Filemon w DS ( z dwoma pięknymi kocuramii)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 8:41 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Patmol, dla jakiego czytelnika lekturę szykujesz ? Dużego, małego, średniego ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 15, 2012 9:02 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

mam kilka książek Chmielewskiej
i coś podobnego dobieram

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon paź 15, 2012 9:10 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

OK, nie mój zakres, ale popatrze na pewno :ok:

Jak się miewa stado dziś ?
Filek ma jakies preferencje zywieniowe ?
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 15, 2012 9:13 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Patmol pisze:mam kilka książek Chmielewskiej i coś podobnego dobieram

sprzedasz na pniu. Daj po starej znajomości linka szybciutko, co? bo jak znam życie to wszystko zaraz wykupią, a ja kolekcjonuję :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 15, 2012 9:15 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

holender, pewnie i u mnie by się znalazło, ale nijak nie mogę się wyrobić z czasem, zdjeciami i wszystkim
a teraz jeszcze mam katastrofę ekologiczną :?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon paź 15, 2012 9:19 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

a jakie masz preferencje? 8)

Filmonek nadal przygniatany przez psy. Więc w klatce zasadniczo siedzi.
Wypuszczam go kiedy mogę, ale przeważnie ktoś (najczęściej niechcący mój syn) wpuszcza psy do pokoju. Witają się. Chwilkę jest dobrze.
A potem one się za bardzo ekscytują i Filemon się chowa przed nimi w niedostępne miejsca.
Jak go wołam -wychodzi i daje się złapać i wsadzić do klatki. I potem odsypia przeżycia.

Je wszystko co dostanie.Chrupki. Ryz z marchewką. Wczoraj dostał kawałek indyka.Wszystko ma smakuje.
Ważne jest tylko, żeby było tego czegoś -dużo.

Georg-inia pisze:
Patmol pisze:mam kilka książek Chmielewskiej i coś podobnego dobieram

sprzedasz na pniu. Daj po starej znajomości linka szybciutko, co? bo jak znam życie to wszystko zaraz wykupią, a ja kolekcjonuję :oops:
z przyjemnością
ale mnie tylko kilka zostało -takich w twardych czerwonych okładkach
bo takie bardziej miękkie wydania rozdałam przy przeprowadzce

Patmol

Post » Pon paź 15, 2012 9:39 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Patmol pisze:a jakie masz preferencje? 8)

Chmielewską, Musierowicz, czytałam w liceum, cudowne to były czasy. Nadal sięgam czasem w czasie długich podróży, ale mam ich sporo, kupowac nie musze. Teraz po codziennym slęczeniu słuzbowym nad projektami w metodyce UML, szukam lektur łatwych i przyjemnych romantycznych, których mam dwie wielkie półki kupione na bazarkach na miau :mrgreen: .
Ale wciąz i niezmiennie szukam fajnych pozycji dla mojej małej. Coś przygotowo-obyczjawego jak Julek i Julka, seria Pan Kuleczka, Kocie sprawki, Kocie hostorie. A ostatnio czytamy fajna serie z zabarwieniem fantastycznym Fritsche'a (przykładowy tytuł Ucieczka Leonarda), która przywiosłam ze stolicznych podróży Małej - polecam Twojemy młodemu Patmol, powinno mu się podobac. Każda książka nawiązuje w fajny sposób do historii - wspomiany tytuł jest np. o Leonardzie da Vinci. W Matrasie te ksiązki sa teraz w wyprzedazy po 5 zeta za sztuke, a przynajmniej jeszcze były w zeszłym tygodniu.
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 15, 2012 9:54 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

jeszcze są w promocji

a one są takie dla maluchów czy dla starszaków? (Młody już jest w III klasie)
i jakie grube?
Młody najbardziej chyba lubi Mikołajka
i straszliwie mu się podoba "Byłem szczurkiem" F.Pullmana
ale czyta wszystko co mu wpadnie w ręce 8)

u nas jest księgarnia Madras
pójdę zobaczyć czy ich nie ma na półce

Patmol

Post » Pon paź 15, 2012 10:07 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Wydaje mi się, że Fritsche to własnie dla takiego wieku. Kup jedną, zobaczysz czy mu sie podoba.
Mikołajek to łobuz :) Mała ma jego dwie pozycje, ale jakos się nie polubili.
Woli serię Julek i Julka i klimaty typu Babcia na jabłoni, Mała czarownica, mery Popins, dzieci z Bulerbyn, całą serię Martynek, wszystkie kocie i psie ksiązki jakie sa na rynku, np. Pięciopsiaczki i te kocie co wspomniałam. Fajna jest książka dla młodszych o kocie, który szukał domu i znalazł wśród małych Czarownic ;)
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 15, 2012 10:19 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

8)
Mój synek to też taki łobuz jak Mikołajek :?
Dlatego pewnie lubi Mikołajka (ma prawie wszystkie) i Emila ze Smalandii (bardzo lubi).
Mała czarownica jest dla niego za porządna :roll:
Już raczej woli "Pięcioro dzieci i coś" i komiksy Garfild/Scooby

czasem na bazarkach kupuję fajne książki dla dzieci w rozsądnych cenach

i przyrodnicze bardzo, bardzo lubi
tylko potem mnie zadręcza opowieściami o najmniejszej żabie świata i o tym co żyje na dnie oceanu i o kosmosie

Patmol

Post » Pon paź 15, 2012 10:51 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Ma świetne zainteresowania :ok: .
W serii Fritsche'a sa dzieciaki, które pokonują strach i udaja się wielokrotnie do tunelu czasoprzestrzeni lądując np. w więzieniu. Powinno mu sie podobac. Tym bardziej, że z tyłu książek są zagięte okładki tworząc miniszablon do gry planszowej :wink:
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 15, 2012 11:01 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

a znasz jakąś fajną książkę dla dzieci o Egipcie?
ale żeby było dużo wiadomości, porządnie wszystko wyjaśnione
(mam takie zamówienie na Mikołaja)

Patmol

Post » Pon paź 15, 2012 12:24 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Nie znam, ale będe miała oczy otwarte :wink:
Juz zamówienia mikołajkowe ? No tak juz połowa października :strach:
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 15, 2012 12:31 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

nie zamawiam jeszcze, ale się rozglądam
coby jakieś tam drobiazgi były, miłe sercu i niedrogie
w ostatnim momencie -to juz się szaleństwo robi
i
wtedy ja już nie mam ochoty nic kupować :oops:

Patmol

Post » Pon paź 15, 2012 16:42 Re: kotek Filemon i pełne niebezpieczeństw życie wśród psów

Dokładnie. I choć niestety co roku sobie obiecuję wczesniej sie przygotowac i tak cos tam zawsze zostaje i trzeba się wbijac w te mase pochłonieta mikołajowo-swiąteczną goraczką :roll:
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]