Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 7:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:Dori :king: swoją wygraną oddaje dla Dziadeczka :1luvu: :kotek:

Obrazek

Basiu bardzo dziękujemy za wybranie Naszego podopiecznego jako biorcy nagrody Dorotki :1luvu: No to Kret nie ma już szans, jajka pójdą w niepamięć :mrgreen:

Wielkie dzięki Dorotko :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pt sie 03, 2012 8:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:
mar_tika pisze:
herzpl pisze:poniewasz wciaz nie ma fotek malucha daniela moze jest jeszcze jakis kot co go nikt nie oglasza to go wezme maluch i to ma wieksze szanse na adopcje dajcie znac czy ktos zostal bo ja mam poki co tylko glutka

Marta a Glutka ogłosiłaś juz na wszystkich portalach? 8O Ja dopiero po niedzieli będe mogła porobic jakieś fotki na kociarni:/

nie nie zdazylam tylko mialo byc po dwa koty ja poki co mam jednego dlatego pytalam :)

Umówiłam się na zdjęcia Danielka,Rexa i dwóch nowych na środę ,późno bo Baśki od niedzieli do środy nie ma w S-c.Czyli Marta masz do środy czas na ogłaszanie Glucia :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 03, 2012 8:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii na czwartek załatwiam sterylki.Czyli masz czas do czwartku na złapanie ciężarówki ,no chyba że jest to do sterylki na cito?

Nasza klata jest na Hallera w spółdzielni ,jest nastawiona na kotkę matkę bezłapka który mieszka u Viktora i tych dwóch dzików co są na kociarni.Może od p.Iwony można pożyczyć klatkę?

Jak będziesz miała tą dziczkę to tylko do dużej kenelówki ,dziki kot klatkę króliczą może rozwalić:/

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 03, 2012 8:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:wiiwii na czwartek załatwiam sterylki.Czyli masz czas do czwartku na złapanie ciężarówki ,no chyba że jest to do sterylki na cito?

Nasza klata jest na Hallera w spółdzielni ,jest nastawiona na kotkę matkę bezłapka który mieszka u Viktora i tych dwóch dzików co są na kociarni.Może od p.Iwony można pożyczyć klatkę?

Jak będziesz miała tą dziczkę to tylko do dużej kenelówki ,dziki kot klatkę króliczą może rozwalić:/

OK, ale w dużej kenelówce siedzi Leszek, zostaje mała, którą mogę zabrać, o ile ktoś pomoże mi to dziadostwo złożyć (proszę pięknie..!), a p. Iwona pożyczy klatkę...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 03, 2012 10:01 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:wiiwii na czwartek załatwiam sterylki.Czyli masz czas do czwartku na złapanie ciężarówki ,no chyba że jest to do sterylki na cito?

Marta
Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, która znalazła Tosię jesienią. Mówi, że przy spółdzielni jest jakiś mały kotek, z opisu mi wynikało, że szylkretka. Młody , ale nie taki maluśki. Powiedziałam jej, że na kociarni przepełnienie i dobrze by było, gdyby znalazła kogoś, kto by go do szczepienia przetrzymał. Pójdę dziś zobaczyć, co to za kotek. Zaczynam podejrzewać, że ludzie, którzy mają niewysterylizowane kotki, potem małe tam wypuszczają, bo widzą, że zawsze ktoś znajdzie i się zaopiekuje. W bloku obok widziałam na balkonie na parterze małe kociaki, ale to nie były szylkretki. Zobaczę, bo na razie z mojego wyjazdu nici.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 03, 2012 10:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Zaczynam podejrzewać, że ludzie, którzy mają niewysterylizowane kotki, potem małe tam wypuszczają, bo widzą, że zawsze ktoś znajdzie i się zaopiekuje. W bloku obok widziałam na balkonie na parterze małe kociaki, ale to nie były szylkretki. Zobaczę, bo na razie z mojego wyjazdu nici.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 03, 2012 10:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:Na ul.Braci Mieroszewskich jest ok 8 mies kocurek którego dokarmiają panie zwane karmicielkami i nie byłoby w tym nic dziwnego,ale kot jest na 99% niewidomy lub w bardzo mocnym stopniu niedowidzący.Ja byłam przedwczoraj(ok 19) żeby go złapć,ale go nie było.Od karmicielki dowiedziałam się że koty dokarmiane są o godz 21.Wczoraj była tam Dagmara i kot był.
Czy ktoś mógłby pomóc w łapance.Ja ze względu na godzinę niestety odpadam.Kota trzeba złapać zobaczyć na ile jest kaleki i na ile jest dziki,czy też oswjony.

Marta mogę pomóc, ale czy On na klate? Czy Sam?

Złapać go nie będzie trudno, on/ona się straszliwie boi, ale jak zajada, to nic nie wie co się wokół niego dzieje :lol:
Nie ma mnie od czwartku 9 do 19, więc nie wiem dziewczyny... bo jeśli Basi nie ma do środy, to poczekamy te 2 tygodnie, może tam jeszcze będzie potem :oops: I myślałam, że coś się miejsce zwolni, ale widze, że następna partia futrzaków przybywa :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 03, 2012 11:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:
evik75 pisze:Zaczynam podejrzewać, że ludzie, którzy mają niewysterylizowane kotki, potem małe tam wypuszczają, bo widzą, że zawsze ktoś znajdzie i się zaopiekuje. W bloku obok widziałam na balkonie na parterze małe kociaki, ale to nie były szylkretki. Zobaczę, bo na razie z mojego wyjazdu nici.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

To nie wiecie, że kotka powinna przynajmniej raz urodzić? :twisted: W ogóle nie znacie się na kotach :strach:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sie 03, 2012 11:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

przyszłam to z wątku Miss / Misster - szukała jakiegos dokładniejszego opisu Dziadzia, nie znalazłam, możecie coś podpowiedzieć? Link podać? Do seniorow bym go wpisała
A co mu dolega?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sie 03, 2012 12:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

dagmara-olga pisze:przyszłam to z wątku Miss / Misster - szukała jakiegos dokładniejszego opisu Dziadzia, nie znalazłam, możecie coś podpowiedzieć? Link podać? Do seniorow bym go wpisała
A co mu dolega?

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.396912413698958.88451.213628662027335&type=3

a więcej info. to Mikuś, wiiwii, mart_ika
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pt sie 03, 2012 15:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Nie ma sensu Dziada lokować w Seniorach. Ostatnich lat dozyje na wolnosci. To DZIKA DZICZ!!!
Basia (Kita) te pieniazki wykorzystamy na kastracje i szczepienie Kreta:)
MIKUŚ

Post » Pt sie 03, 2012 15:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Nie ma sensu Dziada lokować w Seniorach. Ostatnich lat dozyje na wolnosci. To DZIKA DZICZ!!!
Basia (Kita) te pieniazki wykorzystamy na kastracje i szczepienie Kreta:)

MIKUŚ myślę, że Ty najlepiej wiesz komu są potrzebne pieniążki :P
a jak wygląda Kret??
nie znam tego pana :wink:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pt sie 03, 2012 16:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mikuś w czwartek znowu jadę do Tarnowa na spotkanie z posłem Robertem Wardzałem, więc jak masz ochotę ZAPRASZAM :D
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pt sie 03, 2012 17:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witajcie wszyscy, wróciłam :!: :kotek:

Właśnie zakończyłam 2,5 godzinną lekturę 20 zaległych stron wątku. Umieram, a raczej moje oczy umierają. :?
Widzę, że nowych lokatorów troszkę mamy :)
Chciałam zaległe życzenia złożyć Hidi i Martom, wszystkiego najlepszego :piwa: :!:
Życzenia wędrują również do rudego Herz :kotek: :kotek: :kotek:
Gratulacje dla ślicznej miss Dorotki :1luvu:
Witam nowe nabytki KP, Martę, Marzenę i Kasię ( :?: ) :ok:

Jeśli chodzi o remont, mogę pomóc (jeśli mogę, rzecz jasna;)), więc oficjalnie się ofiaruję do pomocy :mrgreen:

Poproszę dyżur we wtorek i czwartek rano. Muszę nadrobić zaległości i znowu wdrożyć się w życie KP.

Jeśli dobrze rozumiem, Princeska znalazła domek stały? Bardzo się cieszę, to urocze, malutkie kociątko :1luvu: Nawet Kicia ją polubiła! Odkąd Princeski nie ma, Kicia ma dużo mniejszy apetyt, myślę, że tęskni. :cry:

A i na grilla się piszę, oczywiście! 8) Żałuję, że nie było mnie w Stonehenge, ale jeszcze prażyłam dupę nad morzem :wink: .

Co do ogłoszeń kocinowych - zabrali mi Klarcię moją ukochaną brzydulę!!! :evil: Jakiego kotka mogłabym zatem ogłaszać?
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt sie 03, 2012 17:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Relacja z łapanki :wink:
Dzisiaj poszłam zobaczyć tą szylkretkę, która podobno koło spółdzielni się kręciła. Rzeczywiście, okazało się, że kociak bardzo przymilasty, wręcz szukał człowieka. Wychodził do każdego,kto tamtędy przechodził.Miał coś dużego w uchu, prawdopodobnie kleszcza obżartego na full i leciutko utykał na przednią prawa łapkę.
Bałam się, bo tamtędy przechodzi wiele osób, a on jakby chciał byc zabrany, przypuszczam, że ktoś się go z domu pozbył. Zapukałam nawet do dziewczynki, która tuż obok ma balkon i wolno chodzące kociaki, twierdziła, żę to nie jej. Podobno ktoś go parę dni temu podrzucił.
Basia zgodziła się, żeby go złapać i dać na kociarnię, więc poszłam po kontenerek i wyruszyłam na "łowy".Niestety kociak się ulotnił jak kamfora.
Za drugim podejściem wyszedł do mnie i koleżanki, która go przyuważyła i niemalże sam wszedł do kontenerka. Jest na kociarni w klatce kenelowej. Kociak bardzo milutki :1luvu: , szkoda że jestem już tak zakocona,może ktoś mógłby go wziąć na tymczas po oględzinach fachowych Basi? Widać,że jest oswojony i garnie się do człowieka. Niestety nie sprawdziłam płci, ale chyba jest to dziewczę, ok 3,4 miesięczne na oko. Trzymam kciuki za malucha :ok:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

[poprzednia][następna]