forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2015 10:46 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

ewan pisze:Smutne wieści, wyglądała na światową damę a w sumie to....ech nawet nie napiszę kto/co :evil:

też nas to zmyliło... inaczej sobie wyobrażałam współpracę z domkiem...
ważne tylko,że Pchełka pokochała swoją nową Panią (przynajmniej to było widoczne w czasie mojej pierwszej wizyty poadopcyjnej) i mam nadzieję,że się nie zmieniło...

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon maja 04, 2015 10:54 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

No niestety, nie wszystko złoto co się świeci :( Jakieś pozytywy są, i mam nadzieję, że jest szczęśliwa i bezpieczna. Tylko trochę brak odpowiedzialności martwi.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon maja 04, 2015 10:57 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

dokładnie tak,ewan

tabo10

Post » Pt maja 15, 2015 21:33 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Malusia u AnielkaG wreszcie odżyła.Pomogła obroża feromonowa.Jest bardziej zrelaksowana,nie prycha.

Obrazek

Obrazek

AnielkaG dziękuję,nie wiem gdzie by się teraz podziała Malusia,gdyby nie Ty :1luvu:

tabo10

Post » Pt maja 15, 2015 21:38 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

To może ja się tu dołączę z nieszczęściem kotów.
POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.
Rodzina ciężko chorego właściciela kotów chce się ich pozbyć tak jak pozbywają się ojca.
To jest historia jakich jest obecnie wiele na forum. Opiszę tak w skrócie.
Koty jeszcze obecnie przebywają w Hynowie powiat Grójec. Obecny właściciel przebywa w szpitalu a po szpitalu rodzina wywozi go do domu opieki. Prosił mnie o załatwienie opieki swoim trzem ukochanym kotom, które on sam uratował od śmierci. Pierwsza starsza Kicia jest bez ząbków i wymaga specjalnego miękkiego pokarmu, jest drobniutka ale spryciara, nie toleruje zbyt dużej ilości kotów - obecnie przebywa w oddzielnym pokoju, Jest czyściutka i kochana i zasługuje na specjalny i kochający domek.
Dwa pozostałe kocurki to wykastrowane 3 latki, muszą koniecznie iść do wspólnego domku bo są ze sobą bardzo zżyte; Bursztyn to duży czarny kocur o dużych właśnie bursztynowych oczach. Perła to też duży czarno rudy kot ale bardzo wrażliwy kocha swojego kumpla Bursztyna i bez niego nie przeżyje. Nie wiem jak przeżyją rozstanie
z Panem dlatego też bardzo WAS proszę o odpowiedzi i poszukanie im odpowiedzialnego i kochającego koty domu. Wiem, że nie zostawicie mnie z problemem i pomożecie
w znalezieniu domu. Ja nie mam warunków na wzięcie ich pod swój dach bo mam już 3 koty.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 15, 2015 21:48 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Do kogo ten apel? Masz TYLKO 3 koty, żadna z osób które pomogły kotom Basi nie ma 3 kotów tylko kilka lub kilkanaście. Obiecałaś coś ich właścicielowi, tak jak my z Tabo obiecałyśmy Basi.
AnielkaG

Post » Pt maja 15, 2015 21:49 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Gosiagosia pisze:To może ja się tu dołączę z nieszczęściem kotów.
POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.
Rodzina ciężko chorego właściciela kotów chce się ich pozbyć tak jak pozbywają się ojca.
To jest historia jakich jest obecnie wiele na forum. Opiszę tak w skrócie.
Koty jeszcze obecnie przebywają w Hynowie powiat Grójec. Obecny właściciel przebywa w szpitalu a po szpitalu rodzina wywozi go do domu opieki. Prosił mnie o załatwienie opieki swoim trzem ukochanym kotom, które on sam uratował od śmierci. Pierwsza starsza Kicia jest bez ząbków i wymaga specjalnego miękkiego pokarmu, jest drobniutka ale spryciara, nie toleruje zbyt dużej ilości kotów - obecnie przebywa w oddzielnym pokoju, Jest czyściutka i kochana i zasługuje na specjalny i kochający domek.
Dwa pozostałe kocurki to wykastrowane 3 latki, muszą koniecznie iść do wspólnego domku bo są ze sobą bardzo zżyte; Bursztyn to duży czarny kocur o dużych właśnie bursztynowych oczach. Perła to też duży czarno rudy kot ale bardzo wrażliwy kocha swojego kumpla Bursztyna i bez niego nie przeżyje. Nie wiem jak przeżyją rozstanie
z Panem dlatego też bardzo WAS proszę o odpowiedzi i poszukanie im odpowiedzialnego i kochającego koty domu. Wiem, że nie zostawicie mnie z problemem i pomożecie
w znalezieniu domu. Ja nie mam warunków na wzięcie ich pod swój dach bo mam już 3 koty.

załóż im osobny wątek,rób ogłoszenia-nie ma innych możliwości

ogłaszaj na olx,gumtree.

tabo10

Post » Pt maja 15, 2015 22:32 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

AnielkaG pisze:Do kogo ten apel? Masz TYLKO 3 koty, żadna z osób które pomogły kotom Basi nie ma 3 kotów tylko kilka lub kilkanaście. Obiecałaś coś ich właścicielowi, tak jak my z Tabo obiecałyśmy Basi.

Bardzo przepraszam jeżeli kogoś uraziłam swoim apelem :roll:
Jestem tu na forum od niedawna a że mam tylko 3 koty :oops: no niestety na więcej mnie nie stać.
Kotom już założyłam wątek i przepraszam, że zawróciłam Wam głowę nie na swoim wątku. :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon cze 08, 2015 22:06 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Odwiedziłam koty Basi. Strasznie przytyły,szczególne Sari :evil: Miłka odrasta w futerko na brzuszku,ale jeszcze nie do końca,ona nadal najbardziej się boi. Najlepiej trzyma linię Frodo,on też najbardziej tęsknił za Basią-może dlatego?
Podczas mojej wizyty najpierw przyszedł na jedzenie,potem ukrył się mocno ,by w końcu spokojnie mnie z dali obserwować.Na rękach nie chciał być noszony.Ale wątróbka mu zasmakowała.

Frodo
Obrazek

Obrazek

Miłka
Obrazek

Sari
Obrazek

Obrazek

Po karmieniu standardowo myłam miseczki kotów i w ręce wpadła mi jedna z nich.Właśnie Sarenki.Widniał na niej napis "SARI",obok było czerwone serduszko...Wszystko wycięte z kolorowej folii samoprzylepnej i oklejone ręką Basi...Specjalna miseczka dla Sarenki,bo Sarenka była ukochaną kotką.Zatrzymałam na niej wzrok,długo wpatrywałam się w tą miseczkę. Jakie to dziwne,że w tak różnych rzeczach można nas odnaleźć,coś po nas zostaje...I w tak nieprzewidzianych momentach dopada człowieka refleksja nad przemijaniem.W czasie mycia misek pod kranem!

Jak jestem w Basi mieszkaniu,ciągle łapię się na tym,że jak już wszystko porobię,to w końcu spokojnie sobie do Niej zadzwonię i wszystko opowiem.Jak kiedyś,gdy na weekend wyjeżdżała na działkę...

Dopadła mnie także trudna do opanowania nostalgia jak dostrzegłam u Basi rozpoczętą saszetkę Convalescent RC.Z datą ważności 04.2015r. Smutne...Pewnie ratowała nim jakieś kocie życie,a tymczasem saszetka jeszcze jest,a Basia ...Okrutne,że otwierając tą saszetkę nie przypuszczała,że nie zdoła jej już wykorzystać do końca.
Głupie to nasze życie.

Nie martw się Basiu,ja wykorzystałam tą saszetkę tak,że byłabyś zadowolona.Teraz to ja ratowałam nią jakieś kocie życie,a napewno kocie zdrowie.Mimo,że ciut przeterminowana...

tabo10

Post » Wto cze 09, 2015 12:19 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Czyli jak w starej sentencji: "Nie wszystek umrę".

Koty zadbane :ok:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt cze 26, 2015 6:42 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Dziś w nocy pożegnałam Szafira- mojego rezydenta, który bez żadnych problemów przyjął do nas Bajkę i dzielnie wytrzymał pacanie łapą w okresie aklimatyzacji.....Dzięki temu,że jest ze mną Bajeczka to wstałam dziś z łóżka...
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Pt cze 26, 2015 7:02 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Szafirek (*) <3

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt cze 26, 2015 7:51 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

isiaja, przytulam mocno...
Szafirku[*],odpoczywaj dobry Kocie,przepraszam za Bajkę i dziękuję kochany za Twoją wyrozumiałość do niej...

tabo10

Post » Pt cze 26, 2015 8:37 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Odpoczywaj Koteczku [*]
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt cze 26, 2015 13:26 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotki Mal

Do zobaczenia Szafirku[*] <3
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]