[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2009 21:20

aga&2 pisze:Mamy dwa rudki- cudki na kotkowie. Jeszcze nie ma "persa" p. Danusi.
Ale jest Karmelizowane ciacho od p. Ani i nowe znalezisko dziewczyny która hodowała Gammę - Gamma mini czyli Gamcia :)
Obrazek

mam pytanko ten duzy rudy gdzie został znaleziony i czy jest wykastrowany ? głupio mi, ze nie umiem rozpoznac własnego kota, ale z tej rozpaczy to juz każdy wygląda na mojego :(
gg: 2706127

EwaSz

Od: Pon maja 25, 2009 15:26

Post » Czw cze 04, 2009 22:11

Niestety, nie był wykastrowany w chwili znalezienia.Obecnie już jest...
Dajcie waszą zgubę do Pupili - sporo osób to czyta. NO i czasem ogłoszenie na bialystokonline (najlepiej ze zdjęciem)
Bardzo pomagają tez ogłószenia papierowe, rozwieszone w okolicy...
Często jest tak, że jak ktoś znajdzie zwierza i dzwoni to pytam czy przypadkiem nie wygląda na czyjegoś.
Ludzie przeważnie mówią "nie ma ogłoszeń"=nikt go nie szuka...

Pojawiły się dwa umoralniające teksty w kotkowie w dziale "z ostatniej chwili"
trochę melodramatyczne, ale mają być wychowawcze
:roll:

Jeden to uśmiech w stronę Beatki i jej Strzałki...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt cze 05, 2009 6:13

aga&2 pisze
Pojawiły się dwa umoralniające teksty w kotkowie w dziale "z ostatniej chwili"
trochę melodramatyczne, ale mają być wychowawcze

No właśnie....popłakałam sobie wczoraj
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt cze 05, 2009 7:22

Takie to jest życie:
składa się ze smutków i radości;
wzlotów i upadków.
Ważne, abyśmy zawsze chcieli powstawać, zawsze dążyć do wesołości, zawsze zmierzać ku uszczęśliwianiu siebie - wszak my także powinniśmy być radośni - i innych, czasem na siłę... Bywa tak... Nieprawdaż?!
Choć co prawda, różne są teorie na ten temat...
No i pofilozofowałam sobie....
Przepraszam..
Agnelki: a wśrod nich jest na pewno SINBAD, DOBRODZIEJ, a może i WIELEBNY czują się wyśmienicie i czekają dziś na głaski przez Panią Dorotę z Córcią i Luspę....
Ale będzie nam wesoło!
Agnelki pozdrawiają serdecznie ich Wybawce z Fabryki Dywanów, a mianowicie TOMASZA...
Glutek chodził nieco na 3 nóżkach, w tym prawej tylnej podgiętej. Raczej optymizm tryska z jego oczek...
Moje: Rysio i Mrunia Martynka zakochani są w sobie nawzajem: i się lubią, i się czubią....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt cze 05, 2009 8:12

aga&2 pisze:Pan odpowiedział, zacytuję:
"widocznie dziecko malo sie znasz na kotach. zmien zainteresowania polecam rybki ........."

Ależ kusząca perspektywa, normalnie luzik! Zero wysiłku, bo kto widział kiedyś bezdomną i głodną rybę ;)

jania pisze:Glutek chodził nieco na 3 nóżkach, w tym prawej tylnej podgiętej. Raczej optymizm tryska z jego oczek...

Ale postęp, dzielny chłopak :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt cze 05, 2009 8:34

DZielny z glucia chłopak!!!! Oj będzie wesoło bedzie.... Już my sie z panią dorota i jej córka zajmiemy kociakami 8) do zobaczenia!!!!
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt cze 05, 2009 13:42

Poszukuję transportu dla 1 szczurka, Warszawa - Białystok :)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Pt cze 05, 2009 14:26

Czesc dziewczyny ! dawno nas nie było pozdrawiamy serdecznie ja moja rodzinka i wygrzewusy pospolitusy
Obrazek
Obrazek

mam jeszcze coś :)
kicia obrała sobie nasze podwórko na baze i przesiaduje u nas juz z 2 tyg
Obrazek
widac jest młodziutka , strasznie chuda ... jednakże obawiam sie o ciąze bo jakies żebra rozparte
Obrazek
... jest normalnie milutka nio i maiukliwa ..ale zarazem sprytna gadzina - olukała sobie tajne wejscie górnym tarasem do domu i hasa sobie w te i wewte jak moje dupogrzejce
Obrazek
...napewno nie mieszkała w domu bo sie wnim gubi , chowa pod szafkami ... a na podwórku łasi sie jak opętana
nasz wątek :)http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2443630#2443630
Obrazek

isabella7272

Od: Śro maja 09, 2007 10:35

Post » Pt cze 05, 2009 14:30

dla grubcia "nowa" to obojetna jest - oskar za to łapuje i fuka na nią i albo ona ucieka albo on .... typowe dla rezydenta ....
kicia moze u nas zostać spokojnie ...gdyby jednak komuś się spodobała zapraszamy do obejrzenia i zapoznania sie ze sprzętem :) tryska z niej potrzeba przytulania głaskania itp
Obrazek

isabella7272

Post » Pt cze 05, 2009 16:35

O jakaś Ty Izuniu otwarta na nowe kicie :D
Już dawno kombinowałam czy Nikolka nie ma ochoty potarmosić jakiś tymczasiąt a tu masz - sama sobie skombinowałaś.
Jak będziesz miała chwilkę to ją wytnij - obecnie jest kasa z miasta na sterylki bezdomniaków. Napisze Ci zaraz pw jak to zorganizować :)

Nakasha - napiszę do mojej siostry, kiedy teraz będzie w Białym. Kiedy zwierz ma jechać?

Z pozytywów. Dziś pewien pan karmiciel wysterylizował kotkę którą karmi od jakiegoś czasu. Niby nic niezwykłego, co więcej - godne pochwały.
Jest to jednak ten sam pan karmiciel, dzięki któremu w tamtym roku (mniej więcej własnie o tej porze) pani Danusia spędziła upojne 2 tygodnie pod mostem 8) usiłując wyłapać stado na rurze na Pałacowej. Pan karmił tamtejsza kotkę i już od lutego go namawiałam na sterylkę, on zwlekał, urodziło się 6 maluchów :roll: NO i potempani Danusia - 2 tygodnie z życiorysu, ja ze 3 wieczory (jak już jej morale zaczęło padać :D)i jeden sobotni poranek - 6 rano - złapanie kotki - bezcenne :wink:
NO i niepowtarzalna sensacja w środku miasta -
"co tu pani tak łapie, szczury"
"bobry? tak w centrum"
NO i radość mojego męża, który jadąc w autobusie usłyszał, że w mieście niebezpiecznie bo "pojawiły się WŚCIEKŁE LISY 8O , nawet je taką klatką łapią na rurach" :D
Dobrze, że pan się zreformował :D
Drugi pan który tam karmił kotkę niestety nie bardzo - przychodził zawsze poprzeszkadzać. A potem stwierdził, że już kocicy karmić nie będzie - cyt "jak zdechnie z głodu to będzie wiadomo, że od sterylizacji" :roll: Na szczęście kota wygląda jak pączek w maśle a nie jak szkieletor kiedy miewała po 2 mioty w roku :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pt cze 05, 2009 17:04

Nakasha pisze:Poszukuję transportu dla 1 szczurka, Warszawa - Białystok :)

Napisałam PW. Może moja siostra będzie mogła :roll:

Luspa

Post » Pt cze 05, 2009 21:19

Mizialiśmy dzisiaj kotki u Jani.
Cudne są, tylko troszkę trzeba nad nimi popracować.
Czarnulek już prawie jest po "naszej" stronie. :)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt cze 05, 2009 21:27

dorotak97 pisze:Mizialiśmy dzisiaj kotki u Jani.
Cudne są, tylko troszkę trzeba nad nimi popracować.
Czarnulek już prawie jest po "naszej" stronie. :)

A tyle krzyku było no :roll: A dzisiaj cichutko, grzeczniutko motorki włączył ... Ehh. Kićki mądre są to szybko się dowiedzą, że my dobre człowieki i skrzywdzić nie chcemy :wink:

Mam pytanie. Co się dzieje z Ryską? Udało się coś załatwić? A drugie pytanko: czy ktos orientuję się co słychać u Miłka vel Srebuśka?

Luspa

Post » Pt cze 05, 2009 21:36

Dorotak - A wszystkie rączki całe? Czy jakiś chirurg po drodze? :wink:
Kiciom dobrze zrobi, jak duużo dobrych ludzi je molestuje. Może się dowiedzą, że DUŻE wcale nie takie złe?

Beatka dziś dostała nowe kociątko :roll: Malusieńkie, stan taki sobie.
Państwo znaleźli wczoraj, jeden malutek nie przeżył. O drugiego walczyli od wczoraj.
Tj wyadoptowała szaranczka a na wymianę dostała zdychotę.
Państwo naprawdę strasznie się starali, ale nie wiem co z tego będzie.
W każdym razie kciuki mocno potrzebne.
Obrazek 

aga&2

Post » Pt cze 05, 2009 21:59

aga&2 pisze:O jakaś Ty Izuniu otwarta na nowe kicie :D
Już dawno kombinowałam czy Nikolka nie ma ochoty potarmosić jakiś tymczasiąt a tu masz - sama sobie skombinowałaś.
Jak będziesz miała chwilkę to ją wytnij - obecnie jest kasa z miasta na sterylki bezdomniaków. Napisze Ci zaraz pw jak to zorganizować :)

jak kot mnie stawia przed faktem dokonanym to mam jakies wyjscie? co do tarmoszenia to jedynie Oskar czasem sie daje wyrwać pare włosków ( ale sam podchodzi - nie zebym to ja zmuszała czy cuś ) a juz jak sie złasi w rączke dla córci to taka wielka radośc u dziecka !- bedzie jak mama :) oczywiscie wszystkie zasady bezpieczenstwa zachowane jak należy .
Aga pw przeczytałam i jak tylko sie zorganizujemy to dam znać - okaże sie czy to tak jak napisałas ...bajkowo :wink: a na dzis wszystkim spokojnych mruczących snów dobranoc
Obrazek

isabella7272

[poprzednia][następna]