Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 13, 2011 22:31 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Jaki śliczny pulpecik!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: , pozdrowienia dla Usztej i jej dużych.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt sty 14, 2011 12:33 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

heheh pulpecik już niezły z niej :lol: nie jest spasiona ale tak milusio okrągła, podczas głaskania dłoń już się nie zapada, nie czuć już jej kości i mięśni :D :)

Wiecie co?Pani dr powiedziała nam, że Usia ma 1,5 roku. Mam wrażenie, że o wiele mniej. To łobuz jakich świat nie widział! Kiedyś miałam 2 koty- były rozbrykane ale o wieeelee grzeczniejsze. Heh, nie ma rzeczy a szczególnie kartki papieru, której by nie zaatakowała (oboje studiujemy, w tym roku mgr więc wyobraźcie sobie co się dzieje w domu):) Wstążeczki, sznurówki, paski od torebki, kolczyki..wszystko, dosłownie wszystko ją bawi :P A gdy zaczniemy się z nią bawić, tylko wióry lecą. Jeden wielki galop ona za nami, my za nią. Gdy ja albo Rafał już się zmęczymy, Mała sama zaczepia!i weź człowieku odmów :)

Jest z nami zawsze tuż przy nodze. Rano domaga się pieszczochów. Dopóki nie weźmie się jej na ręce i nie wycałuje, nie wymizia, nie odpuści- będzie chodziła krok w krok i miauczała.

Wieczorem, gdy idziemy spać Mała oczywiście musi powyciągać się na naszym łóżku.

Gdy ja albo Rafał jesteśmy brudni, nieświeży lub najzwyczajniej spoceni Uśka nas myje heheheh, liże, tym samym zawstydza i goni do łazienki :)

Nikomu oprócz nas nie ufa. Ktokolwiek by się pojawił, nawet nasz współlokator - y y. Mała bierze nogi za pas, chyba, że widzi nas w zasięgu wzroku.

Jest cudna, kochająca i już na zawsze z nami :D
ObrazekObrazekObrazek

white-hope

Od: Śro lis 17, 2010 18:42

Post » Pt sty 14, 2011 14:30 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Super!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sty 14, 2011 17:04 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Wspaniałe wieści!!! :D :D :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto mar 08, 2011 11:45 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Jakies wiesci od koteczki?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon mar 28, 2011 19:45 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Obrazek

Hej tu ojciec Usi :)
zajrzałem tu z ciekawości, jako że dawno nie zaglądaliśmy na forum. Chciałem Wam pokazać zdjęcie z dzisiejszej jazdy samochodem, na trasie Siemiatycze - Białystok. Wyszkoliłem kotkę tak, że jest moim pilotem i nawigatorem - przydaje się w przypadku zapomnienia GPS-u :)

Później przekażę Justynie, żeby coś więcej naskrobała o życiu "małej". Jak wiecie - faceci nie są zbyt wylewni :P
ObrazekObrazekObrazek

white-hope

Post » Pon mar 28, 2011 19:51 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Widzę, że muszę zacząć szkolić moje futra :mrgreen: GPS do pozazdroszczenia :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon mar 28, 2011 21:18 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziekujemy za zdjecie :).
Ostatnio edytowano Pon mar 28, 2011 21:20 przez skwareek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon mar 28, 2011 21:19 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Jaka uszata śliczna :1luvu: i szczęśliwa :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon mar 28, 2011 21:38 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Dobre! :D :D :D Eh, żeby moje tak siedziały w samochodzie...
Głaski dla Uszatki!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon mar 28, 2011 21:40 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Jak Uszatka wypiękniała :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pon mar 28, 2011 22:06 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

:ok: :ok: :ok: rewelacja
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto mar 29, 2011 9:48 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Super Uszatka :love:
Czekamy na więcej wieści.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Wto mar 29, 2011 10:50 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

hehe to spojrzenie: No co? Tu się pracuje"
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro mar 30, 2011 5:29 Re: Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

heheh to najczęstszy wyraz pyszczka Uśki :lol: taaakaaa zapracowana jest;) mnóstwo "myszy" wokół, biedronek do zjedzenia i sznurówek do obgryzienia :) dzień i noc to za mało bo tyle fajnych rzeczy do zabawy w domu, a zaczepianie Justyny i Rafała? mistrzostwo :)

co u niej? hm, 4 kg, zdrowa, silna, waleczna, charakterna, wybredna i ustawiająca po kątach wszystkie inne koty... i nie tylko koty :wink: ale najukochańsza, oddana i wierna jak nikt inny na świecie, taka nasza mała córeczka :)

btw: co jakiś czas, średnio raz na miesiąc wozimy ją do Siemiatycz, tak dla rozrywki, zmiany otoczenia. Parę razy pakowaliśmy ja do transportera ale, że fakt ten nie spodobał się ani nam ani jej (weź i wyleż 100 km niemal w jednej pozycji)..zrezygnowaliśmy z tego. Teraz Mała chodzi sobie swobodnie po samochodzie, często podczas jazdy siada na podłokietniku i nawiguje :wink: W pon. np. na wycieraczce postawiliśmy jej kuwetę, tak z ciekawości. Uśka podczas jazdy 2 razy grzeczniusio siknęła, heh, jest najczystszym kotem we wszechświecie! Troszkę boi sie jazdy samochodem, ciężko jej zrozumieć, że świat za oknem tak szybko się zmienia ale jest coraz lepiej. Pierwsze parę razów było horrorem, powoli się do tego przyzwyczaja.

W Siemiatyczach natomiast, kiedyś biedna chowała się gdzie się dało i była nieswoja. Teraz chodzi dumnie i gania kota - Czesia vel. Maślaną:) Maślana podporządkował sobie psa a Uśka ich obu :lol:

Śmieszna ta nasza Mała. Mamy ją chyba 5 miesięcy, zmieniła się baaaardzzzoooooo.. mam wrażenie, że zmienia się z każdym miesiącem. Na tą chwilę jest zupełnie normalnym kotem, choć strachliwa i nieufna do obcych to inna niż na początku. Kiedyś każdy szmer powodował, że się kuliła. Na tą chwilę gdy np. coś spsoci i słyszy groźny głoś karcący czy tupnięcie nogą - nie reaguje, a gdzie tam, bo czy Rafał albo Justyna mogą skrzywdzić? Podporządkowała sobie cały nasz świat :wink: Balkon i odgłos budowania boku obok był abstrakcją. Teraz Uśka sama prosi o wypuszczenie jej na "spacer". Jest mnóstwo rzeczy i odruchów, które są zupełnie inne niż te 5 miesięcy temu. Żadne z nas nie żałuje, że jesteśmy teraz we trójkę :wink:

Pozdrawiamy Was serdecznie! :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

white-hope

[poprzednia][następna]