S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 23:42 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Lusi ma się dobrze, widziałam jąw weekend :)
Ale ranka się nieco paprze, moim zdaniem :( Wygląda na to, że na samym czubku kikuta zrobiła się dziurka, z której się sączy. Jakby jeden szew nie zagoił się do końca i puścił.... Mama smaruje malej to miejsce, ale ona to prawie zaraz zlizuje :( Wolałabym, żeby obejrzała to wetka i namawiałam ich do wizyty. Jeśli trzeba będzie zastosować antybiotyk, to automatycznie odroczy to szczepienie, no i ew. sterylkę z łataniem przepukliny brzusznej...
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Śro maja 18, 2011 8:14 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

hejka, dzisiaj wypuscilam kocurka i od razu zlapala sie jego czarna siostra:) problem w tym ze czarno biala siostra tez weszla do klatki ale tylko do 1/3 a czarna weszla do konca i jak drzwi sie zamykaly to wypchaly te czarna biala:/ a czarno biala ma juz widoczny brzuszek. Kurcze, czy ona zapomni o tym incydencie i wejdzie jeszcze do tej klatki? A kocurka juz dzis widzialam, cieszy sie wolnoscia;-)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Śro maja 18, 2011 15:14 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Rudy zamiast Murani powinien mieć na imię odkurzacz :ryk: - puszka 400g i trochę mięsa (np 3 żołądki kurze, garść kurzego cycka, itd) to mu za mało na jeden dzień... ;-)
i boi się odkurzacza... ;-)
ale tak poza tym, to wszystko z nim w porządku... :kotek:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro maja 18, 2011 15:22 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Uściski dla Muraniego :kotek:

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Śro maja 18, 2011 20:27 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro maja 18, 2011 20:55 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ale fajne :) :1luvu:
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Śro maja 18, 2011 22:10 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Matis ugniatający:
Obrazek
Obrazek

i Boston zwiedzający:
Obrazek

czekamy na rejestrację Oli i relacje z kociego świata :wink:

cyt: "Matisa będę podziwiać a Bostona trzymać na kolanach - będą się dopełniać" :)
bazarkowo:
handmade: klik
różności: klik

zalbi

Od: Pt wrz 11, 2009 20:04

Post » Śro maja 18, 2011 22:30 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mała1 pisze:mam tez zgłoszenie o persie/maaincoonie( ludzie nie wiedzą co za rasa) znalezionym na Ptasim osiedlu -zgłaszam , może ktoś wie ,że zaginął taki
Kot czy kotka? Jakiego koloru?

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Czw maja 19, 2011 5:44 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

maciaszku-nie znam szczegółów,przez mój ostatni młyn
tylko taka wiadmość usłyszałam

mika-powodzenia-łap babk, łap
ale koteczki po ciachach przetrzymaj jakoś w łapce choćby
wystaczy dać tam mała kuwetę i jeść
i ciut poobserwować po zabiegu
w szczególności ciężarną

berenika-może trzebaby maść z antybiotykiem?

za Muraniego trzymam nadal mocno, niech okarze się tyyylko miziakiem :wink:

wczoraj nie miałam chwilki wolnej, nie mam nowych wieści od Jany
dziś będę dzwonić
powinnam jechać ja odebrać dziś ze szpitalika :(

zalbi-dzięki za foty :kotek:
oba kocurki będą nakolankowe-zobaczycie

Łatek stajniowy tak sie darł do rezydentów ,że już wychodzi ze swojego boksu
zaklimatyzował się bardzo ładnie
Margaretki nadal nie widać :crying:

jutro akcja Ucieszka- trzymajcie kciuki
mam nadzieję ,że mi nic nie wypadnie, nic się nie wydarzy, bo nie mam wyjścia awaryjnego

Tania-będziesz mam nadzieję dziś na posterunku?
bo ja chyba znów mega długo w pracy

acha i jeszcze jedno
Triszka i Briszka szukają jednak domów/domu

korciaczki-jak przedszkoleeee?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 19, 2011 7:20 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

A teraz najświeższe informacje ze świata królików:

Anielka - biała królinka po około dwóch miesiącach czekania w końcu znalazła kochających opiekunów, którzy pozytywnie przeszli całą procedurę adopcyjną i w najbliższym czasie pokica do swojego domku w Opolu.

Guliwra - czarny hodowlaniec, Guliwer okazał się Guliwrą. Wciąż czeka na swój kącik w DT w Tychach. Jest prawie zdrowa, oczka wyleczone, kichanie ustąpiło, tylko trzeba uszko zakraplać, ale i tak jest lepiej. Jest krolinką wesołą, rozbrykaną, kontaktową, nic tylko pokochać to cudo :) Guli nie jest wysterylizowana, ponieważ jest jeszcze na to za młoda. Króliki hodowlane w przeciwieństwie do miniaturki później osiągają dojrzałosć płciową.

Amor - baranek, był to jeden z najbardziej napalonych królików jakich w życiu spotkałam (z królikami mam do czynienia 8 lat). Jego popędy były zarowno dla mnie jak i dla niego tak uciążliwe, że w trybie pilnym został wykastrowany. Teraz przechodzi rekonwalescencję i szukam dla niego DT. Chciałabym publicznie bardzo serdecznie podziękować Fundacji S.O.S dla Zwierząt za wsparcie finansowe.
Obrazek

Kitty27

Od: Czw kwi 09, 2009 7:47

Post » Czw maja 19, 2011 7:43 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mała1 pisze: za Muraniego trzymam nadal mocno, niech okarze się tyyylko miziakiem :wink:

a masz jeszcze co do tego jakieś wątpliwości...? bo ja nie :mrgreen:
tylko charakternym miziakiem - jak coś się nie podoba albo boli, to to pokazuje....
ale generalnie kochany z niego kot :-)
trzepał coś główką, więc czyścimy uszka.... i jak na razie bez strat w ludziach... ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 19, 2011 8:05 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Hello. wiec zlapana wczoraj kotka ma sie dobrze, choc nie widzialam zeby siusiala, nie wiem czy jadla bo nie zagladam do niej. Dzis po pracy sprawdze. Ale wyglada jakby sie czula ok.Mysle o tym zeby ja wypuscic jutro bo martwie sie ze ta czarno biala sie okoci. Ma juz spory brzuch a nie wiem ile czasu juz tak chodzi. dzisiaj znowu przyszla jesc i siedzi pod oknem a ja kurde nie mam jak jej lapac:( Chyba ze ktos ma jakas mala zwykla klatke pozyczyc na 2 dni zebym mogla te czarna przelozyc do innej?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw maja 19, 2011 18:38 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Dziś w schronisku:

Na klatkach względnie spokojnie.
:arrow: Dwa nowe kotki biało-bury i jakby trikolorka, które własciwie tego samego dnia znalazły domek
:arrow: Nowy kocurek lub kotka chyba zasmarkana..cicha, nie syczała o nr 140/11(jeżeli dobrze zapamietałam - Mała mnie potem poprawi jak coś :wink: ) cykłam na szybko kilka zdjęć, potem wkleję

:arrow: Najwięcej krzyku robiła Olinka, która szybko wylądowała na kolankach. W pewnym momencie pokazała swoje drugie bardziej groźne oblicze sycząc i podgryzając ostrzegawczo.
:arrow: Obok niej Sindre dzielnie na kolankach siedział ćwicząc oswojanie. Bardzo dobrze mu idzie, jest coraz mniej przestraszony.
:arrow: Szczepan spogladając na swojego kolegę z klatki także wylegiwał się na kolankach. Był wniebowzięty, a przy tym i wyluzowany.
:arrow: Gabunia dzisiaj bardzo grzeczna. Brakuje jej kontaktu z człowiekiem. Od razu przybiegała gdy ktoś się zbliżał ocierając się o kraty.
:arrow: Barolo słodka i pełna uroku. Na kolankach bardzo jej dobrze było i nie chciała zrezygnować. W dużym ciele duże serce
:arrow: Gundar spokojny. Dostał dziś mieszankę ciepła i opiekuńczości. Pochodził troszkę po korytarzyku, i z powrotem na kolanka.
:arrow: Pati drzemała. Może smutniejsza gdyż zabrakło starszej towarzyszki Jany.
:arrow: Z Masi ciężko. Syczy i jest bardzo nerwowa gdy człowiek jest w pobliżu. Podobnie jak dziczek.
:arrow: Jowanka w dobrej formie. Nie chciała siedzieć w klatce. Zachęcała by ją otworzyć, ale znamy jej sztuczki i trzeba było zachwować rezerwę. Może następnym razem

Na kociarni słoneczko, więc podopieczni korzystali z tego przywileju.
:arrow: Notus na zewnątrz pod drewnianą kopułą, co mnie mile zaskoczyło. Uwieczniłam to na zdjęciach oczywiście.
:arrow: Iwanowa spoczywała spokojnie w wiklinowym koszyku i obok niego na ''panelach'' w środku owej kopuły
:arrow: Pchełka jak zwykle otwarta i proludzka. Tymczasem Triszka i Briszka pozowały w słońcu
:arrow: Tarnica i Aurelia także bez zmian. Mam wrażenie, że Aurelka jakby bardziej złagodniała.
:arrow: Kasia jest bardzo zasmarkana. Nie wygląda to za dobrze :| Tęskni za swym własnym azylem, potrzebuje tego bardzo
:arrow: Słodka Ami polowała na muchy, bawiła się piłeczką i łykała energię słoneczną z prawdziwą przyjemnością. Uszka dalej ją bolą. Podczas głaskania dała delikatnie ale stanowczo o tym znać.
:arrow: Della dalej stara się utrzymać władzę na kociarni. Jest ruchliwa i zazdrosna co sprawia, że wiele kotów trzyma się od niej z dala. Przy człowieku robi się jednak milutka. To jest niesamowity kontrast.
:arrow: Oriana ma się dobrze. Tarzała się w słońcu rozciągnięta na całą długość. Potem kąpiel i spanko.
:arrow: Bellator jak prawdziwy król kontrolował całą zgraję. Spoglądał spodem łba gotowy do ataku gdy chociażby Della go zaczepiała.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]