K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 23, 2009 8:04 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Wracam z Kocimskiej. Kredka zeszła z rury i jadła z innymi :piwa: Dzisiaj kociaki wsuwały przysmaki z kiełbaski i bardzo się przy tym rozmruczały. Umylam podłogę wodą z mydłem bo się lepiła :twisted: Ralfowi prosze dawać suchego na 12 godzin i nie więcej bo dzisiaj wszystko było zamoknięte i do wyrzucenia. Ricie koniecznie musze zrobic allegro, pięknieje z dnia na dzień.

Pirat mi się nie podoba, zaczął kaszleć. Idę dzisiaj do Krakvetu. Popołudniu jest Orzeł. Mam ogromną prośbę, żeby Tweety albo Lutra zadzwoniły tam i umówiły nam wizytę na godzinę. Spędził 20 dni w szpitalnej klatce i ma dość. Nie chcę żeby musiał czekać 2 godziny. Mnie nie potraktują dobrze, może was. Tak od 18:30, jeśli byłaby możliwość. Można powiedzić, że kot ma dość stawiania złych diagnoz i takie tam.

Będę na spotkaniu o ile nie pojadę z Piratem na zabieg. Nie wiem ile nam zejdzie.

Ranek wygląda bardzo chaotycznie, zatrzyki Piratowi, witamina C Piratowi, wcieranie maści Piratowi, zakrapaianie oka Piratowi. Potem zostaje jeszcze złapać Viki iwcisnąć jej tabletkę stomarzylu. :(

Prosze o zastępstwo w piątkowy poranek na Kocimskiej, mam okulistę i nie dam rady
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro wrz 23, 2009 8:26 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

mahob pisze:
Tweety pisze:
edit_f pisze:z pewną doza niesmialosci przypomne moje pytanko: czy ktos mi doradzi jak dawkowac bisotymine dla 4miesiecznego kociaka?

Etiopia gdzieś pisała, że 1 kropla na 1,5 kg kota? jeżeli to masz w kroplach

a wiadomośc od mahob - "Jedną kapsułkę beta glukanu trzeba podzielic na 30 częśći - ja to robię rozpuszczając zawartość kapsułki w 30 ml wody i dodaję po 1 ml dziennie"

To co napisała Tweety dotyczy beta glukanu.

Biostymina to troszkę inny środek.
Moje wetki zalecają dla małego/młodego kotka 1/4 ampułki na pół godziny przed jedzeniem dwa razy dziennie.
Dawka może wydawać się dość duża - ale właśnie takie działanie ma zapewnić skuteczną kurację/profilaktykę.
Duży kot dostaje pół ampułki dwa razy dziennie.

:ok:

Edit:

Aha, gdyby pojawiła się biegunka - odstawić. Biostymina to wyciąg z aloesu. Nie każdy kot toleruje dobrze ten specyfik.
Moje dostawały i nie było problemów - ale wiem, ze są koty, które nawet wymiotują po biostyminie.

dziękuję za informacje :1luvu:
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro wrz 23, 2009 8:31 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

mjs: bardzo proszę wpisać mnie na poniedziałkowy wieczorne wielopolowanie..
Obrazek

edit_f

Post » Śro wrz 23, 2009 8:34 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

bardzo przepraszam, ale nie będę mogła pomóc na wystawie.. 3 i 4 zaczynam nowy semetr.. to pierwsze zajęcia i muszę na nich być.. hej ho hej ho do szkoły by się szło, ehh :evil:
Obrazek

edit_f

Post » Śro wrz 23, 2009 8:36 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Akima pisze:
Prosze o zastępstwo w piątkowy poranek na Kocimskiej, mam okulistę i nie dam rady

Przyjdę w piątek ja :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro wrz 23, 2009 8:39 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

milu pisze:
Akima pisze:

Przyjdę w piątek ja :)

Dziekuję Milu :1luvu: Bilet z małym drobiazgiem zostawiłam na stole. Tym razem drobiazg dla ciebie, koty go raczej nie polubią
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro wrz 23, 2009 8:41 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

edit_f pisze:bardzo przepraszam, ale nie będę mogła pomóc na wystawie.. 3 i 4 zaczynam nowy semetr.. to pierwsze zajęcia i muszę na nich być.. hej ho hej ho do szkoły by się szło, ehh :evil:

Czyli ta tajemnicza wystawa jest 3 i 4 pażdziernika, tak? W takim razie też będę niedostępna, bo 2 pażdziernika oficjalnie wstępuję w wiek średni, a żeby to uczcić jedzieny z przyjaciółmi w góry. No i od dwóch tygodni mamy rezerwację na te daty z 11 wybierającymi się osobami... :(

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro wrz 23, 2009 8:58 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Akima, spróbuję ale nie licz na mój wielki sukces, bo jeżeli to nie rtg czy usg to marne szanse aby ktoś tam się zgodził umówić na godzinę :(

Mjs, o tych szmatkach trzeba było krzyczeć, na Kocimskiej jeszcze jest na tyle aby się podzielić.
A na imprezie będziecie mogły być, Ty i Kastapra? bo okazuje się, że się mocno wykruszamy :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro wrz 23, 2009 9:09 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Nie wszyscy są na forum.
Może przypomnieć privami?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro wrz 23, 2009 9:11 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Dziękuję Tweety. Daj znać czy się coś udało Jak Pan doktor chce może mnie prześwietlić swoim rentgenem. Kota nie dam!

Ja będę na imprezie jeśli mnie potzrebujecie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro wrz 23, 2009 9:13 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Co z Chupą i Chupsem? Dalej wystawiać?

I dlaczego Rybki nie ma na 1 stronie. Mama osiwieje bo mała demoluje mieszkanie w swoich radosnych harcach nie zważając na kwiatki
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro wrz 23, 2009 9:16 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:Akima, spróbuję ale nie licz na mój wielki sukces, bo jeżeli to nie rtg czy usg to marne szanse aby ktoś tam się zgodził umówić na godzinę :(

Mjs, o tych szmatkach trzeba było krzyczeć, na Kocimskiej jeszcze jest na tyle aby się podzielić.
A na imprezie będziecie mogły być, Ty i Kastapra? bo okazuje się, że się mocno wykruszamy :(

Nie wiem o co chodzi?? Jaka impreza? To spotkanie w sobotę?? Jeśli tak to nie dam rady, ide na wesele,jesli w piątek by się dało to ok. Czy chodzi o jakąś inną, tajemniczą (?) imprezę za tydzień? Wówczas tak. Proszę o szczegóły

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro wrz 23, 2009 9:26 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Akima pisze:Dziękuję Tweety. Daj znać czy się coś udało Jak Pan doktor chce może mnie prześwietlić swoim rentgenem. Kota nie dam!

Ja będę na imprezie jeśli mnie potzrebujecie.

a bez "potrzebowania" nie przyjdziesz? :wink: ale masz rację, w Twoim przypadku jest też faktyczne zapotrzebowanie m.in. z powodów językowych.

Karola - prawdziwa impreza za tydzień, w tę sobotę ostateczne przygotowanie do niej, rozdzielenie zadań itp

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro wrz 23, 2009 9:29 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Wielopole nakarmione, pomiziane, śmieszne one są te koty. O i O oraz S mają podejrzenie kalci, ale ładnie jedzą... Wczorajsze zdobycze to dwie Panienki.
A wiecie, jak tak chodzę i rozmawiam z różnymi karmicielkami, biorę udział w różnych kłótniach (wczoraj wymiana zdań z autochtonką) to chciałabym napisać książkę, taką powieść z drugim dnem ;), oczywiście tradycyjny narrator, klasyczna narracja itp. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro wrz 23, 2009 9:34 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

lutra pisze:Wielopole nakarmione, pomiziane, śmieszne one są te koty. O i O oraz S mają podejrzenie kalci, ale ładnie jedzą... Wczorajsze zdobycze to dwie Panienki.
A wiecie, jak tak chodzę i rozmawiam z różnymi karmicielkami, biorę udział w różnych kłótniach (wczoraj wymiana zdań z autochtonką) to chciałabym napisać książkę, taką powieść z drugim dnem ;), oczywiście tradycyjny narrator, klasyczna narracja itp. :)

To napiszmy razem. Ja miałam kłótnię z grupą durnych wyrostków, którzy powiedzili, ze zajebią moje koty. Jakbym miała w rękach coś więcej niż butelkę po wodzie to bym przyp.... Głupie to i w dodatku zanik szyi totalny.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]