Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2008 19:57

ha przecież gwiazdeczka JEST czarna ...tylko inaczej ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 24, 2008 20:30

Elżbieto, tak się cieszę :D
Ja chciałam nawet napisać, że trzeba poprosić p. Izę o nowe zdjęcia Gwiazdeczki, bo chyba nie prezentuje się tu zbyt atrakcyjnie, bo najdłużej już czeka na swojego opiekuna, a tu taka niespodzianka :)

To jak mam Was zapisać? "Elżbieta i TŻ Elżbiety"?
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Czw sty 24, 2008 20:38

Fela to taka prawdziwa kobieta, bardzo mi się podoba. Jest zupełnie inna od delikatnej panny Bąbelek. Ja ją poproszę do pary :wink: Będę miała dwie piękne i zupełnie różne dziewczyny i jeszcze Pompona u Ani Rylskiej. Piękna gromadka mruczków.
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Czw sty 24, 2008 20:41

czy Pani Iza nadąży z tymi wirtualnymi adopcjami? żeby sie nie pogubiła, który kot jest pod czyja opieką, bo potem będzie kotom błędne informacje przekazywać! :lol:

a tak serio: cieszę się, że tak sprawnie idą adopcje :D
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw sty 24, 2008 20:41 Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Zapisz,,Ela i Waldek,,!
Powiedz jak myślisz-chcemy kupić obróżkę dla małej.Spotkalismy się bowiem z opinią,że w przypadku kotów bezdomnych taka obróżka może byc jakimś zabezpieczeniem przed złymi ludżmi.jak myslisz czy to dobry pomysł?No i oczywiście konto poprosimy na PW.Tak jak zaznaczałam wpłaty dokonamy na początku lutego.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Czw sty 24, 2008 20:47

Ogłaszam zatem uroczyście :D :

Gwiazdeczka - pod opieką Eli i Waldka

Najprawdopodobniej jest kotką spokrewnioną z Rybką, bo jest bardzo podobnie umaszczona.
Gwiazdeczka ma około sześciu lat, jest wysterylizowana.
Podobnie jak Rybka jest samotnicą.
Podobnie jak jej mama, kiedyś miała dom, ale było to pewnie wtedy, gdy była jeszcze małym, radosnym kaciątkiem.
Lubi jeść w spokoju i samotności
W odróżnieniu od swojej mamy (prawdopodobnej) ma naturę trochę zadziorną i wojowniczą.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 24, 2008 20:53 Re: Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KO

Elżbieta pisze:Zapisz,,Ela i Waldek,,!
Powiedz jak myślisz-chcemy kupić obróżkę dla małej.Spotkalismy się bowiem z opinią,że w przypadku kotów bezdomnych taka obróżka może byc jakimś zabezpieczeniem przed złymi ludżmi.jak myslisz czy to dobry pomysł?No i oczywiście konto poprosimy na PW.Tak jak zaznaczałam wpłaty dokonamy na początku lutego.
Elżbieta

Szczerze mówiąc mam wątpliwości co do tego na ile bezpieczna może być jakakolwiek obroża. Bardzo boję się zaczepienia, zahaczenia itp
Czy uważacie, że są bezpieczne obroże?
Może się mylę, po prostu ja nawet jak ubieram kotu szelki, to boję się go na chwilę zostawić samego.
Czekam na opinie w tej sprawie :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 24, 2008 20:53

Jak miło tak sobie poczytać o radości Pani Izy :D
Koty rozchodzą się jak ciepłe bułeczki 8O
Ja bym chciała mieć jeszcze udział w tej klatce-łapce.... Czy zdążę się dołożyć?
Obrazek

Marmotka

Od: Nie sie 26, 2007 17:35

Post » Czw sty 24, 2008 21:00

mestudio pisze:Fela to taka prawdziwa kobieta, bardzo mi się podoba. Jest zupełnie inna od delikatnej panny Bąbelek. Ja ją poproszę do pary :wink: Będę miała dwie piękne i zupełnie różne dziewczyny i jeszcze Pompona u Ani Rylskiej. Piękna gromadka mruczków.

Ewo, no po prostu nie wiem co powiedzieć. :D
Tak bardzo wspierasz p. Izę od samego początku, a tu jeszcze taka niespodzianka.
Bardzo dziękuję.
Fela też zwróciła moją uwagę, jest taka uśmiechnięta.
Pani Iza padnie z wrażenia (jeszcze dzisiaj wypatruj w tym wątku małej niespodzianki :) ).

Ogłaszam uroczyście :D :

Fela - pod opieką mestudio
Sześcioletnia, wysterylizowana koteczka.
Wdzięczna i oddana, żyje w grupie kotów, na jednym z podwórek. Są tam łącznie: cztery wysterylizowane koteczki i jeden kocurek, z maści i wyglądu podobny do Feli.
Koty żyją bardzo zgodnie, pięknie się nawzajem tolerują i zawsze z utęsknieniem na mnie czekają. Tworzą naprawdę bardzo zgraną grupę. Często wysyłają jedynego w swojej grupie kocurka na zwiady i to on przeważnie daje sygnał, że nadchodzę.
Fela jest grzeczną, miłą, spokojną koteczką i zawsze z apetytem je przyniesione jedzonko, pomimo, że nie zawsze są to smakołyki. Myślę, że jest po prostu bardzo wdzięczna.
Kiedy zajęłam się tą grupą, to kotki były w kiepskim stanie fizycznym, chorowały, rzucały się strasznie na jedzenie, były zabiedzone.
Chodziłam do nich dwa razy dziennie, bo były bardzo wygłodniałe.
Po sterylizacji bardzo zadbałam o to, żeby nie musiały jeść już na zapas, bo niestety niedożywione koty często tak robią z obawy przed głodem.

Teraz Fela i cała paczka już wierzą we mnie i w to, że przyjdę i znów coś dobrego przyniosę i w to, że jest już lepiej i nie trzeba burczeć i rzucać się z pazurkami na jedzenie. Są wyciszeni, spokojniejsi i chyba zadowoleni. Często czekają pod drzwiami bramy od podwórka, nasłuchując czy już do nich idę.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 24, 2008 21:01

Wysłalo mi się coś dziwnego - usunęłam.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 24, 2008 21:12 Re: Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KO

kotalizator pisze:Szczerze mówiąc mam wątpliwości co do tego na ile bezpieczna może być jakakolwiek obroża. Bardzo boję się zaczepienia, zahaczenia itp
Czy uważacie, że są bezpieczne obroże?
Może się mylę, po prostu ja nawet jak ubieram kotu szelki, to boję się go na chwilę zostawić samego.
Czekam na opinie w tej sprawie :)

ja mam 4 koty wychodzące, wszystkie z obróżkami i odpukać-nic złego się nie dzieje. Słyszałam o tym, że obróżki mogą być niebezpieczne, ale..te moje koty najpierw były dzikuskami przychodzącymi tylko na karmienie, jeden raz został przez kogoś strasznie pobity (ledwo go odratowaliśmy) i od tego czasu koty dostały obróżki-wychodzę z może naiwnego założenia, że po obroży widać, że kot ma właściciela i może ktoś mu przez to krzywdy nie zrobi-może to błędne założenie, no ale...
hehe, jak tak dalej pójdzie to wyadoptujemy Pani Izie wszystkie kociaki
:D

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Czw sty 24, 2008 21:18

Marmotka pisze:Jak miło tak sobie poczytać o radości Pani Izy :D
Koty rozchodzą się jak ciepłe bułeczki 8O
Ja bym chciała mieć jeszcze udział w tej klatce-łapce.... Czy zdążę się dołożyć?

Również bardzo się cieszę, bo wygląda na to, że naprawdę tchnęliśmy w p. Izę optymizm :)

Oczywiście, że zdążysz się dołożyć do klatki - pułapki :)

Na razie mamy:

Zbiórka na klatkę - pułapkę:
30 zł - kotalizator
20 zł - myshka
30 zł - JaEwka
60 zł - Bungo
10 zł - mestudio/dzikus (bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71028 )
40 zł - mestudio/TeresaN (bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71028 )
30 zł - e-dita

Razem:
220 zł(są to potwierdzone wpłaty).
Potrzebujemy natomiast ok 400 zł (300 + VAT + wysyłka).
Na klatkę - pułapkę zbieramy na osobne konto, co by potem nie zabierać p. Izie pieniędzy.
Zaraz wyślę PW.
Dziękuję :D
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 24, 2008 21:27

8O no i nie wiem czy się cieszyć czy nie...
właśnie miałam się zakręcić wokół Feli i zaproponować żeby mój TŻ nie był taki i się dołożył do adopcji wirtualnej....

ale nic to - poczekam...na pewno jakiś czarodziejski kot jeszcze się trafi dla Zuzi do pary ;)

kotalizator policzyłaś ile kotów ma aktualnie opiekuna? Bo normalnie ciekawa jestem
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 24, 2008 21:30

po obroży widać, że kot ma właściciela i może ktoś mu przez to krzywdy nie zrobi

Ale z własnego doświadczenia wiemy, że są ludzie, którzy takiego kota potrafią sobie przywłaszczyć (chociaż takiego postępowania nie jestem w stanie zrozumieć)...
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw sty 24, 2008 21:34

Tak sobie myślę, że lepiej wydać te parę złotych na pożyteczny cel niż kupować głupoty.
Czytam te opowiadanka Pani Izy i widzę, że potrafi pięknie pisać. Tak prawdziwie i serdecznie. Nadaje kotom właściwe imiona, idealnie pasujące do ich wyglądu zewnętrznego. Fela jest dostojna, a Bąbelek jak to Bąbelek - młoda i radosna koteczka.
Cieszę się, że znalazłam to forum i mogę się na coś przydać :-).
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

[poprzednia][następna]