2 koty ze schronu dla psów - jeden oswojony, potrzebuje dt

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 25, 2008 10:36

mar9 pisze:Mała Zuzia została wczoraj odrobaczona, miała czyszczone uszka ze świerzbowca i została na kilka dni w lecznicy (dopóki nie przyjdzie do mnie ta klatka). Jutro będzie zaszczepiona.
Aluś (od Aleksandra Wielkiego) wieczór spędził jeszcze na zwiedzaniu "salonów" ale noc spędził za łóżkiem. Włączyłam na maksa ogrzewanie, żeby mu nie było zimno przy tej ścianie.
On jest taki słodki mega-przytulak i mega-łagodny miś.
Wieczorem czyściłam uszka Stefanowi a potem zajrzałam do uszek Alusia a tam standard: uszeńka czarne w środku, więc trochę nieśmiało ale zaczęłam jemu też czyścić, a on ...zero złości, agresji. Trochę go to swędziało więc się drapał po uszkach.
Po południu kupię całą butlę tego środka na świerzbowca (wczoraj dostałam receptę) i będziemy czyścić te biedne uszka i Stefkowi i Alusiowi.
Aluś to taki łagodny niedźwiadek a jak pięknie mruczał za łóżkiem przy głaskaniu.
Nie chcę go na siłę wyciągać stamtąd, wolę, żeby sam się przemógł i wyszedł. Dziewczyny trochę warczały na siebie i resztę kociarstwa, więc się pewnie wystraszył, że trafił z deszczu pod rynnę.
Postaram się wziąć kilka dni urlopu, żeby pobyć trochę z kociambrami w czasie adaptacji Alusia.
Na koniec chciałam tylko podziękować Anicie i Liwii, że wyciągnęły kotuchy ze schroniska. Anity nie znam, ale jeśli choć w części jest tak sympatyczna jak Liwia, to nie dziwię się, że koty Was kochają
:love:

:D Mar9 Obrazek

Masz rację -dziewczyny na pewno są wspaniałe i Anity TŻ też Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 25, 2008 11:03

Rano miałam telefon z lecznicy, czy Zuzia jest wolna do adopcji? :lol:
Podobno robi tam za gwiazdę, została rano nakarmiona i przymila się do wszystkich, no i siłą rzeczy wszyscy są pod jej urokiem, jak tak dalej pójdzie, to domek dla niej bardzo szybko się znajdzie. :D
Techniczka z lecznicy zrobiła jej sesję zdjęciową (obiecała mi wysłać zdjęcia z tej sesji) :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 25, 2008 11:23

a Muri to kot nad koty a jaką ma końcówkę ogonka (końcówka pędzla Malczewskiego jak nic heheheheh) i mruczy barankuje.... a jak się przy nim czarcinka ożywiła! wczoraj dała sie dotknąć i nie uciekła będą jeszcze z niej koty :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto lis 25, 2008 12:06

dziewczyny, ja w takim razie zdejmuję ogłoszenia, które im robiłam jak były w schronie.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto lis 25, 2008 13:40

obiecane zdjęcia Zuzi z lecznicy: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 25, 2008 13:48

mar9 pisze:obiecane zdjęcia Zuzi z lecznicy: :lol:
Obrazek

No nie mogę :) dziewczyna robi furrorę :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 25, 2008 16:06

Cudna jest, jak Dorotka u mnie, tylko że Dorotka nie miziasta wcale.

Muri w cudownej kondycji, chyba nie zauważył utraty jajek, jest gotowy na mizianki o kazdej porze dnia i nocy.
Jutro jadę szczepić dziewczynki.
Czarka coraz smielsza, słodziak kochany. Jaki ona ma piękny pyszczorek!

No, ogólnie koty z tego schroniska są super.

Wczoraj dostałam smsa po południu od wolontariuszki: Właśnie ostatni kot opuścił schronisko.
:D

Oczywiście, interwencje będą, i na pewno jakiś kot znowu tam trafi, więc mój TŻ już obmyśla, jak te kioski dostosować (a mój TŻ jest bardzo zmyślny i umie wszystko :D ), aby kot na czas znalezienia dt lub ds mógł tam jakoś egzystować. Powoli wszystko się uda na pewno, jestem dobrej myśli.

Jeszcze mam parę rzeczy do napisania, ale nie samymi kotami żyję :wink: , muszę wracać do pracy (wywiadówka).
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto lis 25, 2008 18:47

Geba mi sie smieje, jak czytam o Murim, Czarce i Psotce... :)

Anite poznalam i oswiadczam oficjalnie, ze jest duzo, duzo bardziej sympatyczna niz ja :)

Cudownie by bylo, gdyby Zuzinka ekspresowo znalazla dom. Ona bardzo potrzebuje czulosci i uwagi. Sesja cudna ...

Pen jest najprawde slicznym, wielkim misiem. Ma slodkie, niewielkie uszka, z ktorych trzeba wypedzic swierzb, co Mar juz zaczela robic :)

A tak w ogole, to poznalam Kociego Aniola i i rezydentow Jej "sanatorium" ;) Mar jest super :D Oczywiscie od razu zakochalam sie w jednym z tymczasow... (Stefanku kochany...)

Bardzo, bardzo dziekuje domom tymczasowym...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 25, 2008 18:55

alez tutaj dobre wieści :D
serce sie raduje :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 25, 2008 19:59

Mała1 pisze:alez tutaj dobre wieści :D
serce sie raduje :D

to samo pomyślałam... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto lis 25, 2008 20:34

Czarka daje się głaskać! :D

Koteczki są kochane, słodkie.

Pojawił się kocurek z interwencji, jest w lecznicy, ma kk, będzie miał ogłoszenia w miejscowości, w której został znaleziony, bo prawdopodobne jest, że to czyjś kot. Ma opiekę, mam też nadzieję, że szybko znajdzie się dom, obecny lub następny.

U mnie koty ze schroniska też wszystkie mają świerzb, daję im specjalną maść.

A tak poza tym wszystkie jesteśmy sympatyczne, nie? :D :D

Wieści są dobre, i owszem, bo takie chcemy, prawda?
Nie będziemy biadolić bez sensu przecież... :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lis 26, 2008 9:01

Aluś jest cudny, wczorajszą noc spędził już nie za łóżkiem, tylko w legowisku w kuchni. Fuka na wszystkie czworonogi, które omijają go szerokim łukiem. 8) Jest uroczy, przychodzi na mizianki (a jest co miziać :lol: ) i pięknie mruczy. Nie lubi czyszczenia uszek, ale trudno, muszę mu doprowadzić te czarne uchole do różowego stanu, czy się to podoba hrabiemu, czy nie. :wink:
Zuzieńka zdobyła wszystkie serduszka w lecznicy, więc domek powinna szybciutko znaleźć. :lol:
cytat z wczoraj: "Mała została zaszczepiona, wczoraj odrobaczona i dostała na swierzb i pchły
advokate,poza tym duzo czasu spedziła na rekach,biurku,parapecie i
laptopie:))), jest słodziutka:)))"
:lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lis 26, 2008 9:54

Jak miło czytać takie dobre wieści :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lis 26, 2008 12:32

i wspaniale miec swiadomosc ze wszystki maja cieplo, pelne brzuszki i sa pod troskliwa opieka w DT :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lis 26, 2008 16:08

Zuzia prześliczna :1luvu: ,a fotki Alusia będą ? :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]