ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2013 19:22 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Aga ma rację, jedna osoba tego nie ogarnie, my we dwie byłyśmy, ona z klatką czatowała a ja naganiałam ( już się wszystkiego łapałyśmy ) ale ten mały to sprytny jak nie wiem, on chyba wie, że ktoś chce go złapać, tylko głuptas nie wie dlaczego :? jestem pewna na 10000%, że jakby karmicielce się chciało, to złapałaby koty nie wychodząc z domu, tylko zerkając od czasu do czasu przez okno sprawdzała stan klatki, a jeszcze jakby tam walerianę wylać, albo samego tuńczyka to na bank kociak by wszedł
jo.anna

Post » Wto mar 26, 2013 9:02 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Wkurza mnie to, że ta karmicielka nie pomoże. Co z tego, że jakieś osoby będą tam jeździć - ja nawet nie wiem jak te koty wygladają, gdzie potencjalnie będą wiać. Aga a może dasz mi numer do niej - zadzwonię i powiem, że jestem ze stowarzyszenia i prosimy o pomoc, może jeszcze kilka osób do niej zadzwoni i może się babsko zmobiluzuje i złapie choćby tę matkę dla świętego spokoju?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto mar 26, 2013 10:55 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Mara S pisze:Wkurza mnie to, że ta karmicielka nie pomoże. Co z tego, że jakieś osoby będą tam jeździć - ja nawet nie wiem jak te koty wygladają, gdzie potencjalnie będą wiać. Aga a może dasz mi numer do niej - zadzwonię i powiem, że jestem ze stowarzyszenia i prosimy o pomoc, może jeszcze kilka osób do niej zadzwoni i może się babsko zmobiluzuje i złapie choćby tę matkę dla świętego spokoju?

Mara ...dwóm osobom kiedys dałam nr do karmicieli pozniej jej powiedzialam...stwierdzila ze sobie nie zyczy...

tak na prawde my tez jej nie mozemy zmusic do tego...nie chce ...nie moze...nie da rady..trudno...uzywam juz róznych forteli...ze sa pieniadze na streylke,leczenie, ze mam 2 domy dla bialaczek zeby je tylko złapała...

podejrzewam ze tez juz chciałaby miec to z głowy...

jade w pitaek przed swietami na lapanke...uzyję klatki łapki...i moze uda mi sie zalatwic siec i patent Iwony..podobno super sprawa...po swietach mam obiecana jeszcze jedna pomoc...jak to ni epomoze skorzytsam z platnej pomocy Pana ze schronu...

to ostaecznosc ...jak on nie da rady io wszystkie metopdy zawioda ...wtedy dopeiro odpuszcze
agula76

Post » Wto mar 26, 2013 21:18 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

CatAngel pisze:
agula76 pisze:wiem Gosia...i pomimo sugesti wielu nawet bym Cie nie miała sumienia prosic o pomoc....wiem w jakij Ty jestes sytuacji

Podjechać rozejrzeć się obadać sprawę to pewnie dałabym radę. Druga sprawa jest taka że muszę te u siebie złapać bo brzuchy mają jak cholercia. Nie mogę pozwolić żeby urodziły bo się zacznie wszystko od nowa. A to kotki które przychodzą do mnie tylko na jedzenie. Więc muszę je poszukać.

Kiedyś psiknęłam dużą ilością waleriany w kota i bach go w siatkę.

Zanim sieć rzucisz to kota nie będzie. Poproszę Marcina żeby naszą klatkę łapkę zrobił na pilota :) więc ty będziesz decydować kiedy się klatka zamknie i może z tym będzie łatwiej. Tak jak pisałam nie łapałam na klatkę bo nie było mi to potrzebne.

ten pomysł z łapką na pilota jest świetny - sama bym taką chciała
znalazłam wątek na miau o łapkach na pilota, ale nie stać mnie na taką :cry:
viewtopic.php?f=27&t=151850
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro mar 27, 2013 9:36 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

karnmicielka mieszka na samym parterze ma balkon nad sama w zasadzie ziemia...gdyby rozłozono pod balkonem siatke na płasko sznurki i na balkonie ktos by trzymał to jak koty by weszły do jedzenia na sietke mozna by było szybko podciagnac sznurki i koty w siatce ....

ja juz na rózne sposoby mysle ...musi jakis byc na złapanie tych madrali
agula76

Post » Śro mar 27, 2013 22:59 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Mara S pisze:Wkurza mnie to, że ta karmicielka nie pomoże.

Przez dwa sezony próbowałam pomóc małżeństwu ze sterylizacją ich kotów podbalkonowych. Bo doliczyłam się 12 małych i 3 duże, a nie wiem czy to były wszystkie. Koty do nich podchodziły, ale oni uparcie twierdzili, że nie są w stanie ich połapać.
To był nie taki poziom umysłowy...
koty sobie same szukają innego miejsca i znikają, więc o co się martwić...
Trzeba było rozmawiać inaczej, ale nie wymyśliłam jak. Prosiłam o pomoc nasze 3 Fundacje, niestety.

Ja też mam problemy z łapaniem, a przedewszystkim z pomocą.
Właśnie zdjęłam gips z dłoni, a dokarmiany kocio okulał już ponad 2 tyg. temu.
Zorganizowane, by pomagać zwierzętom grupy są zawsze zapracowane, znajomi uważają, że cos ze mną nie tak. A jak nieść klatkę jedną ręką. Udało mi się znaleźć 2 osoby (mam tam z 5 kotów do sterylek) i dwie klatki to przyszedł śnieg, mróz i koty nie łakomiły się na zamarznięte jedzenie, nie pachniało.
I też nie wiem co robić dalej, sama z niesprawną ręką.
A kociny aż do dzisiaj nie było, choć się nastałam. Ale tak się pokazał, że nie wiem czy dalej kuleje.
Serce boli....

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Czw mar 28, 2013 11:16 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Wczoraj dostałam zamówione jedzonko dla Zarci z Zooplusa i dwie myszki do zabawy.
Dla Zary jest 63,60 za Animondę Kitten i 8,80+12,80 za myszki. Razem = 85,20 zł.
Pozostała część rachunku to moje wydatki.

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt mar 29, 2013 11:45 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Agnieszko kochana... :1luvu: :1luvu:

Obrazek
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt mar 29, 2013 20:12 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

Mały białaczkowy złapany

jechałam dzis na łapnake pewna ,ze nic z tego nie bedzie ...padał śnieg, deszcz,siedziałam w aucie ponad godzine ...kotów ani widu,ani slychu...tak sobie tylko myslałam, żeby ktoś z góry mi zrobił świąteczny prezent...zeby złapac któres z bialaczkowych

wystawilam 2 łapki...czekałam bezkutecznie..karmicielka powiedziała zeby zostawic klatki do wieczora ona przez okno bedzie patrzec...

przyjechalam do domu...telefon...mały w klatce :ok:

okazało sie ,że to mała- siostra Zary- LARA ..niestety białaczka:( -wiedzielismy to...ale żyłam nadzieją.,ze moze okaze sie cud.....

trafiłam do lecznicy na sygnale przed 18...okazało sie ze w lecznicy kotka zostac nie mzoe...lecznica zakocona, zwierzeta po sterylkach + 9 małutkich z mamkami...nawet łazienka zajęta:(...
Lara - katar ,kicha ...ale wyniki krwi bardzo dobre...jak u Zary wyszła anemia tak Lara wyniki ma wrecz doskonałe...sterylizacja Lary dopiero jak dojdzie do siebie...

błagam o DT dla niej...Iwona ja wzięła ...nie było innego wyjscia ,ale ona może u niej góra zostac do sterylki..po sterylce Iwona nie moze jej zabrac...wzięła Zare...w drodze wyjątku...

gdyby Lara pozostała na działkach - rodziłaby małe- białaczkowe, matka to samo...tam dochodziło by do tragedii...zakocenia...i umierania kotów w męczarniach:(....

prosze o dom.....
agula76

Post » Pt mar 29, 2013 21:08 Re: POTRZEBNA POMOC W ZŁAPANIU 2 DZICZKÓW Z FELV -SOSNOWIEC

agula76 pisze:Mały białaczkowy złapany

jechałam dzis na łapnake pewna ,ze nic z tego nie bedzie ...padał śnieg, deszcz,siedziałam w aucie ponad godzine ...kotów ani widu,ani slychu...tak sobie tylko myslałam, żeby ktoś z góry mi zrobił świąteczny prezent...zeby złapac któres z bialaczkowych

wystawilam 2 łapki...czekałam bezkutecznie..karmicielka powiedziała zeby zostawic klatki do wieczora ona przez okno bedzie patrzec...

przyjechalam do domu...telefon...mały w klatce :ok:

okazało sie ,że to mała- siostra Zary- LARA ..niestety białaczka:( -wiedzielismy to...ale żyłam nadzieją.,ze moze okaze sie cud.....

trafiłam do lecznicy na sygnale przed 18...okazało sie ze w lecznicy kotka zostac nie mzoe...lecznica zakocona, zwierzeta po sterylkach + 9 małutkich z mamkami...nawet łazienka zajęta:(...
Lara - katar ,kicha ...ale wyniki krwi bardzo dobre...jak u Zary wyszła anemia tak Lara wyniki ma wrecz doskonałe...sterylizacja Lary dopiero jak dojdzie do siebie...

błagam o DT dla niej...Iwona ja wzięła ...nie było innego wyjscia ,ale ona może u niej góra zostac do sterylki..po sterylce Iwona nie moze jej zabrac...wzięła Zare...w drodze wyjątku...

gdyby Lara pozostała na działkach - rodziłaby małe- białaczkowe, matka to samo...tam dochodziło by do tragedii...zakocenia...i umierania kotów w męczarniach:(....

prosze o dom.....

Bidula wystraszona, tak na szybko cyknęłam jej zdjęcie, jest śliczna i kochana

Lara

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt mar 29, 2013 21:26 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Śliczna dziewczyna i faktycznie przerazona ale co się jej dziwić ....Oby się domek znalazł ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt mar 29, 2013 21:46 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Boże, robicie kawał dobrej roboty. Gdybym tylko mogła, wzięłabym napewno :( starsznie mi smutno kiedy jestem taka bezradna. Oby ktoś dobry się zlitował..
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt mar 29, 2013 21:52 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Prosze o DT ...dla Lary...Iwona wzieła białaczkowa Zare...ma 15 kotów..jest przekocona ...ma problemy ze zdrowiem...i dzis wzieła Lare tylko dlatego ze sa swieta-lecznica przekocona , brak miejsca dla Lary ...ja jakims cudem złapałam ją w koncu......stałam z klatka na dworze i miałam mętlik w głowie co robic...

w innej lecznicy nie stac nas na szpitalik...kazda lecznica liczy sobie okolo 35 zł wzwyz za dobe...na dworze została jeszcze białaczkowa matka ...ale jak dobrze pójdzie , siostry karmicielki koleznaka zastanawia sie czy ja wziasc...ale trzeba ja złapac i wysterylizowac

LARA MA OKOŁO TYDZIEŃ NA ZNALEZIENIE DOMU

mam nadzieje ze problem białaczek zostanie na tych działakch zakonczony...
agula76

Post » Pt mar 29, 2013 22:10 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Obrazek

Gdy w ciepłej kuchni dziś spałem,
Bezpieczny, rozmruczany,
I dłońmi kochającymi,
Tulony, i głaskany,
Wyśniłem sen wielkanocny
Wiosenny i niezwykły,
Utkany z myśli... kotów
Do szczęścia nieprzywykłych.

Ubieram sen w życzenia,
Inne od oczekiwanych,
Nie będzie o zdrowiu i jajku,