Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 19, 2007 21:17

a która to biedronka? moze bedzie mozna znajomym podpowiedziec, zeby na ten kosz szczegolna uwage zwrocili...

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro gru 19, 2007 21:26

Nie wiem czy dzisiaj doczekamy się jakichś reakcji od p. Izy, bo jest mocno przeziębiona.

Rozliczenie prezentuje się następująco:

Dzięki forum

Wpłaty pieniężne

50 zł - meggi 2
141 zł - Pakt Czarownic - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66106

Dary rzeczowe
12 kg karmy - e-dita
18 kg karmy - osoba z forum, która chciała pozostać anonimowa (karma nie dotarła jeszcze do p. Izy)

Dzięki znajomym i osobom, które adoptowały od nas koty/kocięta i inne:

wpłata pieniężna
8 kg karmy + 5 lub 6 dużych puszek Animondy
kosz w Biedronce - okaże się prawdopodobnie jutro

Rozliczenie przeniosłam na pierwszą stronę wątku i tam będę je aktualizować.
Ostatnio edytowano Nie gru 23, 2007 19:29 przez kotalizator, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Śro gru 19, 2007 21:30

Biedronka w CH "Słoneczne", na os. słonecznym (dawne netto).
Pozdrawiam chorą - wiem coś o Twojej przypadłości :twisted:
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Śro gru 19, 2007 22:23

...a dziękuję dziękuję, trzeci dzień mnie trzyma...a tak już bym chętnie cosik w końcu zjadła :cry:

e-dita

Post » Śro gru 19, 2007 23:32

kotalizator pisze:I tak to właśnie Lemoniada przejrzała moje niecne plany :s4:

Włączyło mi się jasnowidztwo widocznie :lol: Plany nie takie znowu niecne, w końcu mają służyć napełnieniu głodnych kocich brzuszków.

PS. Dokarmiam identycznego żarłoka na swoim podwórku. Zjada swoją porcję, zjada dokładkę, i jeszcze leci z psiej miski powyżerać. Grube to-to aż się między prętami furtki klinuje, ech.... Pozdrawiamy szczecińskiego kolegę razem z moim Burym dochodzącym :wink:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob gru 22, 2007 9:50

Bede pomagac finansowo jak to możliwe. MAm zawsze ciężki wybór komu przelać pieniądze. I czy dać kilkadziesiąt złotych tu i tu i tam, czy kilkaset w jedno miejsce.
Obrazek

Diafora

Od: Śro sie 29, 2007 6:12

Post » Sob gru 22, 2007 13:45

Diafora, dziękuję serdecznie :D
Gdy będą już gotowe opisy kotów do wirtualnych adopcji na pewno się do Ciebie odezwę i zaproszę do wątku.

Na koncie p. Izy pojawiło się już 141 zł od Czarownic - prawdopodobnie pieniądze te p. Iza przeznaczy na spłatę części długu u weterynarza.

Karma od e-dity i ludzi, którzy adoptowali od nas kocięta została już p. Izie przekazana (łącznie 20 kg) - były wielkie oczy i wielka radość :)
Dziękuję e-dita!

Kosz w Biedronce opróżniony - głównie kasza, ryż, chyba jedno opakowanie makaronu i głównie psie jedzenie (na razie w samochodzie TŻ-a).

Co do samej p. Izy to naprawdę wstąpił w nią jakiś optymizm, wiara w lepsze jutro - dzięki Wam!
W tajemnicy powiem, że pisze jakieś podziękowania i będzie chciała, żeby je umieścić tu na forum :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie gru 23, 2007 17:09

Kotalizator!

Daj mi namiary na priv na konto to wyślę parę złoty dla P.Izy.
Dobrze ,żeby rozliczenia były w pierwszym poście , tak mi się wydaje.
Bardzo dobrze zrobiłaś ,że napisałaś o tej kobiecie .
Tyle pracy i serca dla kotów..
Niesamowite...
No i przydałyby się zdjęcia koteczków.... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie gru 23, 2007 18:30

kristinbb - wysłałam PW.
Dziękuję serdecznie :) Również za ciepłe słowa pod adresem p. Izy.

Zdjęcia kotów jak najbardziej będą, ale to już po świętach.
Rozliczenie planowałam przenieść na pierwszą stronę.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie gru 23, 2007 18:57

Wysłało mi się podwójnie - usunęłam.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie gru 23, 2007 20:32

Miło słyszeć. że p.Iza w lepszym nastroju :) Cieszę się bardzo, że choć trochę mogę pomóc.

e-dita

Post » Nie gru 23, 2007 23:06

"Trochę" to mało powiedziane :)
W sytuacji kotów pod opieką p. Izy to bardzo wiele.
Głodne koty czekają na nią każdego dnia.
Cieszę się, że wspólnymi siłami poprawiliśmy stan jej konta, zasoby karmy, co przełożyło się na jej samopoczucie psychiczne.
Niedawno wyadoptowaliśmy jednego kota od p.Izy, a w nowym roku będziemy chcieli szukać domów dla pozostałych, tych nadających się do adopcji, bo niestety wiele kotów w jej mieszkaniu jest nieufnych, w zaawansowanym wieku, schorowanych - po prostu poprzygarniane z ulic biedy.
Jedynym "zarzutem" jaki można postawić p. Izie jest to, że do niedawna po przygarnięciu kociąt wyadoptowywała je bez umów.
Wynikało to wyłącznie z niewiedzy, braku komputera, internetu, braku wokół niej ludzi, którzy by to popierali, takie wyadoptowania praktykowali i podpowiedzieli. :?
Teraz, po uświadomieniu, w pełni popiera umowy, zresztą zawsze była świadoma tego, że uratowane kociaki nie mogą się dalej rozmnażać, że taka pomoc to nie pomoc.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie gru 23, 2007 23:22

Zamieszczam na prośbę p. Izy :) :

Ludzie, jesteście po prostu wspaniali!
Gdybyście mogli zobaczyć tę radość w kocich oczach i te ogonki uniesione do góry, kiedy zaniosłam im te wszystkie smakowitości zakupione dzięki Wam
Zajadały, mlaskały, były po prostu szczęśliwe. Przecież one są cudowne, tak pięknie potrafią nam okazać swoją wdzięczność za tę odrobinę dobroci i serca, które przecież wielu z nas może im ofiarować.
Są mądre, inteligentne i ostrożne.
A teraz po prostu szczęśliwe.

Dzięki Wam wszystkim, którzy je dostrzegli, zrozumieli i otworzyli swe serca, udało się zebrać:
karma sucha:
Acana 10 kg, Complete cat food 10 kg, Kitekat 20 kg, Proplan 7,5 kg, Wildlife 18 kg - Razem 65,5 kg
oraz puszki:
Animonda Carny 400 g - 6 szt., Gourmet 10 szt., Whiskas 10 szt., Kitekat 10 szt. - Razem 36 szt.

Dzięki Waszej ofiarności udało się również zgromadzić część środków na pokrycie zadłużenia związanego z leczeniem kotów w gabinecie weterynaryjnym.

Bardzo liczymy na dalsze wsparcie i prosimy nie zapominajcie o nas!

Wdzięczne koty
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon gru 24, 2007 5:03

Życzę zdrowia dla P.Izy.
Bardzo się cieszę ,że P.Iza będzie już spokojniejsza,
a koteczki szczęśliwe i najedzone.

Wesołych Świąt!

Dla Ciebie Kotalizator, dla Twojego TŻ , dla P.Izy
i dla wszystkich szczecińskich kotów :D :1luvu:

:s2: :s2: :surprise: :surprise: :s3: :s3: :torte: :torte: :s1: :s1:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon gru 24, 2007 9:11

Ustawiłam już Panią Izę w przelewach zdefiniowanych, mikołaj mi przyniósł podwyżkę, to sie będę mogła bardziej dzielić :D

Napiszę też list do Pani Izy taki żeby mogła go czytać w chwilach załamania, bo pewnie w to co robi nie wątpi nigdy, ale zapewne często przychodzi jej płakać :roll:

Ja Wam dziękuję, że jesteście i pomagacie, bo dzieki Wam ja tez mogę pomagać chociaż swoimi pieniędzmi :s4:
Obrazek

Diafora

Od: Śro sie 29, 2007 6:12

[poprzednia][następna]