Joli się wydawało, że usłyszała miauknięcie
kotka zniknęła Joli z oczu właśnie obok tych wieżyczek (sprawdziłam, nie ma do ich środka dostępu)
Obrazek
dziś na 2o:oo umówiłyśmy się z Anną61
Ania zabiera kontenerek, a ja Joliną dużą klatkę
postawię ją na tam gdzie Jola wczoraj zostawiła jedzenie
---
:smokin:

[edit]
jolabuk5 pisze:[...]Jola ma jutro zadzwonić do znajomej kioskarki na dworcu - może zauważy kotkę, rano kotka może być odważniejsza, bo jest cicho.

rozmawiała z PaniąKioskarką - nie widziała kotki na dole
ona zaczyna pracę ok. 4:oo i powiedziała, że będzie ją nawoływać

Kiszka na fb
https://www.facebook.com/events/998627520184677/
udostępniajcie, poproszę!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw gru 24, 2015 16:28 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Dzięki za życzenia i kciuki dziewczyny :1luvu: :201461 :1luvu:

Ja też życzę Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt.
Obrazek

Już mam wszystko uszykowane w torbie a nawet latarkę z laserkiem bo koty lubią ganiać za tym.
Moja Kasia pojedzie też ze mną bo ja to d..a blada w poruszaniu się po Łodzi, będzie nam raźniej i bezpieczniej i oby Stefanka wyszła do nas.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 24, 2015 16:52 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]